Pakettimatkalle, hopi hopi

Seuraa mainos. Mutta se on mainos paikallaan, koska tuote on niin hiton hyvä!

Järjestän kesäkuun alussa sellaisen pakettimatkan, jonne haluaisin itsekin osallistua: viikonmittaisen islanninhevos- ja vuoristovaelluksen Pohjois-Islannissa. Oppaana toimii mun vuoristo-opasmies, minä ja IMHO Islannin paras maaseuturatsastustalli Polar Hestar.
Pakettimatkaa markkinoidaan aktiivilomana. Mutta elä pelästy. Osallistujilta ei vaadita kestävyysurheilijan kuntoa tai superpitkää ratsastuskokemusta. Olen itse keskinkertainen hevostelija; osaan mennä suoraan eteenpäin. Pysyn selässä kaikissa askellajeissa, mutta pohkeenväistöistä en tajua mitään. Vuoristovaelluksilla kävelen aina ryhmän viimeisenä; pidän paljon evästaukoja ja nautin maisemista. 
Jos olet aina halunnut päästä Islantiin, haluat nähdä Islannin upeimmat luonnonnähtävyydet, kävellä tulivuoren pohjalla, kiertää turistirysät kaukaa ja tykkäät maastoratsastuksesta ja ulkona liikkumisesta ja luulet, että kestäisit viikon seuraani, tämä on sun juttusi. Matka on varmistunut, koska varauksia on tullut yli minimimäärä. Tilaa on vielä muutamalle. Mutta kannattaa pitää kiirettä, koska ryhmäkoko on pieni: paikkoja on 12.
Reissua myy Saga-Matkat, ja matkan voi varata täältä. Lisätietoja reissusta löytyy matkaa varten avaamastani blogista. Kysymyksiä voi jättää myös tämän tekstin kommenttikenttään; vastaan mielelläni 🙂
Olispa jo kesä!

17 Comments

 • Johki

  Pöh, juuri mietin, että minne menisi seuraavaksi, mutta tänä vuonna on hieman rajoitetut nuo ajankohdat. Ei natsaa ei 🙁 Ei näitä ole tulossa lisää, onko vain tämä yksi tänä vuonna?

 • Kuka siellä?

  "Jos olet aina halunnut päästä Islantiin, haluat nähdä Islannin upeimmat luonnonnähtävyydet, kävellä tulivuoren pohjalla, kiertää turistirysät kaukaa ja tykkäät maastoratsastuksesta ja ulkona liikkumisesta ja luulet, että kestäisit viikon seuraani, tämä on sun juttusi."

  Kyllä ihan jokaiseen kohtaan, mutta kyllä ja pirunmoinen ÄTSIUH hevosille myös. :L Eteenpäin voi katkerana suositella toki 😀

  • Satu Rämö

   Helkkari. Täällä on kuitenkin hevoset kokoajan ulkona, ja ratsastus tapahtuu ulkona. Mutta ehkä siitä ei ole kamalasti apua kun talo on kuitenkin täynnä hevospölyä. Ihanaa, jos suosittelet eteenpäin, kiitos!

 • Anonyymi

  Voiko tuollaiselle matkalle ottaa täysin kokemattoman miehen mukaan ja järjestätkö noita myöhemminkin?

  • Satu Rämö

   Siis hevosten puolesta kokemattoman? Mun puolesta kyllä. Tallilla on paljon rauhallisia hevosia, joilla aloittelijakin uskaltaa kokeilla. Tai eihän ridausta ole pakko tehdä ollenkaan; matkan aikana toteutetaan 3 pitkää ratsastusvaellusta, mutta käydään myös vuoristovaelluksilla, kylpylässä ja ihailemassa tulivuoria ja vaikka mitä. Jos sun ukolle ei tule tylsää sillä välin kun me muut olemme ratsastamassa, niin mikä ettei! Jos hän haluaa kokeilla ratsastusta, suosittelen esim. yhtä tai kahta harjoituskertaa Suomessa; että osaa pysäyttää hevosen ja pyytää sitä eteenpäin. Suomessa on paljon issikkatalleja, jos kerrot millä suunnalla asutte, voin ehdottaa siitä lähistöltä jotain tallia. Voit laittaa mulle meiliäkin, jos haluat, yhteystiedot löytyy tuolta ylhäältä Kirjoittaja-sivulta.

   Järjestämme matkoja varmasti tulevaisuudessakin, mutta korkeintaan kerran tai pari kesässä.

 • marikki

  Jos olet aina halunnut päästä Islantiin (kyllä!), haluat nähdä Islannin upeimmat luonnonnähtävyydet (kyllä!), kävellä tulivuoren pohjalla (kyllä!), kiertää turistirysät kaukaa (kyllä!) ja tykkäät maastoratsastuksesta (niin KYLLÄ!!) ja ulkona liikkumisesta (kyllä!) ja luulet, että kestäisit viikon seuraani (aivan varmasti!), tämä on sun juttusi.
  Mutta ah ja voih; tämän vuoden matkat on jo suunniteltu ja puoliksi varattukin 🙁 Jään siis odottamaan innolla kesää 2014!

 • Anonyymi

  Voi,tämä kuulostaa juuri siltä, mitä olen aina halunnut…mutta kahden lapsen (2ja 4v) kanssa ei taida onnistua vielä vuosiin. Eikä tuo rahoituskaan ole kunnossa vielä.

 • Rouva Ruuhka

  Rukoilen jo tässä vaiheessa samankuuloista mahdollisuutta kesälle 2014. Pistän jo nyt kalenteriin. Ja käyn ainakin kerran muistelemassa, miten se tölt tykitti pakaroissa..

  • Satu Rämö

   Jos hepo menee puhdasta tölttiä, sen pitäisi olla aika pehmeää. Ravissa multa on lähteä sisälmykset liikkelle: olen unohtanut, miten kevennetään 😀

   Toivottavasti pääset ensi vuonna messiin!

 • mimmi

  Tulevina vuosina pliiis mahdollisuus osallistua muualtakin kuin Suomesta käsin. Siis niin, ettei ainakaan noi lennot kuulu pakosti hintaan…

  • Satu Rämö

   Kyllä se nytkin on mahdollista. Pyydä matkanjärjestäjää (siis Saga-Matkoja) tekemään tarjous matkasta ilman lentoja. Ja sit ostat lennot itse 🙂

  • mimmi

   Hmm.. Pitänee juottaa mies humalaan ja saada lupa lähtöön 🙂 Ei vaan, tänä vuonna ei vielä onnistu, kun ipanat ei ole kunnallisessa hoidossa – lastenhoito vaan on liian vaikea järjestää eikä viitsi miestä pistää ottamaan lomaakaan ihan sitä varten.

   Paitsi jos saan töitä ja lapset päiväkotiin ja paikkoja on siinä vaiheessa vielä jäljellä. Sitten soitan Saga-Matkoille heti.

 • Pikkusisko

  Kyllä! Kyllä! Ja kyllä! Tuohan on yksi unelmistani! Mutta tänä kesänä ei onnistu. Laitan siis blogisi lukulistalle, pysyn linjoilla ja toivon, että kesällä 2014 muistutat tästä mahdollisuudesta, mikäli se on silloin tarjolla 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *