If you don’t live on the edge…

Climbing wall…you take way too much space. Mieheni on niitä tyyppejä, jotka käyttävät hassun pieniä kenkiä, köyttävät perunajauhopussin vyötärölleen ja hiipivät pystysuoraa seinää pitkin.

Olen itse enemmän vaakasuorassa menossa viihtyvää tyyppiä. En tykkää kurkotella kallioiden reunoilta, vaan juoksen mieluummin tasaisella kovaa.

Eilen kävi selväksi, että edustan perheessämme vähemmistöä. Tässä ruokakunnassa on nimittäin nyt kaksi kiipeilijää.

Mies otti eilen kersan mukaan boulderointisalille ensimmäistä kertaa. Kersa hihkui illalla eteisessä innosta ”mä meen kiipeilemään”. (Jännä juttu, että se osaa johtaa oikean sanan kiipeillä-verbistä, mutta ei taivuttaa maito-sanaa.) Aamulla herätessään metrinen huuteli peiton alta olleensa isin kanssa eilen kiipeilemässä. Nyt ne kaksi suunnittelevat lastenhuoneen seinälle rakennettavaa boulderointiseinää.

Tosi siistiä huomata, kuinka helposti lapset kiinnostuvat samoista harrastuksista kuin vanhemmatkin. Olen todella helpottunut, että virikkeellisen tekemisen tähden ei todellakaan ollut pakko mennä sinne äiti-lapsi-pilatekseen.

Kuva: Flickr/Lars Plougmann.

7 Comments

 • Nannukka

  Hep, täällä toinen, joka tulee pian kokemaan saman "kohtalon" ja jäämään vähemmistöön. Jotenkin vain Pikkumiehemme (just ja just 3 v.) kantelee paljon mieluummin isänsä kiipeilyköysinippua kuin äidin jumppakassia ja haaveilee omista kiipeilyvaljaista enemmän kuin jumppatossuista. Ja voi sitä suurta harmituksen määrää, kun iskä ihan vitsinä – ei ois ehkä sittenkään pitänyt sanoa ääneen! – heitti, että lähtisikö tenava mukaan jääkiipeileen…?! Ei ymmärtänyt tuleva kiipeilymestari iskän vitsiä ja äitihän siinä sai koittaa tilannetta paikkailla, kun auton takavalot vilahti portista ulos…

  • Satu Rämö

   Kuule, ens kerralla kun heittää eteisessä saman vitsin, pakkaa pikku-ukko pakkaspukuun ja laita voileivät laukkuun. Isä voi sitten ihan keskenään miettiä siellä jäätyneen vesiputouksen äärellä vitsiensä ajoituksia 😉

  • Nannukka

   Hyvä idea! Voileipien lisäksi olisi tosin täytynyt ehtiä pakata mukaan "vähän" muutakin, kun kiipeilyreissu kesti 3 päivää. Mutta ensi kerralla voinkin pakata Pikkumiehelle kassin valmiiksi kaappiin ja kiskaista sen sieltä esiin tuon "loistavan" vitisn kuultuani. 😉

 • Riitta

  Tuo pitäisi sanoa kaikille lapsista haaveileville: lapset kiinnostuvat ihan luonnostaan niistä jutuista, mitkä lapsiakin kiinnostavat.

  • Satu Rämö

   Joo mä oon huomannut tän myös siinä, että mitä enemmän mä istun koneella lapsen ollessa hereillä, sitä vähemmän sitä kiinnostaa – mun tietokone. Yritän välttää koneen avaamista kersan ollessa samassa tilassa. Len vaikka mieluummin kirjaa ja säästän näpyttelyn nukkumaanmenon jälkeiseen aikaan.

 • Henna

  Juu, helpottaa todella paljon elämää kun lapsilla on samat harrastukset :). Ei tarvitse enää selitellä kaikkia treenileirejä kun nyt niille lähdetään lasten takia, tietenkin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *