Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Ahtaasti yksiössä

Keskivertosuomalaisella on 35 neliötä asuintilaa, tanskalaisilla yli 50 ja britillä 40 ja risat. Tilastojen mukaan Suomessa pienten lasten perheet asuvat ahtaiten. Ahtaalla tarkoitaan Tilastokeskuksen mukaan asuntokuntia, joissa on enemmän kuin yksi henkilö huonetta kohden, kun keittiötä ei huomioida. (Määritelmän mukaan tupakeittiöllisessä kaksiossa asuva vastasyntyneen lapsen saanut perhe asuu ahtaasti – mikä on aika älytön ajatus, kun ottaa huomioon, että alle puolivuotias lapsi vie tilaa saman verran kuin keskikokoinen joulukinkku.)

No, ahtaus on suhteellista. Asuin opiskelijavuodet vaihtelevien kumppaneiden kanssa asunnossa, jossa 16,5 neliömetrin tilaan mahtui keittonurkkaus, kylpyhuone, eteinen kahdella vaatekaapilla ja yhdistetty olo-makuu-työhuone. Se riitti hyvin, koska käytännössä asuin puolet ajasta paikoissa, joissa tarjoiltiin alkoholia (baari, ylioppilaskunta, vieraiden miesten asunnot ja mitä näitä nyt on). Olosuhteissa korpesi ainoastaan se, että ei ollut tilaa kuin 80 cm leveälle sängylle. Ymmärrän siis hyvin, että tuota oikeanpuoleista vituttaa:

2 Comments

 • Anonyymi

  Nuo asuntojen kokotilastot ovat mielenkiintoisia. Nykyään kun tunnutaan ostavan ensimmäiseksi asunnoksi kolmio tai talo niin saan jatkuvasti selitellä, miksi asumme 48 neliön kaksiossa. Pienessä asunnossa on etunsa muulloinkin kun siivouspäivänä, se on helpompi jättää tyhjilleen kuukausiksikin kuin talo.
  Oi opiskeluaikoja ja miniyksiöelämää…

  • Satu Rämö

   Pienessä asunnossa on tosianakin etunsa. Esimerkiksi mustia aukkoja, jonne häviää kaikenlaista tavaraa autonavaimista selkäreppuun, on huomattavasti vähemmän kuin isommassa kämpässä.

   Ensiasunnot (ja etenkin ne ensimmäisen asunnon kauppoihin otettavat lainat) ovat kyllä pelottavan suuruisia. Siinä ei ole monella kovin hauskaa, kun korot alkavat nousta. Ja nehän nousevat jossain vaiheessa ihan välttämättäkin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *