Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Täijahdista Muumimetsälle

Hei taas. Olen melkein selvinnyt hengissä täiepidemiapelosta. Jahdin makuun kerran päästyäni ei etsimistä ole helppoa lopettaa. Täin pyydystämisen sijaan yritänkin nyt vimmatusti etsiä Suomessa valmistettuja muumipehmoleluja.

Kuulostaa skitsolta, mutta anna kun selitän.

Myymme Suomi PRKL! Design -liikkeessämme suomalaista designia. Myös Muumeja. Pehmolelut ovat kysyttyä tavaraa. Tuntuu kuitenkin idioottimaiselta myydä suomalaisiin lastensatuhahmoihin perustuvia pehmoleluja, jotka on valmistettu tuhansien kilometrien päässä Aasiassa. Ei oikein istu kestävän designin näkökulmaan, ei niin mitenkään.

Suomessa valmistetaan monia Muumituotteita, mutta pehmoleluja en ole löytänyt. Ehkä en ole osannut etsiä oikesta paikasta. Äidit tietävät yleensä kaiken. Kysynpä siis neuvoa täälläkin. Onko joku törmännyt Suomessa valmistettaviin muumipehmoleluihin? Tiedättekö jonkun, joka voisi tietää? Ostopaikalle johtavan vihjeen perusteella vinkkihenkilölle lähtee pieni Muumi-aiheinen palkkio. Koska kaikkihan niitä haluavat nurkkiinsa pyörimään, eikö?

22 Comments

  • Satu Rämö

   On ollut vaikea löytää tietoa valmistusalkuperästä. Ekoo jne. mutta tarkempia tietoja esim. tuottajasta en löydä. Kaikki haut vie jälleenmyyntikanaviin, kuten Ellokseen.

  • Satu Rämö

   Johtuu varmaankin siitä, että heillä on tiedot lisenssien haltijoista (joita on pelkästään Suomessa useita kymmeniä) mutta ei ehkä tarkempaa tietoa siitä, missä tuotteet milloinkin tehdään.

 • Täti-ihminen

  Meidän leluhyllyssä asuu muumi, joka lahjaksi tullessaan oli pelastusliivit yllään (osa tuotosta itämeren suojeluun tms.)

  Sen pesulapussa lukee: Martinex, Kuninkaanväylä 37, 20320 Turku, http://www.martinex.fi. Sanotaan nyt vaikka näin, että jos tämä on kaikki valmistajaan viittaava info, pidän lievästi kyseenalaisena jos kyseessä onkin Kiinan-muumeja…

  Pinta on bambua (eli se tuntuu käteen miellyttävältä), täyte polyesteria.

  • Anonyymi

   Eikö Martinex ole vähän kuin Pirkka. Missä tahansa valmistettuja. Kyllä Suomessa valmistettu on niin "arvokas" juttu, että jos Muumi olisi tehty Suomessa, siitä olisi luultavasti maininta.

  • Satu Rämö

   Olen ollut joku aika sitten yhteydessä Martinexiin. Kerron heti, kun sieltä on tullut vastaus 🙂

   Mäkin ajattelisin, että jos tuote on valmistettu Suomessa, se sanottaisiin selkeästi. Mutta mutta, tutkinpa ensin ja sitten hutkin.

  • Kaino

   Martinex sanoo ainakin sivuillaan näin:

   "Monet tuotteet valmistetaan omilla työkaluilla. Tällaisia ovat useimmat Muumi-tuotteet (alkaen Muumitalosta, jota on myyty yli 100.000 kpl), Mauri Kunnas-tuotteet, Viiru ja Pesonen tuotteet ja tietysti Peliko pelit."

  • Satu Rämö

   Joo, huomasin tämän. "Monet tuotteet" on armeliaan epäselvä ilmaisu. Se voi periaatteessa olla mitä tahansa 10 % ja 95 % välistä. Vastausta odotellessa 🙂

  • Täti-ihminen

   Totta tuo, että MADE IN FINLAND olisi myyntivaltti. Mutta: eikös ole jonkinmoinen laki, että tuotteen alkuperä pitäisi mainita? Koska tämä muumi ei ole made missään… Pistäpä tiukkaa palautetta Martinexille Satu jos ja kun asia selviää 😉

 • Satu Rämö

  No niin, asia selvisi. Muumit (siis ne yleisimmät, missä on Martinexin lappu kiinni), suunnitellaan Suomessa mutta valmistetaan pääosin Kiinassa. Voi mahoton. Eko-Muumien osalta selvitys on kesken – en ole vielä löytänyt niiden valmistajaa.

  Kunpa joku alkaisi valmistaa muumipehmoja Suomessa! Näen tässä hyvän liiketoimintamahdollisuuden!! Eli firmaa pystyyn ja muumituotanto käyntiin.

 • Tiina

  Semmoinen firma kuin Neulatyyny teki froteisia muumeja ainakin 1980-luvun lopulla tai 1990-luvun alussa, koska meillä on lapsena ollut niitä ja yksi on vieläkin jäljellä. Ne olivat takuulla Suomessa tehtyjä, mutta tuskin tuota firmaa on edes enää olemassa. Ne froteiset on lisäksi mun mielestä paljon symppiksempiä kuin polyesteriset karvamuumit.

 • Anonyymi

  Onkos nämä Muumi-tuotteet sellaisia luvanvaraisia, että niitä ei kuka vaan saa edes valmistaa, vaan pitää olla tuotemerkin omistajan kanssa sopimus?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *