Ratkaise tämä

Haastattelin kerran yhteen lehtijuttuun start up -yrittäjää, joka tiivisti hyvän yritysidean seitsemään sanaan:

Ongelma, jonka ratkaisusta moni on valmis maksamaan.

Laite, joka toistaa Muumeja ikuisella repeatilla. 

Tämä on ihanan yksinkertainen ja paikkansa pitävä perustelu. Mutta pirun vaikea toteuttaa! Koitapa itse miettiä, minkä omaa elämääsi koskevan arkisen ongelman vielä toteuttamatta olevasta ratkaisusta olisit valmis maksamaan. Edes euron.

Pohdin pitkään ennen ensimmäistä älynväläystä, kunnes se iski tajuntaani. Haluan tekniikan tai hyvin yksinkertaisen laitteen, jolla voi itse hieroa omia hartioitaan. Lujaa tai hiljaa, ja vaikka kolme tuntia putkeen. Voisikohan joku propellipää kehitellä ajatusta eteenpäin? Sinulla on ainakin yksi asiakas valmiina.

12 Comments

 • Satu Rämö

  Kipukoukku! Enpä ollut aikaisemmin kuullut tästä. Kiitos TE 😀 Ehkä tästä voisi saada hyvän tuotteen shoppiinkin myytäväksi. Perehdyn hetimiten asiaan.

 • Anonyymi

  Kipukoukkua voin lämpimästi suositella. Meillä on niitä pari kappaletta töissä ja kyllä vaan tietokoneen edessä nököttävän toimistotyöläisen lapojen välissä oleva jumi helpottaa uskomattoman hyvin.

 • Polga

  Vielä kun kipukoukun päähän voisi lisätä härpättimen, jolla levittää eli pläästiä rasvaa niska-selkään, jonne kädet eivät pysty kykenemään yltämään 😉

  Sorry vaan, mutta ei kipukoukku auttanut (eikä piikkimatto), joten lisää innovaatioita kaivattaisiin täällä!

 • Anonyymi

  Sellainen juttu, joka tekisi jokapäiväisestä roskien lajittelusta helppoa, ehken jopa mukavaa. En halua itse keksiä ratkaisua pienen keittokomeron standardiroskiksen rinnalle, enkä välttämättä joka ikinen päivä ravata viemään biojätteitä roskiin. Kun Suomessa on jo melkohyvin järkätty taloyhtiöiden roskakatoksen lajittelujutut, niin eikö tätä samaa helppoutta voisi tuoda sisätiloihin? Niinku kaikille.

  • Satu Rämö

   Mä haluaisin sellaisen kompostiin integroidun jätemyllyn. Vois työntää kaiken biojätteen yhdestä reijästä sisään ja laittaa mylly pyörimään. Tällä hetkellä kierräys on Islannissa ihan hanurista. En tiedä yhtäkään taloyhtiötä, jossa voisi kierrättää biojätettä. Pullonkierrätyspisteelle on monen kilometrin automatka. Jne. Phiuuh.

 • Anonyymi

  että voisit hieroa itsesi juuri niinkuin hyvältä tuntuu ja se kone muistaisi sen ja sitten toistaisi kunnes maailmasta loppuu sähkö. ai autuutta. tätä olen pohtinut paljon. voit ottaa ideasta rahat, kunhan minulle laite.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *