Perheenäiti täs moi

Hehheh, mun kannattais varmaan käydä päivittämässä käyntikorttini:
KTM, yrittäjä, toimittaja.   -> Tammelalaislähtöinen perheenäiti.

Perheenäitihän on sanana täysin käsittämätön! Meidän ydinperheeseemme kuuluu minä, mies ja lapsi. Jos olisin perheenäiti, olisin myös mieheni ja itseni äiti. Aika sairasta.

Jos joku haluaa määritellä tittelini jälkeläisten perusteella, niin sehän sopii. Mutta miten olisi ihan äiti vaan? Jos pääsanan eteen haluaa välttämättä änkeä sen genetiiviattribuutin, niin mieluummin vaikka lapsen äiti.

Kiitokset mediaseurantaan (siis tarkkasilmäiselle äidille).

18 Comments

 • Täti-ihminen

  Oh my 😀 Tuo copiraitteri teidän kannattaisi palkata markkinoimaan toista kirjaanne – sen verran hyvä kiteytys…

  PS: Katja: mysteeri selviää klikkaamalla Sadun linkkiä. Mun ainoa kysymys on miksi Suomalainen kirjakauppa ylläpitää erikseen sivua forssalaisista tekijöistä?!! 😀

  PS2: Mä hyväksyin itseni "perheenäidiksi" hiljalleen toisen lapsen myötä. (As in perheen äiti = äiti perheessä.) Yhden lapsen kanssa olin äiti – tai ennemminkin olimme pariskunta, jolla oli lapsi.

  • Riitta

   Minulla on vähän samanlainen olo, nyt kun on kaksi lasta ja toinen koulussa, niin satunnaisesti tituleeraan itseäni perheenäidiksi. Kotiäiti en ole enkä ole koskaan ollutkaan, mutta jotenkin tuo perheenäiti pitää sisällään ajatuksen, että kantaa vastuuta perheestä kokonaisuutena.

 • Anonyymi

  Mä olen ollut huomaavinani, että noita käsittämättömiä perheenäiti ja -isä ilmauksia käytetään, jos joku äiti/isä on järkyttynyt jostain mitättömästä. Esim. perheenisä järkyttyi – satamassa näkyi kuolleita kaloja. Tai: Kärpänen lensi ikkunaan – perheenäiti järkyttyi. 😀 Itsekin olen tuota muotoa ihmetellyt, kun huomasin sen yleistyneen pari vuotta sitten. 🙂

 • Anonyymi

  Hah! 😀 Kyllähän tammelalaislähtöisellä perheenäidillä on enemmän kompetenssia minkä tahansa asian suhteen kuin esim. kauppatieteiden maisterilla, toimittajalla saatika yrittäjällä.. Kandeis tosiaan miettiä CV:n päivitystä.

  Elina

 • Anonyymi

  Voi jestas, mä repesin. Ei sillä, ettenkö arvostaisi tammelalaislähtöisiä perheenäitejä (en kyl tunne henkilökohtaisesti ketään, enkä edes tiedä missä kyseinen paikkakunta sijaitsee), mutta joku roti sentään tuollaiseen kirjoitteluun. Toi "titteli" saa kirjan kuulostamaan siltä, että siinä on takuuvarmasti nalleja, enkeleitä, puklun hajua ja muuta yhtä mielenkiintoista. 😉

  Korpikissa

 • madde

  Perheenäitiä käytetään myös, jos halutaan erikseen paheksua naisen toimintaa "Perheenäiti riehui baarissa", "Perheenäiti kärysi ratista". Koskaan vastaavissa otsikoissa ei ole perheenisä. why oh why.

  • Satu Rämö

   Toi on muuten totta.
   Jännä juttu – luulis että toimitussihteerit haluaa säästää otsikossa merkkejä. Et miksei vaan "Äiti riehui baarissa."

 • Satu Rämö

  FYI, poistin pari arvontalinkkiä kommenteista, koska ne eivät millään tavalla liittyneet tähän keskusteluun. (Sorry Krista, mutta koitan rajata postausten kommenttiosuuksista pois kaikki epäolennaiset linkit tms.)

 • Leopardikuningatar

  Pakko oli tulla raportoimaan tänne huomio aamun Nytistä. Sivulla 8 juttu "Jäähyväiset munakarvoille" (!) ja teksti alkaa: "Nykyään tavalliset perheenisätkin revityttävät alapääkarvojaan kauneushoitoloissa. Operaatio ei tunnu kivalta."

  Tässäkin selvästi tarkoituksellisesti valittu käyttää sanaa perheenisä = tavallinen tylsä tollukka.
  🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *