Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Matkalla Pohjoisessa

Asun täällä Euroopan laidalla, saarella joka sijaitsee a) keskellä ei yhtään mitään tai b) maailman keskipisteessä. Jos tän kökkäreen länsireunalta lähtee soutamaan kohti etelää, näkee maata seuraavan kerran Etelänavalla. Toisaalta mistään muualta maailmassa ei pääse yhtä nopeasti sekä Lontooseen (3 h) että New Yorkiin (4 h).

Minulta kysytään usein, onko koskaan ikävä kotiin. Ei oikeastaan – koska mun koti on täällä. Mutta Suomi-ikävä kyllä tulee joskus. Se iskee yllättävissä paikoissa. Katsellessa kavereiden juhannuskuvia Facebookissa. Selatessa Rakkautta&Anarkiaa-katalogia netissä. Äidin syntymäpäivänä. Toukokuun viimeinen viikonloppu. Maisemakuvasta, jossa näkyy lato ja lakoon mennyttä viljapeltoa. Kun lukee Hesarista arvion Vesa-Matti Loirin juhlakonsertista.

Annanpa yhden edullisen matkavinkin. Jos haluan käydä Suomessa matkustamatta Suomeen, kuuntelen Loiria Youtubesta. Tää vaan on niin Suomea mulle. Niisk.

4 Comments

 • Anonyymi

  No, niin on ja just! Ja miksen itse ollut Loirin konsertissa? Arvosteua lukiessani ajattelin, että tässä on se taiteen voima. Vaikka se on ehkä vain siinä hetkessä, niin se kantaa sisimmässä pitkälle. Ja miten ihminen on hieno instrumentti, tavallaan suurempi kuin se ihminen itsessään…Siis, jos nyt yhtään osasin asiaa ilmaista.

 • Anonyymi

  Amen. Mulle iskee aina välillä sellanen Suomi-nostalgia kun tuntuu, ettei kukaan missään voi ihan täysin ymmärtää suomalaista mielenlaatua. Sillon on just pakko ottaa avuks Loiri, Kolmas Nainen ja parit muut helmet ja luukuttaa täysillä parvekkeella illan pimeinä tunteina ja hoilottaa itse mukana. Ainoa mikä tosta yhdistelmästä jää puuttumaan on järvi, sauna ja pimenevä ilta laiturilla…
  Terkut Puolasta!

  • Satu Rämö

   Terkut Puolaan! Joo ei voikaan. Mun mies (islantilainen) sanoo, että suomalaiset, on välillä aika tummamielisiä. Ehkä juuri siksi noistta mollivoittoisissa biiseissä on niin puhdistavaa rypeä silloin tällöin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *