Ei stressata lauantaina!

Suomalainen tutkimusyhtiö Firstbeat Technologies teki hyvinvointitutkimuksessaan mielenkiintoisia havaintoja: suomalaisten työntekijöiden keskuudessa viikon stressaavin päivä on lauantai!

Tämä ainakin minut yllättänyt tutkimustulos seuraa ilmeisesti siitä, että vapaa-ajalla yritetään tehdä kaikkea ja aivan liikaa. Suursiivous, perheretki Korkeasaareen, viiden ruokalajin illallinen ja kellarin seinien maalaus eivät mitenkään mahdu samaan päivään. Jos laittaa mahtumaan, päähän alkaa sattua.

Stressistä toipuminen on parhaalla tasolla maanantaista keskivikkoon. (Kuva tutkimsuraportista.)

En tunnista itseäni lauantaistressaajien joukosta. Perjantai ja lauantaihan ovat viikon parhaita päiviä! Ainakaan tänä viikonloppuna ei painanut kivi otsaa. Mahtavan viikonlopun (exl. lauantai-illan vodka-energiajuomia seurannut sunnuntainen jälkihiki) jälkeen on ollut myös aika nasta maanantai.

Aamukahvin jälkeen lähdin tukkuun ostamaan lisää Muumi-tavaraa Suomi PRKL! -kauppaan. Maisema autonikkunasta.
Putiikin takapihalle porotti aamuaurinko. Mitäköhän kissa tuumaa lauantaistressistä?
Tukusta sai Muumipatsaita! Käsinmaalattua keramiikkaa by Arabia. Ja nyt vihdoin sitä aamukahvia. Vaikka onkin jo iltapäivä.

3 Comments

 • Anonyymi

  Allekirjoitan osittain tuon tutkimustuloksen. Niin nurinkuriselta kuin se kuulostaakin, mulle just viikonloppu (ja varsinkin lauantai) on se kovin duuniaika, kun yritän saada tehtyä kaiken sen mitä en viikolla ehtinyt. Olen viikolla paljon yksin lasten kans, joten joudun silloin tasapainoilemaan tekemisten kans sen mukaan, mitä voi tehdä lasten kans/aikana ja mitä ei. Lauantaina sit herään tyyliin kukon pierun aikaan, juoksen maratonin ja pelastan maailman. Toisaalta se päivä stressaa eniten, mutta toisaalta tykkään siitä tekemisen meiningistä.

  Korpikissa

  • Satu Rämö

   Tutkimustulos tosiaan yllätti – mutta ehkä se onkin just näin! Kun on aivan liikaa tekemistä – vaikka se tekeminen ois kivaa – voi alkaa stressilevelit nousta. Esim. kahdet lasten synttärijuhlat saman lauantaipäivän aikana on jo aika rankka juttu, jonka palautumista ei nopeuta ees urheilijoiden palautusjuoma 😀

 • Satu

  Ööh, minä taas kuvittelin että ko. tutkimustulos johtuu liian rankasta juhlinnasta perjantain ja lauantain välisenä yönä tai jotain… 🙂 Pitää kaivaa tutkimus esiin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *