Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Suomalaista viestintäosaamista

Tämä löytyi auton tuulilasista. Kyllä se niin on, että lämpimät kesäpäivät tuovat ihmisistä parhaat puolet esiin. 

28 Comments

 • Unikas

  Tuo on rehellinen kuvus fiiliksestä, jonka ajattelemattomat parkkeeraajat aiheuttaa. Että siinä mielessä ymmärrän tuon viestin. Ärsyttää kun aina uudestaan, joku ei huomioi toisten, pysäköinnistään kuukausimaksua maksavien, esteetöntä pääsyä maksamilleen paikoille.

  !!!!! M U T T A !!!!!

  Vaikka tuolta tuntuu, niin aikuisuuteen kuuluu, että kiukkuaa ensin tiiliseinälle ja sitten ilmaisee asiansa rakentavasti oikealle kohteelle. Mä olen ahkera laputtaja, mutta lappuni on asiallinen: "Huomioittehan jatkossa, että roskakatoksen viereen ei saa pysäköidä." Ja lisänä selitys MIKSI se on huono parkkipaikka —> vaikeuttaa muiden pääsyä paikalleen —-> pahimmillaan voi tulla peltikolhuja ja silloin laiton parkkeeraaja maksaa.

  • Satu Rämö

   Myönnetään; on pariin otteeseen tehnyt mieli potkaista lasin sisään autoista, jotka on parkkeerattu keskelle jalkakäytävää… Toki vääränlaisesta ajoneuvon hallinnasta sopii tulla huomauttamaan. (Omaksi puolustukseksi täytyy kyllä sanoa, että parkkeeraus ei tässä tapauksessa edes ollut kenekään tiellä.)

   Jotenkin vaan niin ihanan suomalaista haukkua mulkuksi kontaktimuovilla päällystetyllä paperilapulla kuin naamakkain avautumalla <3

 • Anonyymi

  Ehkä vaikutelmaa pehmentää tuo niin kauniisti hymyilevä hiirulainen 🙂

  Tervetuloo vaan Suomeen, tää on tämmönen lintukoto, niinkus tiiät.

 • Henna

  Kieltämättä – mutta kyllä oli pakko hihitellä tolle lapulle. Hyvä tietty hirnua kun ei koske itseään. Harkitsen vastaavanlaisten lappusten tekemistä ja menen sitten puskaan piiloon kuvaamaan vastaanottajia. 🙂

 • Diidah

  Toi on jossain talonyhtiöissä ihan "virallisena" huomautuslappuna… Mun mielestä ihan jees kiertokirjeenä netissä, mutta että näitä jaellaan ihmisille… no joo… *huokaus*

  Mitä sitten taas niihin parkkeeraustapoihin tulee… VOI PERKELE! Ihan mihin vaan, ihan miten vaan ja jos meet huomauttaa nätisti ni päälle tullaan… toisaalta sehän nyt vaan on tää elämän malli täällä lintukodossa muutenkin.

 • Anonyymi

  Yääh, miksi niin iso osa suomalaisista käyttäytyy noin? Jos ranskalainen hermostuu toiselle, niin asia sanotaan suoraan, joskus kovaäänisestikin, keskutellaan ja jatketaan elämää. Tuollainen kielenkäyttö ja vielä typerällä lapulla nostaa niskavillani pystyyn. Tahdon takaisin "Eurooppaan"…

  • Marjaana

   Ystäväni mies sai Ranskassa asuessaan rehellisesti turpaansa – ranskalaiselta mieheltä – kun oli pysähtynyt/parkkeerannut tämän mielestä väärään paikkaan, hetkeksi… Eiköhän juntteja löydy joka paikasta. Suomesta vaan ehkä vähän enemmän, myönnän kyllä.

 • Minna

  Mä teen jonkun vastaavan islanniksi ja rupeen lätkimaan niita Range Rovereiden ikkunoihin, jotka parkkeeraa kahteen ruutuun tarkoituksella. Oot kyllä varmaan pistänyt merkille, etta täällä Islannissa parkkeerataan yleisesti ottaen niin päin pyllyä, että taitais olla printterillä vähän turhan paljon duunia…

 • Anonyymi

  En voi kuin nauraa! Toihan on tosi hauska – paitsi tietty, jos löytyy omasta tuulilasista! En ole ikinä moiseen törmännyt – ainoastaan lappuliisa on joskus jättänyt tervehdyksensä tuulilasiin ja silloin ei naurattanut 🙂

  Saija

 • Anonyymi

  Lappu on tuttu, mutta mikä eniten naurattaa (eikä loppua näy) on sun naseva otsikointi "Suomalaista viestintäosaamista"! Helmee!!!
  – Anna

 • Anonyymi

  Pitäisikö tämä tulkita niin, että ottaa mieluummin turpaan kuin hiirulaislapun? Minä otan kyllä mieluummin sen lapun jos pitäisi valita. Se, että väärästä pysäköinnistä huomautetaan tavalla tai toisella aiheuttaa AINA vastaanottajassa vitutusreaktion – niinkuin on tarkoituskin. Lappu selvästi toimii.

  Väärinparkkeeraamalla voi estää myös pelastustien käytön. Kyllä ihmisiä kuolee ihan oikeasti sen takia, että pelastusauto ei pääse oikeaan paikkaan.

  • Satu Rämö

   No en ottaisi kumpaakaan, vaan esimerkiksi asiallisen huomautuksen. Ovessa on ovikello, sitä voi soittaa.

   Tarkoitukseni ei ollut vähätellä väärin pysäköimistä, vaan sitä tapaa, jolla taloyhtiöiden autopaikoista käydään "rakentavaa keskustelua".

  • helmi

   Pakko jatkaa tohon pelastustieasiaan… mä oon kieltämättä useita kertoja kaivannut suuresti mikki hiiri -lappuja ja paremman puutteessa kirjoittanut itse hieman korrektimman sanamuodon omaavan lapun.. meillä nimittäin on ihan yleistä parkkeerata taloyhtiön pihaan johtavan kadun varteen niin, että pelastusajoneuvoilla ei olisi mitään asiaa pihaan, jos tilanne vaatisi. Ai että kun välillä sapettaa, ei luulisi olevan niin vaikeaa nähdä sitä keltaista viivaa siinä jalkakäytävän reunassa… Mur. Olen puhunut. 😛

 • Maeve

  Allekirjoitan Unikaksen kommentin: hauska on, mutta jotenkin asiallisempi lappu voisi toimia paremmin.

  Tapahtui vloppuna Lappeenrannassa: veimme mieheni isoäidille ison pahvilaatikollisen tavaraa ja jätimme auton pihalle autotallien eteen. Itse jäin pihalle odottamaan kun mies kävi kiikuttamassa laatikon yläkertaan. Pihaan ajaa auto, joka halusi tietenkin juuri siihen autotalliin, jonka edessä meidän auto seisoi. Auton kuski (vanhempi rouvashenkilö) rullasi ikkunan auki ja huusi minulle (seisoin automme vieressä), että "nyt ei ole hyvä paikka parkkeerata". Pyysin anteeksi ja sanoin, että mieheni nappasi vahingossa auton avaimen mukanaan ylös, mutta että hän tulee ihan heti kun vie tavaraa ylös ja tulee heti alas. Naiselle tämä ei riittänyt vaan hän alkoi painaa tööttiä. Mieheni tulee samaan aikaan rapusta ja tässä on nyt kulunut n. 30 s aikaa naisen saapumisesta autollaan. Nainen pui nyrkkiä miehelleni ja huutaa hävyttömyyksiä auton ikkunasta. Mieheni on jo istumassa autoon, mutta päättää sitten palata pahoittelemaan naiselle huonoa parkkivalintaansa, samalla todeten, että toisenlainen lähestymistapa ongelmaan voisi olla rakentavampi ja tuottaa myös tulosta. Nainen vain huutaa ja pui nyrkkiään.

  Hämmentyneenä poistumme paikalta. Jännintä on, että siinä noin minuutin ajan, minkä nainen joutui miestäni odottamaan, hän olisi voinut käyttää hyödyksi ja käydä avaamassa autotallinsa oven valmiiksi, jolloin odotusaikaa tuskin olisi ollutkaan.

  On olemassa kritiikkiä ja on olemassa rakentavaa kritiikkiä.

 • Anonyymi

  Kiinnostaisi tietää oliko tälle parkkeeraushuomautukselle aihetta vai oliko laitettu tuulilasiisi aiheettomasti?

 • Anonyymi

  Kyl se on aluperin Jenkkiviestintää, parikymmentä vuotta vanha Jenkeistä lähtenyt idea. Tuo lappu on pikkasen huono kopio ja käännös, mutta muutoin asian ydin on sama.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *