Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Maastoutuminen kannattaa

Äitinä oppii maastoutumisen jalon taidon. Kahden vuoden aikana olen ymmärtänyt, kuinka tärkeää on osata kätkeä irtokarkit poskipiiloon, sillä lapsi ilmestyy kuitenkin nurkan takaa keskeyttämään mässäilyhetken. Emmä mitään syö. Äitin poski teki majavat, koska hammas on kipeä. 


Yhtä tärkeää on kiireisenä iltana piilottaa kaikki älyttömän pitkät satukirjat vessanpöntön taakse tai kirjahyllyn ylimmälle hyllylle kirjan selkämys seinään päin. Nyt ei ole tarjolla kuin tämä Teemu mene ulos tai Onnin tylsä päivä. Molemmat lukee vartissa viisi kertaa.

Jos aamuksi ennustetaan sadetta, piilotan jo illalla skidin aurinkolasit käsilaukkuuni ja suosikkisandaalit suljettuun arkkuun. Oho, pakko panna megatylsät kumisaappaat!


Spiderman

Siis: mukaudu maastoon ja pelaa tilanteen vaatimilla säännöillä ja ole huo-maa-ma-ton.

Sääntö on todella yksinkertainen. Siksi ihmestykseni olikin suuri, kun taannoin tapasin muutaman tuomion saaneen huumekuriirin.

Kyllä en ihmettele, että kaverit olivat jääneet kiinni. Ottakaa malleja äideiltä: opetelkaa piilottelemisen jalo taito!

En tiedä huumeiden salakuljetuksesta mitään. Mutta sen tajuan, että jos haluaa kuljettaa huomaamattomasti jotain paikasta A paikkaan B (oli se sitten perseessä tai käsilaukussa), ei ehkä kannata ajaa itselleen maailman omituisimpia viiksiä ja tatuoida naamaa täyteen liekkejä. Amatöörit.

En minäkään jätä rapisevaa karkkipussia avonaisena ipanan silmien korkeudelle.

Edit: Lyhensin tekstiä 4.7.

Kuva Great Northern Running

8 Comments

 • Lisey

  😀 Äitiys – maailman monipuolisin ammatti. Oppii salakuljettajaksi, logistiikan insinööriksi, puusepäksi, talonmieheksi…mitähän vielä…

  Toi kirjojen kätkeminen ei toimi oikein enää 5v:n kohdalla. Tai lelujen salainen talteenkerääminen. Se perhana MUISTAA liian hyvin juttuja. "Äiti, missä se iso punainen rekka on?" "Äiti, missä on kaikki Miina ja Manu -kirjat?" D'oh.

 • Anonyymi

  Nämä kaikki taidot kun vielä saisi cv:hen fiksusti kirjoitettua 🙂

  Tosin on lapsissakin eroja. Muistan aikoinaan poikien tajunneen ettei äiskällä ja isällä ole karkkipäivä vain lauantaisin vsta lähempänä 10 vuotta. Vakiovastaukseeni, kun jäin karkki poskessa kiinni, oli että äidillä on leipäpala vaan suussa, tuli neidiltä 4v että haisee kyllä karkilta ja mäkin haluan tollaista leipää… Tai sitten vaan vuosien kuluessa päästi itsensä lepsuksi 🙂

  Saija

 • Onna

  Minä poistuin juuri nallensyöttöpuuhista takavasemmalle syyllä "äiti käy juomassa vettä". Illalla on toiminut sänkyyn peittelyn jälkeen myös "äitin pitää mennä vessaan". Jopa 1,5-vuotias näköjään ymmärtää järkeviä syitä, mutta ei osaa kyseenalaistaa, miksi vedenjuontireissu päätyy tietokoneen ääreen 😉

  • Satu Rämö

   Toimii ainakin siihen asti, ennen kuin lapsi haluaa tulla joka paikkaan äidin mukaan. Minä: Äiti menee vessaan. Lapsi: Saanko tulla katsomaan pönttöön. Huoh.

 • Anonyymi

  Hahhaa, että mä nauroin lukiessani. Äitinä todella oppii maastoutumaan ja keksimään mitä ihmeellisempiä selityksiä asioille. Ja kuten Lisey ylhäällä kirjoittaa, äitiys on maailman monipuolisin ammatti. Eikä nyt puhuta edes pelkästä lapsien myötä kertyvästä johtajakokemuksesta, vaan ihan kaikesta.

  Korpikissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *