Eräänlainen perheloma

Mun mies on hyvä tyyppi, vaikka se onkin vuorikiipeilijä. Köydet, varmistimet, valjaat ja lihakauppiaan työvälineiltä näyttävät jäähakut vievät kotimme neliöistä aivan liikaa tilaa. Minä taas rakastan ratsastusta ja islanninhevosia. Koska mieheni sattuu työskentelemään vuoristo- ja turismialalla, ja itse olen henkeen ja vereen Islanti-fani ja rakastan matkustamista  ja diggaan tehdä mun miehen kanssa töitä, niputin hyödyt yhteen ja ta-daa: suunnittelin Islannin-matkan!

Tavoite on simppeli: Halusin järjestää pakettimatkan, jonne itsekin haluaisin osallistua. Niinpä reissulla on myös Viikko Islannissa -blogi, jonka kautta matkasta kiinnostuneet tai muuten vaan kiinnostuneet voivat kysellä tarkempia tietoja reissusta. Matkan voi varata Saga-Matkojen kautta.

Jos haluat Islantiin aktiivilomalle, jonka oppaina toimii mun mies ja mä (lapsi ei kuulu matkaviihdykkeisiin, se on anoppilassa), niin klikkaa tästä. Tästä tulee törkyhauska viikko.

Kuva: Björgvin Hilmarsson.

22 Comments

 • Anonyymi

  Voi vitsi! Olisi kyllä kiva lähteä tuollaiselle 🙂 Vielä kun saisi töistä lomaa. Ja itse tykkäisin uiskennella niissä maauimaloissa ym. joka päivä.

 • Maeve

  Olis ihan mun unelmaloma! Mitä tarkoittaa "hieman ratsastuskokemusta"? Jos parin vuoden välein käy pari tuntia ratsastamassa issikoilla, niin onko se jo "hieman" vai onko se vielä vähemmän kuin hieman…?

  Harkitsen siis vakavasti reissun varaamista! Vielä kun löytyisi rahaa ja lomaa jostain, mutta sehän on ihan toissijainen ongelma 😉

  • Satu Rämö

   Pääasia on, että pysyy selässä ja on tottunut menemään kaikissa askellajeissa (käynti, ravi ja laukka). Yleensä näillä reissuilla ei kauhean paljoa laukata, yleensä mennään tölttiä, ja se on tosi kiva ja helppo askellaji istua, ja ohjaaja opastaa ensi kertaa issikoilla ratsastavia menemään tölttiä. Ja eiväthän ne aina mene, joskus vaan ravaavat, riippuu hevosesta ja sen fiiliksistä 🙂

 • Anonyymi

  Kuulostaa myös mun unelmalomaltani, kun olen vinksallaan niin Islantiin kuin hevosiin. Pitää ehdottomasti pistää korvan taakse. Ja pakko sanoa myös, että olet kyllä todellinen moniottelija, kun tuollaistakin hommaa aloit kaiken muun ohessa tehdä. Nostan hattua! Moni jää liian helposti kotiin ruikuttamaan, kun ei uskalla tai kehtaa tehdä sitä mitä oikeesti haluais.
  Korpikissa

  • Satu Rämö

   Kiitos! Mä olen käynyt tuolla tallilla ratsastamassa aikaisemmin työjuttujen takia, ja ystävystyin mieheni kanssa maatilan omistajien kanssa. Heillä on just semmoinen bisnes, josta me tykätään:
   ei mitään massaturismia, eikä hotelliluokan majoituksia, vaan semmoinen reissu, jossa viihtyvät hevosiin, luontoon ja maatilamatkailuun innostuneet ihmiset.

   Koska mun mies on aktiivilomabisneksessä, resurssit ja kontaktit oli valmiina 🙂

 • Anonyymi

  Voi elämä mikä loma 🙂 Onneks just tällä hetkellä ei puutu kuin aika, rahat ja ratsastuskokemus niin ei tarvitse kuin haaveilla että "ehkä joku päivä…"
  🙂

  – Taru

 • Anonyymi

  Tää on silkkaa kidusta, kun olisi vähintään unelmaretki. Mutta ku opiskelijabudjetilla elättää tätä karvasirkustani niin välillä ei ole rahaa edes siihen makaroniin itselle niin ei vaan löydy rahoja. Ehkä mä joku päivä pääsen Islantiin asti, haaveilen vielä pari vuotta. 😀

  • Satu Rämö

   Laitatetaan ne mun anopille. Tai viedään koko kööri Islannin kotieläinpuistoon viikoksi. Sieltä ne tulevat terveen ruskettuneinta takaisin 🙂

 • Hebs

  Sä oot mieletön, mahtava idea ja hyvältä kuulostaa reissu 🙂 Me ollaan suunniteltu perhelomaa touko-kesäkuulle, kyselen sulta sit vinkkejä..

 • Anonyymi

  Oi, mun unelmaloma! Ja mä oon niin raskaana. Eih.

  Ps. uusi lukija ilmottautuu! 🙂

  -Laura

 • Anonyymi

  onkos tietoa joko on monta ilmottautunut? minkä verran minimissään pitää olla et reissu toteutuu?

  • Satu Rämö

   En ole kuullut viimeisintä varaustilannetta – kesälomat. Tarkoituksemme on pitää ryhmä pienenä, noin kymmenen tietämissä. Minimi on muistaakseni viisi (pienemmällä porukalla matkan toteuttamien menee omalla kohdalla tappiolle)

 • Maija

  Eih mä en kestä!

  Ensinnäkin Google reader ei ollut päivittänyt salamatkustajan syötettä koko kesänä ja nyt kun eksyin tänne niin näin hienoja lomamatkoja kaupan! Harmi kun oon köyhä työtön, aikaa ja ratsastuskokemusta kyllä löytyisi. Lauantaiksi lotto vetämään… *sigh*

 • Anonyymi

  Voi hemmetti. Tää matka olis ollu niin mun eay pray love matka mutta enpäs oo koskaan ratsastanut 🙁 kyydissä oon ollut mut sillon vaan istuin ja hevonen käveli ihan itse ilman ohjausta.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *