Vuoden mutsia ulkomaille

Suomenkielisen kirjallisuuden tilaaminen ulkomaille on hanurista. Kaikki verkkokirjakaupat eivät edes toimita Suomen ulkopuolelle. Ne, jotka toimittavat, veloittavat usein järjettömiä postitus- ja käsittelykuluja. Kuvaava esimerkki: jos tilaisin Akateemisen verkkokaupasta Vuoden mutsin Islantiin, joutuisin maksamaan kirjan lisäksi (25,42) jopa 30 euroa toimitusmaksua. Huhhuijaa.

Koska Vuoden mutsia ei ainakaan toistaiseksi ole saatavilla e-kirjana, ja minua korpeavat nuo kirjakauppojen korkeat ulkomaantoimitusmaksut, päätin hoitaa homman itse.

Ulkomailla asuvat suomalaiset voivat ostaa minulta Vuoden mutsin hintaan 28 euroa postikuluineen. Hinta kattaa kirjan ja sen toimituksen minne tahansa maailmassa.  Beat that, Stockmann!

Jos haluat kirjan, toimi näin:
1. Tilaa kirja minulta sähköpostilla satu ( a ) suomi.is. Laita sähköpostiin nimesi ja toimitusosoite sekä tieto siitä, montako kirjaa tilaat.
2. Laitan sinulle laskun. Kun maksusuoritus näkyy tilillä, laitan kirjan tulemaan. Toimitusaika on maasta riippuen noin 2-7 päivää.
3. Jos kysyntä ylittää tarjonnan, kerron siitä heti.
4. Eri mailla on erilaiset tullikäytännöt: rajalla mahdollisesti perittävät tullit/alv:t tulevat ostajan maksettavaksi.

SUOMEEN TILATTUNA HINTA 25 € SIS. POSTIKULUT. TILAUSOHJEET SUOMEEN TÄSTÄ.

16 Comments

 • Tarkastaja Rämänen

  Suomalaiset verkkokaupat vaan on valitettavasti yleensä aika lapsenkengässä. Joko ulkomaille toimitusta ei ole lainkaan tai kustannukset on poskettomia, koska ei ole tehty maa- ja tuotekohtaisia asetuksia. Uskoisin, että kirjan saisi maksikirjeenä Islantiin hintaan 8.70 eur ja luonnollisesti hinta yrityksille on alhaisempi. Kirjan toimittaminen pitäisi siis olla luokkaa 5-7 eur. Ja näin tietysti esim. Amazonissa onkin.

  • Anonyymi

   Voisiko ongelma liittyä myös siihen, että verkkokauppatilauksilla on ainakin Suomen lain mukaan palautusoikeus, joten kustannusten pitäisi teoriassa kattaa myös se riski että asiakas palauttaa tuotteen. Todennäköisin syy lienee kuitenkin vähäinen kysyntä.

  • Tarkastaja Rämänen

   Johtunee kysynnästä. Palautusoikeus koskee vain Suomea, sitä ei tarvitse tarjota ulkomaille, joten se ei lisää kuluja.

 • Anonyymi

  Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa asuville vinkki: Adlibris.comin neljällä pohjoismaisella sivustolla (edellisten lisäksi siis Suomi) on yhteinen valikoima. Ruotsin Adlibrisistä onnistuukin suomalaisten kirjojen tilaaminen ihan samoilla postimaksuilla kuin ruotsalaisten kirjojen, ja kaiken järjen mukaan sama toimii myös Norjassa ja Tanskassa. Myös Vuoden mutsi näyttää Adlibrisin valikoimista löytyvän.

 • Anonyymi

  Hyvä Tarkastaja Rämänen.
  Sitä voi olettaa, että hinta olisi luonnollisesti alempi yrityksille esim. Islantiin postitettaessa, mutta näinpä ei olekaan.
  Pientä verkkokauppaa pyörittävänä yrittäjänä olen törmännyt iloiseen totuuteen että yrittäjä maksaa korkeimpia postimaksuja kuin kuluttaja, sopiessaan Itellan kanssa diilin ulkomaanpostituksista.
  Tyssäsi suunniteltu kaupankäynti Pohjoismaihin pään raavintaan ja tasaiseen manailuun.
  Kuljetuskustannukset ovat poskettomia, koska meillä ei ole varteenotettavaa kilpailua kuljetusalalla. Euroopasta ja muualta tulee kyllä tavaraa eri firmojen kautta…dpd, dhl jne jne, mutta nämä eivät edes vastaa pienen yrityksen soittopyyntöihin. Ulkomaanlähetyksiä tarvitaan kymmeniä päivässä ennen kuin neuvotteluyhteys aukeaa. Sitä ennen pattitilanne, koska korkeat kustannukset eivät inspiroi edes yrittämään myyntiä ja tuotteiden katteilla ei voi kompensoida lähetyskuluja rajattomasti.

 • Anonyymi

  Kiitos upeasti kirjoitetusta kirjasta! Harmi vain että kirja on liimattu, sillä minun kirja ei kestänyt kun yhden kerran lukemisen, sivuniput ovat lähteneet irti ja pelkään että kaikki sivut irtoavat.. harmi 🙁

  • Satu Rämö

   Moikka! Joo on voimassa, vielä on kaksi kappaletta myymättä, ennen kuin uusi painos pullahtaa toivottvasti tällä viikolla painokoneesta. Laita mulle meiliä satu ( a ) suomi . is
   niin laitan tarkempia ohjeita 🙂

   terkuin
   Satu

  • Satu Rämö

   Ei ainakaan tällä hetkellä ole, valitettavasti… Mulla on aika pieni varasto kirjoja itsellä tällä hetkellä. Ilmoittelen heti, kun/jos tilanne muuttuu 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *