Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Retkellä!

Mutsina olo kehittää mielikuvitusta. Huomaan välillä latelevani toinen toistaan älyttömämpiä selityksiä tunnelman säilymiseksi. Tein tänään emämunauksen: laitoin kaikki pehmolelut yhtäaikaa pyykkiin. Goddam! Nukkumaan mennessä alkoi tietysti kapina: Missä on myy? Entä Pii-pii-lintu, mää-mää, pupu ja voffi? Väääääää.

Perhana. Lapsi on saatava nukkumaan ilman pehmoleluja. Mutta kaikki pehmolelut ovat litimärkiä. Kaoottisessa tilanteessa on parempi kertoa emävale kuin pieni valkoinen valhe. Sillä mitä isompi valhe, sitä helpommin se uppoaa yleisöön. Tai jotenkin noin se meni.

No joka tapauksessa. Aloin kertoa, kuinka pehmolelut ovat lähteneet tänään retkelle. Retkellä ne menevät uimaan, käyttävät kellukkeita, syövät evääksi rusinoita ja pillimehua. Paluumatkalla mää-mää astuu voffin varpaille ja ne joutuvat matkalla käymään sairaalassa. Siellä lääkäri antaa mää-määlle väärän rokotteen ja lampaalle kasvaa päähän banaani.  Voffin jalka on edelleen kipeä, se ottaa lääkkeksi buranan. Pikku myy syö mää-mään päähän kasvaneen banaanin. Pii-pii liukastuu banaanikuoreen, mutta se ei enää uskalla mennä valelääkärin luo vaan pyytää myytä lastoittaman jalan. Matka jatkuu. Pii-piille ostetaan kiskalta lohdutukseksi popkornia. Huomenna ne palaavat kaikki takaisin tänne sun sänkyyn ja haisevat tosi hyvälle ja voffin ja pii-piin jalat ovat parantuneet.

Osui ja upposi, lapsi nukahti epäluuloisen näköisenä.

Ei saatana, kyllä pitää seuraavaksi kirjoittaa joku neuroottinen lastensatu.

10 Comments

 • Henna

  😀

  Tämähän olisi oivaa jatkoa Vuoden Mutsille. Miten saada tilanne haltuun vakavan käsistä karkaamisen uhatessa? Epäilemättä senkin sorttiselle tiedonvälitykselle olisi tilausta, oletettavasti kaikilta ei lähde tuo tarinaniskentä ihan yhtä sujuvasti.

 • Villasukka kirjahyllyssä

  😀

  Minun mielikuvitus olisi riittänyt tuohon "pehmolelut ovat lähteneet tänään retkelle. Retkellä ne menevät uimaan ". Tosin meillä on niin järkyttävä pehmoleluarsenaali, että saisi pyörittää useamman koneellisen saadakseen kaikki pestyä, eli aina on joku unikaveri varalla. Tosin isompi on sen verran ranttu, että kelpuuttaa joko Leena(nalle)n tai yhen koiran. Pienemmälle kelpaa lähes mikä vaan. Komppaan Hennaa, ei muuta kuin Vuoden mutsille jatkoa kiitos 🙂

 • Mari

  "Tein tänään emämunauksen: laitoin kaikki pehmolelut yhtäaikaa pyykkiin."

  Sydän pysähtyi kun luin tuon lauseen. Se on nimittäin Mistake Number One. Kerran tein saman kun poika oli parivuotias ja voi elämä mikä kaaos syntyi. Poika vetisteli toista tuntia. Aattelin että mun pitää itte ilmiantaa itteni lastensuojeluun ku oon niin huono äiti. No, siitä selvittiin (meidän pehmot oli menny huvipuistoon ja ku ne oli ollu Tukkijoessa niin ne oli kastunu ja on nyt kuivamassa), mutta vannoin että en enää KOSKAAN tee samaa virhettä. 🙂 Pari viikkoa sitten pojalle kävi pieni vahinko nukkuessa ja pehmot oli saaneet oman osansa ureaa. Laitoin ne aamulla koneeseen ja aattelin että illalla ovat kuivia. No ei ollu. Odotteli kauhulla nukkumaan mennessä kyselyitä, mutta aattelin että ei nyt 5-vuotias enää nii välitä. Tuli jyrkkä ei – ei voi nukkua ilman unikaveria. Keksin sitte kaapin perältä yhden vanhan pehmopupun joka on hylätty joskus pari vuotta sitten ku se on "vauvalelu". Tarjosin sitä ja pupu oli taas pojan BFF. Tilanteesta selvittiin ilman itkua. Sinä iltana, ennen ku sammutin valot, poika huokas sängystä "Pupu, mä rakastan sua" ja nukahti. 😀

  Niin että nostan näkymätöntä hattuani sulle erinomaisen hienosta lapsen harhautuksesta! 😀 Hauskaa viikonloppua!

 • salamatkustaja

  Mulla tais olla eilen ykkönen silmässä ja nasta laudassa. Syytän yliväsymystä 🙂

 • salamatkustaja

  Mäkään en tee tota virhettä enää koskaan; en kaipaa tällaisia haasteita…

 • Jode

  Heräsin tässä yhtenä aamuna kummitytön huoneen lattialta siihen, että se etti kissaansa (vai koiraansa? heppaansa? jotain elukkaa kuitenkin) hädissään, olivat lähdössä kylpylälomalle samana päivänä. Järjetöntä huutoa varmaan puoli tuntia, kunnes muksun äiti tuli kertomaan, että oli YÖLLÄ hipsinyt hakemaan sen lelun pyykkiin. Siis kun lapsonen oli jo nukkumassa.
  Nerokasta, sanoisinko!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *