Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Mukavuusrajojen ulkopuolella

Usein kuulee sanottavan, kuinka kannattaa hakeutua oman mukavuusalueen ulkopuolelle kehittyäkseen ja oppiakseen uutta. Ja p*skat, sanon mä. Riskialtis rajojen ylitys ei tuo kehitystä vaan hermoromahduksen.

08.M&TBank.WMATA.GalleryPlace.NW.WDC.03mar08

Mukavuusrajat kaatuivat tänään rytisten. Lapsella on flunssa, ja lekuri määräsi mm. nenäsumutetta, jonka annosteleminen jäi tänään mun vastuulle. Kysynpä vaan, kuinka 15-kiloiseen kiemurtelevaan jötkäleeseen saa upotettua nenäsumutetta. Totuus on, että ilman rauhoittavia lääkkeitä ei mitenkään.

Yhdellä kähdellä yritin pitää kiinni lapsen käsistä, jaloillani jaloista ja leuallani pitää ipanan pään paikallaan ja sillä yhdellä vapaalla kädellä sohia sumutetta räkätunneleihin. Lopputuloksena voin todeta, että sumutetta on nyt useampi tilavuuslitra huoneilmassa mutta ei pisaraakaan lapsen nenässä. Lapsi karjuu inho silmissään, äiti vollottaa pieleen mennyttä lääkitystä.

Mitä tästä mukavuusalueen ulkopuolella käymisestä olisi pitänyt oppia? Ei niin mitään. Päinvastoin, kävi mielessä pariin kertaan, että oliko pakko ryhtyä äidiksi. Saatana.

Voisiko joku kehittää nieltävän nenäsumutteen? Sen voisi huijata irtokarkin sisässä mahaan.

Kuva Elvert Barnes

25 Comments

 • Elina K

  Jos sumute oli siihen epäiltyyn allergiaan, niin musta tuntuu että se suihke on sellainen vähän "viimeinen silaus" ja helpotus oloon. Esim zyrtec tipat auttaa useimmilla pian niin ettei mitään suihketta enää tarvita.
  Eli ei ole suuuren suuri menetys, vaikka ette saa otettua!:)

 • hoo

  Mäkin mietin, että sumutehan on vain oireita lievittämään, ei kai varsinaisesti lääke. Jotkuthan noita sumutteita aina vetää, mä en toistaiseksi ole itse esim. koskaan henkilökohtaisesti kokeillut. Eli eiköhän se lapsi parane ilman sumutteitakin. Että leuka rintaan vain ja kohti uusia pettymyksiä! 😉

 • Suvi T-D

  Niin ja sitten on vielä se annostelu. Itse en ole koskaan laittanut nenäsumutetta sen enempää itselleni kuin lapsellekaan, mutta nenätippoja (=suolaliuostippoja) olen. Ohjeen mukaan niitä pitäisi laittaa 3-5 tippaa, mutta miten hitossa ne tipat muka lasketaan, kun pullon kärki on sieraimessa ja pullosta truutataan yhdellä painalluksella jonkinlainen määrä sinne nenään?! Eihän sitä liuoksen määrää näe!

  Mutta: myötätuntoa sinne Islannin suuntaan, niin sinulle kuin varsinkin flunssaiselle lapselle.

 • hoo

  Meille yksi lääkäri löi kerran pienen ruiskun mukaan ja ohjeisti laittamaan niitä suolaliuostippoja sillä n. 10-20 ml kerrallaan. Hänen mukaansa muutama tippa ei auta kunnon räkätautiin. En ole sen jälkeen paljon surrut sitä miten paljon niitä suolaliuostippoja lorahtaa lapsen sieraimeen.

 • Nannukka

  Onkohan meidän Pikkumies (2,5 v.) jotenkin "kummallinen"…?! Hän nimittäin tulee nuhakausina nenä pystyssä luokseni ja sanoo, että:" Äiti, laita mulle sshhumutetta!" Suihkaukset molempiin sieraimiin ilman minkäänlaista tappelua ja homma on hoidettu! Helppoa! 🙂

 • salamatkustaja

  sumutteen lisäksi sille määrättiin astmapiipulla henkeen vedettävää lääkettä, kun kehkoissa on joku pieni tulehdus. goddamn. että se nenäsumute olikin sitten ihan pikkujuttu sen trumpetin rinnalla… 🙂

 • salamatkustaja

  kääpiöllä on pitkään jatkunut flunssa, ja nenä ihan tukossa. lekuri katsoi asialliseksi avata nenää tuollaisella sumutteella… ratkaisin asian laittamalla lapsen sänkyyn ja suihkauttamalla sumutteen nenään lapsen nukkuessa.

 • salamatkustaja

  Lapsihan pysyy kiltisti paikallaan pää takakenossa ja sitten vaan tipat sisään, ehheh 🙂

  Kiitos myötätunnosta, kyllä se tästä…

 • Elina

  Nukkuessa onnistuu parhaiten! Silloinhan se tukkoinen nenäkin eniten häiritsee. Joskus onnistui niin, että lapsi sai ensin laittaa itse nenäsumutetta kaikille pehmoleluille. Tosin se toimi vain kerran, kun ei se sit tuntunutkaan kauheen kivalta omassa nenässä.

 • t

  Jos joku kehittää sen nieltävän nenäsumutteen, niin samalla vois kehittää nieltävät silmätipatkin. Sellaiset, joita EI tarvi laittaa kuudesti päivässä uhmaikäiselle. Tuon kokeneena, tai pikemmikin tuota yrittäneenä, ymmärrän sun kärsimykset. Eli otan syvästi osaa.

 • Mari

  Joo kaikki lapsiin tiputettavat, sumutettavat ja syötettävät lääkkeet on niin syvältä. Silmätipat tähän menessä pahimmat. Tsemppiä!

 • Henna

  "Sellaiset, joita EI tarvi laittaa kuudesti päivässä"

  Samaa minäkin toivoin taannoin. Tosin tiputellessani tippoja kissalle…

 • Emppa

  Tsemppia sumutteluun.

  Mutta oikeasti mulla oli sita asiaa, etta et sa mitenkaan vois lahettaa mulel lisaa sita lakritsisuklaata (tai aiankin blogata siita)? Se tuli yhtakkia mun mieleen ja tuli ihan alyton himo sita kohtaan…

 • Isi

  Lapsi selälleen. Kädet ristiasentoon. Itse istumaan "päälle" lapsen pää omien haarojen väliin, lapsi itsestä tietenkin poispäin. Lapsen kädet jäävät omien jalkojen alle. Reisillä voi puristaa päätä paikoillaan. Ei kivaa mutta jos on pakko ja hyödyt ylittävät haitat 🙂

 • Saila

  Sama ongelma täällä meillä. Tosin vonkale, jonka nenään sitä suihketta pitäisi laittaa, on vain puolet omasi koosta. Mutta ei se helppoa silti ole kun toinen kiemurtelee, huitoo ja potkii. Melkein pahempaa on kuitenkin yrittää imaista sellasella imuletkulla räkää muksun nenästä, se vihaa sitä sumutettakin enemmän. Juuri taistelin sumutteen ja imuletkun kanssa, ja lisäksi vielä silmätippojen ja suuhun ruiskutettavan antibiootin. Ihan kuin olisi paininut karhun kanssa, vaikka lapsi on alle 8-kiloinen.

  Ostin muuten ja luin muuten Vuoden mutsin, jonka jälkeen päädyin lukemaan koko blogisi lähes yhdeltä istumalta. Mainiota tekstiä!

 • Riitta

  Sanoin eilen lääkärille, etteivät vanhempani koskaan onnistuneet antamaan minulle silmätippoja, en ole niitä aikuisenakaan suostunut ottamaan ja että lapsi tulee tässä asiassa äitiinsä. Lääkäri määräsi vähän tujumpaa suun kautta otettavaa allergialääkettä. Se tuntuu tehonneen eikä lapsi enää silmiään hiero.

  Eli siis on niitä "nieltäviä silmätippoja". Paikallisesti otettuna teho olisi kai parempi, mutta kun ei niin ei.

 • salamatkustaja

  Kuulostaa akrobatialta. Mutta saleen toimii – ja menee ainakin tavara perille. Rimpuilevaa kersaa on vaikea pitää sylissä paikallaan ja siinä alkaa välillä kauhistella, että puristaako. Mut toi painiote vois olla hyvä. Ens kertaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *