Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Haisevaa vettä

Kosmetiikkatuotteista yksi on ylitse ymmärrykseni: hajuvesi. En ole koskaan ostanut parfyymia. Kylpyhuoneen säilytyslaatikoissa pyörii vuosia sitten lahjaksi saamiani pieniä lasipulloja, joita en ole saanut aikaiseksi siirtää roskikseen. Nykyään lähipiiri tajuaa olla käärimättä Dioria joululahjapapereihin.

Syy parfymi-neitsyyteeni ei ole tuoksujen aiheuttamassa päänsäryssä tai allergiassa. En yksinkertaisesti käsitä hajuveden pointtia. Sudin aamuisin deodoranttia, jotta en haise pahalle. Käytän satunnaisesti meikkivoidetta naaman laikkuja peittämään ja ripsiväriä, jotta näyttäisin vähän vähemmän väsyneeltä. Mutta että maksaisin haisevasta vedestä tuhansien eurojen litrahintaa? Lyö tyhjää.

Olisinko enemmän kohtalokas, kesäinen, herkkis tai viettelevä, jos suihkauttaisin miniveistosta muistuttavasta pullosta nestettä ranteeseen? No en tietenkään. Eikä niitä mainosten jorinoita nyt kai kukaan muukaan kirjaimellisesti ota. Mutta miksi maksaa sata euroa siitä, että saa pari milliä kukkien tuoksua purkissa? Menen mieluummin kukkakauppaan.

Ehkä hajuveden ideaa ei kannata edes alkaa selittää henkilölle, joka pesee lärvinsä iltaisin suihkusaippualla.

17 Comments

 • Villasukka kirjahyllyssä

  Kiva, että siirryit Bloggeriin, tulee helpommin kommentoitua 😉

  Haisevaa vettä… 😀 Järkevyydestä en tiedä, mutta pulloja löytyy kaapista ja käytän oikeastaan päivittäin. En kyllä minäkään allekirjoita noita mainosten suitsutuksia viettelevyydestä tai kohtalokkuudesta, mutta tykkään haistella hyviä tuoksuja, vaikka nyt sitten omasta ranteesta ;D

  • Satu Rämö

   Oon kelannut sitäkin, että mun nenä saattaa olla jotenkin kehittymätön. Kaikki hajuvedet haisee nenässä jotenkin samalle: säilötyille kukkasille 😀

  • Sitruunainen

   Itse ihastuin juurikin 'säilötyn' kukkasen tuoksuun kun ostin Egyptin reissulla pelkää lotuksen kukkaa sisältävän hajuveden. Siellä tulimuutenkin innostuttua hajuvesistä vaikka en niitä normaalisti käytä kuin aniharvoin ja säästeliäästi silloinkin 🙂

 • Anonyymi

  ja juur kun mä tilasin, ekaa kertaa elämässäni, pienen näytepullon jotain ekokukkasta ja ajattelin tuoksua viettelevästi ties mille 🙂

 • Anonyymi

  Olen juuttunut muutaman hajuveden käyttöön ja käytän niitä satunnaisesti piristyksenä. Tosin pelkään hysteerisesti ampiaisia, joten niiden pelossa jätän laittamatta hajuvettä kesäaikaan ollenkaan. Lapsi ei ole enää vauva, mut silloin kun oli niin hajuvedellä oli hyvä yrittää vähän peittää puklu/maitoparfyymiä 😀

  • Satu Rämö

   Oh yes! Kääpiön ollessa pikkuvauva mä suihkuttelin suihkupullosta ilmaan veteen sekoitettua sitruuna-aromia – vain saadakseni sen ögän hajun irtoamaan huoneilmasta.

 • Sointu

  Itsellä on pari lempparituoksua, joita tuli ennen Muksua käytettyä paljonkin. Pari viikkoa sitten söhäytin yhden suihkauksen tukkaan ennen jotain satunnaista menoa ja tuntui että koko perhe, asunto, auto ja vaatteet haisivat monta päivää ruotsinlaivalle. Sinne meni sekin pieni ilo, lähipiiri tosin kiittää.

  • Satu Rämö

   Mulle tuli taannoin fläsäri ruokakaupassa – olin sata varma, että mun exä seisoi mun takana. Mutta ilmeisesti siellä oli vaan lätkitty samaa yrttiä poskiin. Friikkiä, miten voimakkaana hajut tuntuu niin pitkän tauon jälkeen.

 • st

  Minä pesen meikit pois naamasta käsisaippualla :D.
  Tykkään hirveesti hajuvesistä, olen aina tykännyt. Nyt lasten myötä niiden käyttö on jotenkin jäänyt vähemmälle, mikä lie alkuperänen syy siihen käytön vähenemiseen olikaan (aina yksin kotona, kenties).
  Pidän siitä, että ohikulkevasta naisesta tai miehestä jää vieno, hyvä tuoksu leijailemaan. Monta kertaa on täytynyt pidätellä etten ole kääntynyt ihanalle tuoksuvan miehen perään, ihan vaan haistellakseni pitempään.
  Fetissinsä kullakin.

  • Satu Rämö

   Aivan kuin mun mutsi: siis käsisaippuaa kasvojen pesussa 😀

   Mitä fetisseihin tulee, niin mä taas oon heikkoina parransänkiin, siis miehillä.

 • Magdaleena

  Oi mahtavaa, en ole ainoa epä-hajuvesikko maailmassa!!
  Moni asia ei kammottavuudessa voita bussissa viereen sattuvaa rouvaa joka haisee siltä että olisi kaatanut litran partavettä päälleen. YÖK!
  Itse yritin joskus teininä opetella käyttämään hajuvesiä (kun kerta muutkin!) mutta nenäni väitti joka kerta että haisen ihan pissalle, oli ranteessa sitten mitä "ihanuutta" hyvänsä. Jäi kokeilut siihen… =P

 • Anonyymi

  Mulla on yksi ainoa lempituoksu ja se on juurikin tuon lehden sivulla komeileva Donna Karanin Cashmere Mist. Olen käyttänyt sitä jo reilusti yli kymmenen vuotta. Yksi harvoja tuoksuja, josta ei tule heti ne kukkaset mieleen (minäkään en ole kukkaistuoksujen perään) ja tuoksu on muutenkin todella miellyttävä. 🙂

  En pysty käyttämään hajuvettä päivittäin, koska haju on mielestäni liian voimakas. Suihkautan siis pienimmän mahdollisen pisaran ranteeseen noin kerran kuukaudessa, kun mennään miehen kanssa ulos. Silloinkin mies (herkkänenäinen) rypistelee otsaansa paljonpuhuvasti.

  Kammottavaa tosiaankin on, jos jonkun ihmisen hajuvesi tai partavesi jää vierailun jälkeen leijumaan taloon päiväkausiksi! Sitäkin on tapahtunut. Mutta kyllä tulee otettua syvät henkoset, jos jollain ohikävelevällä miehellä on kertakaikkisen mahtava tuoksu yllään. 😉

 • Elli

  Mä kyllä käytän joka päivä hajuvettä, mulla on yks tositosi mieto arkikäyttöön ja kaksi vähän juhlavampaa tuoksua. Niiden kanssa vaan pitää varoa, ettei käryä liikaa toisten nenään…

  Meillä on töissä kolme tyyppiä (kaks naista ja yks mies), jotka ei todellakaan hallitse hajuvesien käyttöä… Mä en voi mennä hissiin niitten kanssa samaan aikaan, kun iskee hengenahdistus siitä tuoksupilvestä, joka ympäröi niitä monen metrin säteellä! Yh, joku raja hei sentään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *