Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Syntymäpäivälahja

Mutsillani oli syntymäpäivä maaliskuussa. Halusin antaa lahjan, joka olisi mieleinen, helppo toimittaa perille eikä painaisi paljoa. Kersan syntymän jälkeen lahjojen keksiminen ei ole tuottanut ongelmaa: mummi on aina fiiliksessä lapsenlastaan esittävistä valokuvista.

Näin Youtubessa Doritin tekemän lopputyön; videoklipin, jossa yhdisteltiin kauniilla tavalla valokuvia ja musiikkia. Sain siitä idean pykätä kasaan oman musavideon. Kokosin ison läjän lapsesta otettuja digivalokuvia ja valitsin tunnelmaan sopivan biisin. Dorit iski materiaalista videon kasaan, latasi Youtubeen ja minä lähetin linkin äidille. Sähköpostin otsikkokenttään kirjoitin Hyvää syntymäpäivää.

Arvaatte varmaan, että lahjavalinta osui ja upposi. Ja mikä käytännöllisintä: tätä lahjaa ei tarvinnut kääriä pakettiin.

Laitan videon tähän näkyviin hetkeksi – ihan vaan vinkiksi: että jos on vaikka äitienpäivälahjaidea haussa, niin tiedätte keneen ottaa yhteyttä. 🙂

Tämä video täyttää vuoden söpöys- ja herkkiskiintiöni. Enempää ei tipu.

32 Comments

 • t

  En ihmettele yhtään, jos sun äiti itki videon nähdessään. Muakin alkoi itkettää, vaikken edes tunne teitä. Taisi olla salakavalan herkistelybiisin syytä. 🙂

 • salamatkustaja

  Joo on tää munkin mielestä aika herkkiskamaa. Tätä oli kuulemma mutsin työpaikalla katsottu yhdessä – mummoja suurin osa 🙂

 • Äni

  Pakko munkin todeta, etten yhtään ihmettele, jos/kun tää video on saanut mummin kyyneliin. Itse onnistuin tsemppaamaan ettei päässeet kyyneleet poskille asti, mutta koville otti. 😀 Aivan ihana!

 • Maria

  Kiva lahjaidea 🙂 Hormonit täälläkin taitaa olla vinksallaan, piti pari kyyneltä pyyhkiä. Erityisen hieno oli se kuva, missä katselette lapsen kanssa merelle 🙂

 • Anne

  Hieno lahjaidea ja Saga sai ihailijan, Leonardo poika (20 kk) halusi katsoa filmin kahteen kertaan…

 • Veera

  Ihana! Ihan taatusti mummi katsoo tuota vielä ainakin tuhat kertaa kyynel silmässä. Kiva idea, pitää laittaa korvan taakse. 🙂

 • Iskunvaimennin.blogspot.com

  Niin liikkis! Pakko kysyä, mikä on tuo soliseva biisi? Ja millähän ohjelmalla paketti on kasattu?

 • salamatkustaja

  Mä en tiedä ohjelmasta, Dorit teki sen… Hän osaa varmaankin neuvoa tarkemmin, linkki Doritin blogiin on tuossa blogiteksissä. Biisi on Kaksi Mannerta Emma Salokosken esittämänä. Ihan sikahyvä levy, suosittelen!

 • heidi

  Voi pakahdus! Olen nukkunut viime yönä kolmisen tuntia, pätkissä. Istun täällä aamu(päivä)n viides kahvikuppi edessäni ja koitan saada tolkkua elämään. Valvottajat riekkuvat ympärilläni, mutta minä uppouduin ihanan Emman ihanaan ääneen ja silmät kosteina katselin teitä. Kiitokset tästä, äidinrakkaus nosti unista päätään.

 • Eileithyia

  Hormon talking indeed: muakin alkoi itkettää, nyyh! Enkä yleensä edes piittaa Emma Salokoskesta, kun se on liian suloinen mun makuuni.

  Asiasta asian viereen, luin tuossa juuri viime viikolla äitiyslomani alkamisen kunniaksi Vuoden mutsi -opuksen ja hei, sieltähän löytyi käytännön neuvoja, joista ottaa vaarin! Erityisesti mua hykerrytti sun kokemuksesi äitiysloman aloittamisesta – tai haluttomuudesta jäädä äitiyslomalle. Sen asiakkaalle kirjoittamasi viestin kirjasta luettuani päätin, että mun kannattaa varmaankin jättää töiden sivussa tekemäni ylimääräiset opinnot nyt sittenkin tauolle. Olin nimittäin ajatellut, että nimenomaan äitiyslomalla on tosi hyvin aikaa tehdä kaikki raskauden aikana kertyneet rästiesseet ja -opinnäytteet pois tieltä pyörimästä (huolimatta siitä, että toimistorottatyyppisiä palkkatöitäkään en enää ole kuukauteen pystynyt ilman tuskia tekemään, koska raskausperäisen selkäkivun takia voin istua tietokoneen äärellä hyvällä säkällä vartin kerrallaan)… Kuutamolla itse kukin, kun on ensimmäistä kertaa asialla. Anyway, kiitos humoristisesta palautuksesta realiteettien pariin!

 • Niina

  Oih… Ihana video! Ja oih ja voih mikä islantilainen nostalgiapläjäys… Flatkökur ja laavakivet ja aaltopeltitalot ja loputtomiin ulottuva taivaanranta… Mun vierailusta tulee tänä vuonna kuluneeksi 15 vuotta ja kaikki ne vuodet olen halunnut takaisin. Ehkä vielä jonain päivänä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *