Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Sarjassa iloiset yllätykset

Vaikka otsikosta voisi päätellä, en ole raskaana. Mutta eräs islantilainen perhetuttuni on.

Eilen sain jälleen kerran muistutuksen siitä, että asiat eivät todellakaan aina ole sitä, miltä ne näyttävät päällepäin. Miehen suvun maatilaa pitävä reilu nelikymppinen mieheni serkku kertoi eilen olevansa raskaana. Olen aina pitänyt häntä itsekseen viihtyvänä naisena, joka pelaa korista seudun naisten joukkueessa, ratsastaa vapaa-ajalla ja viihtyy itsekseen ja hoitaa kotona asuvia seiskakymppisiä vanhempiaan. En ole koskaan tavannut yhtäkään puolisokokelasta. Olen aina ajatellut, että hän ei halua ketään tai kaipaile perheitä riesakseen.

Eilen sain kuulla, että hän on tosi pitkään kaivannut saada lapsia. Eikä minulla – tai ei kai kellään – ole ollut asiasta aavistustakaan. Koska puolisoa ei ole, hän on yrittänyt keinohedelmöitystä. Yrityksiä oli kuulemma takana monia. Eilen hän oli käynyt ultrassa ja nähnyt, että niitä onkin siellä kaksi kappalein! Lekurilta se oli ajanut kotiin epätodellisissa tunnelmissa ja käynyt kertomassa maatilan vanhassa päärakennuksessa asuville vuosikymmenten ryppyynnyttämille vanhemmilleen uutiset. Olivat kuulemma pyörtyä riemusta.

Korvastani meni pään sisään joku hormoonihöyry. Miehen kertoessa  juttua minulle olin liikuttua uutisista. Kaksosten kohdalla väänsin jo itkua. Sitten se perhanan vuorikiipeilijä veti ässän hihastaan. Että eikö mekin voitaisi hankkia toinen lapsi, kun se olisi niin kamalan kivaa että niitä olisi kaksi. Törkeä herkistyneen tilan hyväksikäyttöyritys, sanon mä.

30 Comments

 • salamatkustaja

  Että palataan tuohon kysymykseen muutaman vuoden päästä. (Ja sitten se on ehkä jo unohtunut.) 😉

 • mimmi

  Ihanaa 🙂

  Pistät miehes auttamaan sitä sukulaisnaista, kun kaksoset ovat syntyneet. Siinä rumbassa voi kadota lisääntymisvietti aika nopeasti.

 • Maeve

  Todellakin törkeää liikutuksen hyväksikäyttöä! Multa yritettiin udella lapsiuutisia kun kerroin parkuneeni neljä uutislähetystä putkeen kun Prinsessa Estelle syntyi ja Daaaaniel kävi siitä niin ihanan söötisti medialle kertomassa.

  Se, että liikuttuu toisten vauvauutisista, ei tarkoita sitä, että itse olisi aiheesta kiinnostunut, prkl! Ja olen kyllä aika varma, että prinsessan syntymä sinänsä ei ollut se suuri liikutuksen lähde vaan yksinkertaisesti ylisöötit ja rakastuneet Vickan ja Daaaaaniel ja heidän ihana perheonnensa.

  Tosin oli se liikutuksen määrä sen mukaista, että pakko oli pissata tikkuun varmistaakseen, ettei Jeesus nyt ole tekemässä uutta tulemista…

 • nda

  Joo, lapsettomalle on varmaan kauheen kiva ajatus, että seksiä ja paljon ja sitten tulee vauva. Mutta eihän lapsiperheissä harrasteta seksiä? Sitten se ois vaan yks ylimääräinen velvollisuus lisää. Tiskit, pyykit, siittäminen, nukkumaan. Synnytys, imetys, kakkaa seinillä, puklua katossa. <3

 • mimmi

  Mä kyllä tekisin lisää lapsia, jos en olis ikäloppu ja kyvytön lisääntymään ilman noita hedelmöityshoitoja.

  Eli helppohan tässä on huudella, kun "joutuu" tyytymään yhteen pariin kaksosia… heh heh.

 • Piia

  Kekseliäs mies. Oo onnellinen että mukula ei vielä höpöttele kovin paljon, kaverin mies laittoi nimittäin neljävuotiaan asialle ja nyt se vonkuu pikkusiskoa tai veikkaa. Ja usko pois, lapselle on paljon vaikeempi sanoa ei kuin sille miehelle… 😉

 • T

  Liikutuksen hyväksikäyttöä, ehdottomasti. Olen samoilla linjoilla Mimmin kanssa – mies vaan lapsenhoitohommiin, niin jo alkaa lisääntymishalut hiipua.

  Meillä mies yrittää aina hyvällä hetkellä ehdotella kolmatta, mutta mulla on vasta-argumentit valmiina. Tästä päivästä alkaen siihen listaan voidaan lisätä kurahousunpukemis/riisumisketutus.

 • höh

  ♥♥Edellistenkin aiheiden kommentteihin viitaten voin vain todeta, että teillä monella on kyllä ihanat miehet ♥♥

  Eikös se ole niin, että sitä saa mitä tilaa 🙂

 • Emilii

  Voi ihanaa – eiku siis voi ei, kaksoset. Hiukan käy sääliksi, että hän on yksin, ilman miestä ja kaksoset tulossa.
  Myös täällä meillä, miehen sisko odottaa kaksosia. Auts, auts, auts.

  höh, kaunis kommentti – niin totta. 🙂

 • salamatkustaja

  Onneksi niillä asuu maatilalla puoli sukua, eli kaikki tädit ja isovanhemmat samassa pihapiirissä. Oldskoolia maalaistunnelmaa – ja paljon auttavia käsiä.

 • viv

  Ei kun kyllä ne kaksoset on nimenomaan ihanaa eikä voi ei!!! 🙂

  Hirrrveesti kaksosissa on välillä työtä ja usein arjessa pitää soveltaa kaikenlaisista suosituksista ja ohjeista, mutta kyllä siinä plussan puolelle jää silti reilusti kuitenkin. Itte ainakin koen olevani tosi onnekas (kaikesta työstä yms. huolimatta) kun tällainen lottovoitto kohdalle osui! Kaksosten yhdessä oppimista ja kommunikointia on ihan mahtava seurata ja kaikki halit ja pusut tulee tuplana, se on mahtavaa! 😀

  Ihana tarina kyllä! Hurjasti onnea ja jaksamista tälle teidän perhetutulle! Onneksi hänellä on apua tarjolla, sille on taatusti käyttöä! 🙂

 • Täti

  Oih <3 Aika ihkuu ja hurjaa. Ja vaikka tätä ei pitäisi sanoa, niin sanon silti (vaikka mun mies koittaa opettaa, että jos on sellainen olo, ettei pitäisi sanoa, niin älä sano) että kun sanot maalaistunnelma mä niin näen silmissäni Anne B. Radgen Berliininpoppelit. Norja, Islanti, whateva. Eiksiellä olekin just sellaista?

  Ja sitten ihan asiallisena asiana piti sanoa, että blogger ei hyväksy sun blogin urlia blogrolliin… Oletko kuullut samasta ongelmasta muilta?

 • salamatkustaja

  Joo, se on just semmoista Berliininpoppelit-maalaistunnelmaa. Paitsi niillä on hevos- eikä sikatila 🙂

  Toi blogger-juttu on outo, mistäköhän se johtuu. No, varmaan siitä että ois pitänyt asentaa blogi alunperin bloggeriin eikä WordPressiin. Täytyy tarkkailla ongelmaa ja etsiä ratkaisua… Kiitos kun ilmoitit!

 • Tylsyys

  Ovelaa. 😉 Sinänsä kyllä idyllinen tuo sukulaisnaisen tarina.

  Meillä puhutaan (= mies puhuu) nyt jo toisesta, vaikka odotan vasta sitä ensimmäistä, mutta meillä on miehellä muutenkin ollut enemmän vauvakuumetta. Tällä hetkellä olen kyllä vakaasti sitä mieltä, että ei toista ja onneksi mulla ei enää tuota armonaikaakaan paljon ole…

 • Riitta

  Minä en ota kantaa kummankaan puolesta, jo ihan turvallisuussyistä.

  Mutta sen minä vain sanon, että kun esikoinen oli parivuotias, kun elämä alkoi maistua elämältä, ja kun huomasin olevani raskaana, niin päällimmäinen ajatus oli: "Olenko ihan itsetuhoinen, kun aloitan tämän kaiken alusta?"

 • Elina

  No niin, sanoista tekoihin hop hop! Haluan lisää vertaistukea kun pitkän ja uuvuttavan väsytystaistelun jälkeen muutuin huolimattomaksi ja olen taas paksuna. Vahinko kiertämään!

 • madde

  propsit sukupuolineutraalin puoliso-termin käytöstä.

  tuplaonni on erityisen iloinen asia. mahtis juttu!

 • madde

  lisäksi ainoastaan yksi kommentoija sukupuolitti puolison (muut eivät tainneet kommentoida asiaa ollenkaan). toivon, että se johtuu siitä ettei puolison sukupuolella ole merkitystä eikä siitä, että kaikki olettavat puuttuvaksi puolisoksi miehen. lisäksi kiva, että "yksin" lasta puuhaavien moralisoijat loistavat poissaolollaan. ei siis pelkästään kelpo blogi vaan myös laadukkaat lukijat 🙂
  t: yks homo tampereelta

 • Salamatkustaja

  Olen ehdottomasti samaa mieltä; on mahtavaa, että suunsoittajia ei ole näkynyt. Päivän aikana täällä käy noin tuhat lukijaa, eikä yksikään ole vielä alkanut räyhätä – loistavaa ettei ole tarvinnut alkaa moderoida kommentteja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *