Päivän mietelause

Tapasin tänään chicagolaisessa kahvilassa random-amerikkalaisia. Jotenkin small-talk kääntyi keskusteluun siitä,miten hyvä yhteiskunta tulisi järjestää. Ajattelin ensin – ennakkoluuloinen minä – että nyt tuo lippalakkiasuinen republikaaniperhe vetää mua henkisesti lättyyn freedom-puheillaan ja marinoi abortinvastaisilla iskulauseilla. No, ulkonäkö petti. Päädyimme aika pian yhteisymmärrykseen: yhteiskunnan hyvyyttä mitataan sillä, miten se kohtelee heikoimpiaan.
Tuo vanha viisaus tuli mieleeni, kun ajattelin tammikuisia kokemuksiani Delhissä. Lupasin kertoa matkasta tarkemmin myöhemmin. Reissusta syntyikin sitten juttu Helsingin Sanomien matka-sivuille; tässä linkki.

4 Comments

  • Nuppu

    Ajatuksia herättävä artikkeli, oli varmasti ravisteleva kokemus. Osaatko sanoa luotettavia organisaatioita, jotka tukevat lasten koulutusta?

  • salamatkustaja

    Noita järjestöjä oli listattu aika paljon esim. paljon hehkuttamassani kirjassa Puolikas taivasta (Half the Sky). Voisin joskus listata niitä tänne. Mutta esim. tuonne Salaam Baalakille voi tehdä lahjoituksia tilisiirrollakin. Ne pyörittää viittä turvataloa, joissa entiset katulapset saa majoituksen ja ruuan ja koulutuksen. Osa on päässyt yliopistoonkin asti. Osa turvataloista on pojille, osa tytöille. Ja järjestön toiminta vaikutti hyvin oranisoidulta ja dokumentoidulta, eli herätti luottamusta siitä, että rahat todella menevät sinne, minne kuuluukin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *