Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Reality check

Palasin Delhistä eilen. Siskoni totesi osuvasti, että ei taida olla maailmassa kahta keskenään erilaisempaa pääkaupunkia kuin Delhi ja Reykjavík. Esimerkiksi: Reykjavíkissa asuu saman verran ihmisiä kuin mitä Delhissä on kodittomia lapsia. Pistää asiat pakostakin mittasuhteisiin.

Omakohtaisena reality checkinä kannattaa käydä läpi tämä Ilta-Sanomissa tänään ollut viisikohtainen listaa asioista, joita ihmiset katuvat ennen kuolemaansa. Ettei sitten viime hetkellä jää harmittamaan.

”1. Toivon, että minulla olisi ollut rohkeutta elää niin että olisin ollut rehellinen itselleni, eikä sitä elämää, jota muut minulta odottivat.”

Minä: Päätökseni eivät ole ehkä aina olleet kovin järkeviä, mutta olen ollut niihin itse tyytyväinen. Check.

”2. Toivon, että en olisi tehnyt niin kovasti töitä.”

Minä: Palkkatuloillani ei kiivetä tilastoissa kovin korkealle, mutta olen suurimman osan aikaa melko tyytyväinen siihen mitä teen, työn ja vapaa-ajan kiinnostuksenkohteeni ovat melkolailla samat ja työaikaa tulee max 40 viikossa. Check.

”3. Toivon, että minulla olisi ollut rohkeutta ilmaista tunteitani.”

Minä: Kiroilen paljon; sehän on tunteiden näyttämisestä. Saatana. Check.

”4. Toivon, että olisin pitänyt yhteyttä ystäviini.”

Minä: Onneksi hankalia olosuhteita varten olemassa on Facebook. Check.

”5. Toivon, että olisin sallinut itseni olla onnellisempi.”

Minä: No voisin yrittää häsätä vähemmän. Jäisi enemmän aikaa ottaa lungisti. Parantamisen varaa on.

Yksi katusmuspiste viidestä. Paljon sä sait?

9 Comments

 • puolitie

  Erinomainen reality check -lista! Ei kyllä varsinaisesti yllätä nuo kadutut asiat. Usein kuulee listalla vielä olevan "olisinpa viettänyt enemmän aikaa lasten kanssa, kun ne olivat pieniä". Mut se ei ehkä nouse niin korkealle, koska tuntuu esiintyvän vain miehillä. (Ja ei, tuo ei ollut vihjaus yhtään mihinkään suuntaan. Ihan vain sivuhuomio.)

  Nyt menee pisteet jo aika lähelle nollaa. Vuosi sitten kakkoskohdan kanssa pikkasen ahdisti…

 • salamatkustaja

  Joo jännä muuten että listassa ei ole mainittu skidejä. Ehkä kaikki olivat saaneet siitä ihan tarpeekseen? Joke.

 • salamatkustaja

  Kaveri- ja ystävyyssuhteiden ylläpitäminen on välillä hankalaa etenkin jos asuu ulkomailla – ja sen verran kaukana, että kukaan ei tee sinne spontaaneja viikonloppuvisiittejä… Omaksi onnekseni ovat koituneet blogit ja fb. <3

 • salamatkustaja

  Ykkönen ja viitonen voivat vielä kääntyä voitoksi -> elämässä on toivottavasti vielä paljon vuosia jäljellä. Kun tiedostaa mitä haluaisi tehdä toisin, yleensä alkaakin tehdä toisin. Eli luvasssa paljon onnea ja rohkeutta 🙂

 • Kopa

  Tiedätkö, tästä listasta voisi löytyä selitys siihen, miten 28-vuotias työtön, korkeakoulutettu nainen, joka elää etäsuhteessa puolet ajasta, voi olla ihan älyttömän onnellinen. Koska kaikesta huolimatta kaikki kohdat toteutuvat, erityisesti 1.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *