Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Terveisiä maaseudulta

Aika mieletön viikko takana! Maaseutu, vuoristoilma, hyvä seura ja hevoset = täydellisyys. Mies ei saanut rakkoja takapuoleensa vaan päinvastoin: yllätti minut ratsastustaidoillaan. Tallin omistaja tarjosi töitäkin; ratsastustaitoinen vuoristo-opas olisi kuulemma tarpeen (!) Jos minulta kysyttäisiin, voisin ryhtyä pakkaamaan vaikka heti. Mutta ehkä päätöstä muuttaa maalle ei kannata tehdä ihan viidessä minuutissa.

Lapsellakin oli ollut hauska viikko. Viikko anopin lihapatojen ääressä aina silloin tällöin kannattaa: samana iltana kun me lähdimme matkaan, ipana käveli vessaan, pyysi mummolta pottaa ja päästeli sinne. Seuraavalla kerralla kun olemme muutaman päivän poissa, hän oppii varmaankin käyttämään tiskikonetta ja laittamaan ruokaa.

PS. Kiitos miljoonasti ihanista vastauksistanne tähän kirjoitukseen. Laitan tiistain aikana tiedon voittajasta ja pistän kirjan tulemaan.

Mahtavaa maanantaita! (Yritän itse tottua taas liikennevaloihin, päiväkoteihin, sähköpostin käyttöön ja siihen, että ulkona ei haisekaan tuoksukaan enää hevosenpaska. Aika rankkaa.)

11 Comments

 • mimmi

  Aah, ihania kuvia!!

  Laskeskelin juuri eilen, miten paljon meillä menee rahaa vaippoihin. Halvemmallakin varmaan pääsis mut olen laiska + muuten vaan vaippasnobi ja tilaan ympäristöystävällisiä ja vähempikemikaalisia vaippoja Englannista. Ympäristöystävällisyys "vähän" kärsii rahdin vuoksi, heh, mutta ne tuodaan kotiovelle – luksusta! No siis joka tapauksessa mä haluan tuollaisen anopin heti nyt, joka opettais 3,5kk vanhat kaksoset potalle. Kiitos. Siinä säästyis luonto ja mä pääsisin vaikka viikoks Kreikkaan..

 • Ninni

  Ihan mahtava blogi sulla! Islantia, lapsiperhekommelluksia ja hyviä kirjoja, me likes. Meillä on varmaan yhteisiä Islannin-tuttuja.

 • Elina

  Tervetuloa takaisin! Kauhee eroahdistus oli kun et päivittänyt. 🙂

  Meidänkin pimun mummo opetti potalle, luksusta!

 • MarsuM

  Oi miten täydellistä, ratsastusloma Islannissa! Millaisia päivämatkoja ratsastitte ja vähän hintaluokkakin kiinnostaisi..:)?

 • salamatkustaja

  mimmi, kiitos! Mä voin lainata anoppia teille, jos sovitaan korvauksesta, hihi. Paitsi ei tuo vielä ihan pottakelpoinen ole, kotona ainakaan…

  Ninni, kiitos paljon! Joo hyvin mahdollista. Jos tunnet mun anopin, voit lähettää rakkaita terveisiä 🙂

  Elina, ihanaa, kiitos!!! Täällä ollaan taas. Ja kyllä, mummot, siis sekä äidit että anopit, ovat kyllä upeita.

  höh, hehe, joo näin pääsi käymään. Kerrottakoon, että pyyntööni suhtauduttiin myönteisesti.

  MarsuM, oikeastaan jos ihan rehellisiä ollaan, niin me oltiin työmatkalla. Matka oli vaan sen verran pitkä, että ehti myös vähän rentoutua (ja esim. nukkua kokonaisia yöunia). Onneksi on tällaisiakin työkeikkoja välillä. Yleensä tämmöiset viikon mittaiset vaellukset Islannissa maksaa noin 1000 euroa, hinta sisältää majoitukset, kaiken ruuan, kuljetukset (yleensä ei lentoja) ja 4-8 h ratsastusta per päivä. Aika hintavaahan se on, mutta ehkä tämä on enemmän tämmöinen kerran elämässä juttu. Ajattelin mennä uudestaan ensi kesäsänä – ja silloin ihan maksavana turistina ja pelkästään loman kannalta. Nyt kulki koko ajan muistiinpanovälineet, 10 kiloa kameroita jne. matkassa mukana. Mutta hieno kokemus se silti oli!

 • salamatkustaja

  MarsuM, piti vielä lisätä sen verran, että matkasta tulee myöhemmin pidempi juttu Mondo-lehteen. Kerron, kun juttu ilmestyy. Ennen sitä en viitsi liikaa spoilata matkan hienoutta. Vähän ensimakua on Mondo-lehden blogissani (www.mondo.fi/islanti) ja laitan lisää sinne juttua matkasta jonkin ajan kuluttua. 🙂

 • auRa

  Tervetuloa takaisin ja suuri kateus. Myös haluaisin kertoa että äsken kävi pieni yllätyshetki kun lueskelin tätä blogia ja meidän yks valokuvaaja tuli tähän kattelemaan. Kävi sitten ilmi, että se on vuonna -90 liftannut Islannin ympäri! "Viis viikkoa siinä meni, luojan kiitos ei toteutettu sitä ekaa vaihtoehtoa ja menty pyörällä koska kaikki pyöräilijät jotka tuli vastaan oli ihan levynä ja maansa myyneitä kun koko helvetin ajan oli vastatuuli". 😀

 • Ninni

  En tietääkseni tunne anoppia, lähinnä mietin sellaista radio-ohjelmaa toimittavaa äikänopea, jolla on kaksi lasta, ja joka järjestää kulttuuritapahtumia ladossaan Reykjavikin lähellä ja puhuu islannin lisäksi suomea. Saatan myös yliarvioida piirien pienuuden 🙂

 • salamatkustaja

  Ninni, tuo kuulostaa niin kiinnostavalta, että taitaa olla pieni pakko etsiä henkilöt käsiini 🙂 Haluaa latotapatumaan.

  Eli ainakaan heti ei herätyskellot soi, mutta hyvin mahdollista, että törmäämme joskus…

 • salamatkustaja

  Propsit liftarille! Ja pitkien välimatkojen pyöräily…omg. Kotimatkalla puhalsi 25 m/s tuuli ja auto meinasi lähteä tieltä. Ei todellakaan käynyt kateeksi niitä kahta pyöräilijää, jotka odottivat tuulen laantumista bensa-asemalla… Jos tuuli on suotuisa, mikä ettei. Välillä ei tuule ollenkaan. Mutta musta tuntuu, että aina kun mä olen ulkona pyörällä, on vastatuuli. Ihan sama minne suuntaan menee 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *