Näin vältät pyörävarkaat

Jopo on hieno pyörä. Satavaihteisella maastopyörällä pääsee varmasti tuhatta ja sataa. Mutta kun ne jumalauta aina pöllitään! Aivan sama ollaanko Islannissa, Helsingissä vai Pariisissa, pyörä lähtee silmien alta sekunnissa, jos sitä ei ole köytetty kymmenen kiloa painavalla kettingillä lyhtypylvääseen.

Näin minä ratkaisin pyörävarasongelman:

Hankin pyörän, joka on niin paska, että sitä ei viitsi kukaan varastaa. Maksoin siitä 10 euroa. Pyörällä pääsee eteenpäin ja siinä on kaksi rengasta, ei muuta. Tämä riittää päivittäiseen noin neljän kilometrin mittaiseen pyöräilytarpeeseen koulun, työpaikan ja kodin välillä.

Jarrutkin ovat hieman hajalla. Ne toimivat vain hiukan ja vain tietyssä asennossa, joten ajan pyörällä vain todella hiljaa.

Mutta pyörävarashan ei tätä tiedä – joten ahneelle voi tulla paskainen loppu. Ei kannata pölliä meikän pyörää. Haha.

12 Comments

 • Elina K

  Yritin tuota samaa taktiikkaa, hankin vanhan romu nopsan joka oli ihan p**ka. No jarrut sentään toimi.
  Mutta eikös vaan pyörä varastettu kuukauden sisällä talomme sisäpihalta..
  Se siitä taktiikasta:D

 • höh

  Jes 🙂

  Muista kuitenkin opetella tuo jarrutussysteemi tarkasti, ettet vahingossa aja pöpelikköön (suom.) eli geysiriin (is.).

  Mutta ihan oikein niille varkaille. Kyllä käy sääliksi siskoani, jolta on varastettu monta pyörää. Kohtuutonta opiskelijaa kohtaan ja muutenkin. Murrrr….

  Tulipa semmoinen mieleen, että toivottavasti et saa syytettä törkeästä pahoinpitelystä, kun ne varasparat telovat itsensä sinun rämällä pyörälläsi!
  Perskeles tätä maailmaa.

 • Kahdessa kulttuurissa

  Mä olen taas pohtinut näistä varkauksista, että onkohan se vaan niin, että jollain ihmisillä on huono karma, mitä tulee fillareihin. Mulla on ystävä, jolta on varmaan pöllitty jokainen fillari. Oli sitten ollut kyseessä ihan tuliterä hybridi tai vanhna mummomankeli. Hybridi oli ollut kiinni useammalla lukolla ja kaveri oli irrottanut siitä satulan turvatoimenpiteeksi, mutta silti lähti. Mummomankeli (ruostunut, ei vaihteita, ei toivaa jarrua) lähti, mutta se olikin kuulemma ollut vain yhdellä lukolla. Yksi pyöristä pöllittiin työpaikalta vartioiden nenän edestä.

  Multa taas ei ole pöllity yhtään pyörää, ikinä. Vanhasta (mutta ihan kelvosta) fillarista meni kumi puhki v. 2005. En jaksanut vaihdattaa rengasta, vaan päädyin ostamaan uuden. No ei kovin ekologista, mutta halusin eroon siitä käyräsarvesta. Koska uusi fillarini tarvitsi toisen lukon, jätin vanhan käyräsarven lukotta telineeseen. Muuttaessani 2007 pyörä oli edelleen tallella. Okei kumi tyhjä, mutta silti. Uudempi pyöräni on sitten viettänyt mm. pari yötä lukitsematta Turun rautatieaseman pihalla. Kerran taas (tapahtui jo täällä Stadissa) olin asentanut lukon väärin (sen olisi saanut nostamalla satulan yli), mutta silti fillari oli tallella.

 • mimmi

  Mun fillari on lähtenyt tasan kerran. Mutta se tapahtui Lahdessa, joten sitä ei kai lasketa. Siellä lähti mun autokin, kuukautta ennen fillaria. Lahti <3

 • mimmi

  Autovaras löytyi viikon kuluttua kruisailemasta Helsingistä. Oli kuulemma ostanut auton alatorilta mustalaisilta eikä viattomuuttaan ollut ihmetellyt ettei saanut avaimia, kauppakirjasta puhumattakaan 🙂

 • salamatkustaja

  Elina K, noi voi paska….

  Höh, joo tarvii vähän katsoa minne ajaa. Työmatkalla en halua päätyä kuumaan kylpyyn. Onneksi pyörässä ei ole yhteystietojani, kukaan ei voi haastaa oikeuteen. Ja tuo kuvakin on vähän suttuinen 🙂

  Kahdessa kulttuurista, hyvinkin mahdollista. Pyörät kyllä häviävät välillä uskomattoman nopeasti. Kaveri kävi kioskilla ostamassa pullon kokista. Jopo väännettiin irti lukosta 2 minuutissa.

  Mimmi, hehe. Joo Lahtihan on tunnetusti Suomen … helmi. Heti kakkosena Forssan jälkeen, sanoisin.

 • Anne

  Mun islantilainen host-isähän oli ihan pöyristynyt kun siltä vietiin salilla laukussa näkyvillä ollut iPod. Ei kuulemma edes ajatellut varkauden mahdollisuutta, kun "eihän meillä Islannissa nyt kukaan sellasta…" juupajuu 😀 Samaten mun neuroottinen laukkujen ja takkien vahtiminen baarissa aiheutti yleistä huvitusta sekä kavereissa, että perheessä. Anteeks nyt vaan, mutta mä en kyllä jätä koko omaisuuttani täpötäyteen baarin nurkkapöytään vessareissun ajaksi. Edes Islannissa 😉

 • salamatkustaja

  Heh, tuo host-isäntäsi asenne on niin tuttua täällä… Mutta olen kanssasi samoilla linjoilla; jos menen baarissa vessaan, ei tulisi mieleenikkään jättää laukkua tuolinnojalle. Ja lukitsen myös ulko-oven yöksi 🙂

 • Pirpana

  Täällä myös yksi lahtelainen, jonka pyörä on kadonnut pihasta. Koomiseksi asian tekee se, että se palautettiin muutaman päivän päästä!Viejä oli yrittänyt sahata lukkoa irti siinä onnistumatta. Irti saadut osat oli aseteltu nätisti satulalle. Joko tämä alkoi sapettaa ja palautti sen takia pyörän tai sitten pyörä oli niin surkea, että ei loppupelissä kelvannut edes varkaalle:-)

 • Heidi

  "Mä olen taas pohtinut näistä varkauksista, että onkohan se vaan niin, että jollain ihmisillä on huono karma, mitä tulee fillareihin."

  Kuulin tämän karman piiriin! En tiedä mistä johtuu, mutta KAIKKI mun pyörät on jossain vaiheessa pöllitty. Tänä syksynä taas haaveilen pyörästä, mutta mutta..

  Oon tehny kaikkea karman parantamiseksi, jutellu jopa munkkien kanssa mukavia ja ostanu niiltä kuivattuja hedelmiä mutta ei auta. Ehkä mun pitää estää joku pyörävarkaus tai etsiä omistaja joesta löytyville pyörille:D

 • salamatkustaja

  Voi nakki, tosi tylsää… Pitäisiköhän sun seuraavaan pyörään hankkia sellainen varkaudenestopiippari (nk. raiskaushälytin)? Kun joku yrittää kiskaista pyörää messiin, se pärähtää soimaan. Voisi ehkä toimia ja karkoittaa varkaan? Or not.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *