Terveisiä vessasta

Sarjassa Jouduin Syömään Sanani:

Ennen lapsen syntymää vannoin, että minähän en sitten koskaan ota lasta mukaan vessaan. Käyn yksin paskalla, oli miten oli.

No NIINPÄ.

Se, että lapsi tulee mukaan vessaan, ei kuitenkaan riitä. Lapsi haluaa pilkkoa vessapaperin, katsoa mistä äiti tai isi pissii, mitä pönttöön tippuu ja tietysti huuhtoa vessan. Ja lapsen logiikalla vessa on vedettävä yhden käynnin aikana ainakin viisi kertaa.

Ja kas kas: kun tarpeet on tehty ja vessa todella pitäisi huuhtoa, vesisäiliö on tyhjä. Niinpä odottelen muutaman minuutin ja unohdan koko jutun. Iloiset terveiset seuraavalle WC:n käyttäjälle.

Kokonainen paperirulla ei mennyt alas. Hammasharja, hakaneulalaatikko ja kasvorasva tosin huljahtivat ilahduttamaan jätelaitoksen väkeä.

10 Comments

 • Pirpana

  Hih, tätä lukiessani mieleeni palautui elävästi aika 19 vuoden takaa, jolloin minä myös ongin jos mitä roinaa pöntöstä. Ja sitten pieni vinkki, ei tosin liity roinaan vaan ihan muuhun, mutta tulipahan mieleen seuraava tapaus: Olin käynyt kaupassa 1,5 vuotiaani kanssa. Asuimme kerrostalossa. Kauppakasseja oli useita ja ne nököttivät rappukäytävässä odottamassa sisäänpääsyä minun kaivaessa avainta esiin. Saatuani oven auki, vein pari ekaa kassia sisään. Avaimet nakkasin pöydälle ja hipsin käytävään hakemaan loppuja kamoja. Tässä välissä supernopea 1,5-vuotias oli kipaissut sisään ja vetäissyt oven kiinni! Minä seisoin rappukäytävässä, muksu yksin sisällä ja avaimet olohuoneen pöydällä. Poitsu ei osannut vielä avata ovea, ei olisi edes ylettynyt! Poika tajusi itsekin tilanteen ja pärähti itkemään. Minä huutelin postiluukusta, että "näetkö siellä pöydällä äidin avaimet? Koitatko työntää niitä postiluukusta äidille?" Reilu vartti operaatiossa meni, mutta lopulta sain avaimet. Eli tarinan opetus: älä ikinä päästä avaimia käsistäsi:-)

 • salamatkustaja

  Heidi, kyllä – ja hyvin kiinnostunut sellainen. Miten onkin, että sanat pimppi ja tissi lapsi toistaa kuultuaan ne yhden kerran. Sanat jalka ja käsi taas kuuluvat niihin "hankaliin ruumiinosiin"…

  Pirpana, heheh, aika hyvin juteltu! Meillä 1,5-vuotias lapsi tod.näk. menisi niiden avainten kanssa vessaan huuhtoisi alas 😀 Täytyykin varoa, ettei tule tilannetta eteen.

  Dorit, heheh. 😉

 • kirsi

  meillä vessa-asioinnilla asiaan kuuluivat myös äänitehosteet "pöp-pöp-pöp" samassa tahdissa toimituksen kanssa.
  onneksi se on nyt 7v ja arvostaa yksityisyyttä itsekin:)

 • salamatkustaja

  Ja musta on tullut piilotan kännykän housuihini -ihminen. (Kun skidi näkee jossain kännykän, se keksii kyllä keinon päästä siihen käsiksi)

 • salamatkustaja

  Ai että kuinka paljon mun tekisi mieli kokeilla tätä "äiti tulee sun kanssa vessaan, annostelee paperin ja tunkee pönttöön kaikkia esineitä" esim. 10 vuoden kuluttua. Samalla logiikalla voisin herättää lapsen puoli kuudelta joka lauantaiaamu 🙂

  No ei vaan.

 • Myrkytär

  Meilläkin tehdään tarpeet porukalla. Siis lähinnä minä ja lapset. Miehen kanssa en poikia pissalle päästä, en vaan jaksais millään niitä "minäkin haluan pissata seisaaltani kun isikin" -keskusteluja ja ennen kaikkea jälkien siivousta..

  Meillä ei lapset ole pudotelleet (minun tietääkseni) tavaroita vessänpyttyyn, mut tuota pytyn vetämistä harrastaisivat varmaan työkseen jos antais.

 • salamatkustaja

  O-ou…. En tullutkaan ajatelleeksi, että kohta tyttäremme haluaa varmasti kokeilla pissaamista seisaaltaan. 😀 täytyy hankkia lisää rättejä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *