Lapsi mukana telttamatkalla – kokemuksia kuvina

Minä, mies ja 1,5-vuotias kävimme telttailemassa. Ja olemme hengissä!

Takana kolme yötä teltassa, yksi hostellissa. Eväitä, ravintolalounaita, vaipanvaihtoa ja matkatunnelmaa. T-paita-säätä ja kylmää vesisadetta vuorotellen. Tämän reissun tekisin totisesti uudestaan!

Kirjoitin muuten yhdestä matkamme varrelle sattuneesta erityisen kauniista paikasta tarkemmin Mondo-lehden blogissani. Jos tarkempi matkakuvaus kiinnostaa, kyseinen  juttu ja kuvia löytyy tämän linkin takaa.

Ensimmäinen sääntö: Pakataan huolellisesti. Planning is everything. Kun tietää, mistä asiat löytyvät, tuttipullo löytyy heti eikä villasukkia etsiessä tee mieli räjäyttää koko autoa ilmaan.
Toinen sääntö: planning really is everything. Kun jokaiselle asialle on oma astia, asiat löytyvät autosta helposti. Esim. tiskaamiseen tarvittavat kamat kannattaa pakata omaan astiaan. Olen mestari suunnittelemaan - ja helvetin ylpeä siitä.
Kolmas sääntö: aina mukana täysinäinen pullo maitoa. Skidin vetäessä koktailiaan matka jatkuu ilman huutoa.
"Telttailu Islannissa ei ole romanttista auringonpaistetta", muistutti mieheni muutamaan otteeseen, kun vetelin kilareita satunnaisen paskan sään takia. Siksi: pakkaa kesälläkin mukaan talvivaatteet. Ainakin näillä leveysasteilla.
Oikea matkasänky ei olisi mahtunut autoomme. Puhalsimme ilmapatjasta ipanalle sängyn ja päällystimme sen pussilakanalla. Hyvin nukkui!
Aamulla pakataan mukaan päivän eväät. Näin sitä voiveistä ei tarvitse etsiä viittä kertaa päivän aikana.
Islantilaista matkaruokaa - kuivattua kalaa. Hyvää ja haisevaa.
Aina ei tarvitse syödä eväitä. Matkan suosikkisääntöni: joka toinen ateria ravintolassa.
Ipana viihtyi teltassa. Se nukkui teltassa paremmin kuin minä.
Telttailu Islannissa on kylmää puuhaa. Onneksi meillä on villapaidat ja uima-altaat.
Taas uimassa. Huomaattehan, että tässä allassyvyydessä todella UIDAAN. Niinpä.
Ipanan kanssa voi tehdä asioita, joita tehtiin ennen ipanaa. Kaikki vaan on paljon hitaampaa.........
Vuoristo-oppaan kanssa olet turvassa.
Ei mene kaikki putkeen ei. Teltta hajosi kerran. Autosta menivät jarrut rikki. Lapsi kusi uima-altaaseen ja unohdin pakata mukaan deodorantin. Mutta perkele, teltassa nukuttiin ja matka oli upea!

Kuvat: minä itse otin.

12 Comments

 • Sari

  Upeita matkakuvia. Ymmärrän hyvin, että lapsi nukkuu hyvin teltassa. Vanhemmat ovat lähellä, ilma on raikasta ja kuuluu ehkä hiljaista puiden suhinaa.
  Tuollaisen matkan minäkin voisin tehdä.

 • Veera

  Me oltiin viime kesänä 7kk ikäisen kans telttailemassa ja olisin halunnu tänä kesänä uusiksi, mutta ei loma-aika antanut periksi. Meilläkin oli todella hieno reissu. 🙂 Ja mikä parasta, meidän tunnin välein tissiä vaatinut maitopoika nukkui yhden kokonaisen yön ilman tissiä! Olin aivan ihmeissäni aamulla, kun mies sanoi, että se oli sille pari kertaa lykännyt tutin suuhun. Että todellakin lapset nukkuu hyvin teltassa. 😀 Nukun kyllä itsekin.

  Ja nuo Islannin maisemat on niiiiiin kauniita! Oon yhden kesän elämästäni viettänyt siellä ja mieli halajaa kyllä takaisin. Varsinkin nyt taas, kun näin nuo sun kuvat.

 • Pirpana

  Tuli tuosta kuivatusta kalasta mieleen eräs lentomatka Roomasta Helsinkiin. Istuin koneessa ikkunapaikalla ja vieressäni istui kaksi japanilaista, jotka söivät koko matkan omia eväitään, suurimmaksi osaksi jotain kuivattua muonaa, jonka sisältöä ei voinut oikein hajun perusteella päätellä, mutta karmea se oli, siis se haju. Mulla oli muutenkin jo ennen lentoa vähän huono olo ja se sitten paheni tuon hajun myötä. Ilmeisesti voin jo niin huonosti, että se näkyi ulospäin, sillä jossain vaiheessa lentoemäntä tuli kysymään minulta, onko kaikki hyvin ja haluanko mahdollisesti vaihtaa istumapaikkaa:-) Sinnittelin kuitenkin koko matkan omalla paikallani. Ja vierustoverini jatkoivat koko matkan eväiden mussuttelua.

 • Heidi

  Mahtavaa! On ollu kivan oloinen loma 🙂 Pakkaaminen ja järjestys on kyllä kaiken alku. Ja se, että jokaiselle matkalaiselle on vaan yks laukku/reppu/muovipussi.

  Siskon suusta muutama viikko sitten: "Sillä on kuitenki matkalaukku ja sitten vielä iso laukku. MÄ kuitenkin joudun kantamaan toisen niistä" onneksi äiti puolusteli: "otahan huomioon että bebe (1,5 vuotta) ei vielä jaksa kantaa omaa laukkuaan. Voidaan me tämän kerran auttaa jos on tarvetta" :DD

  Yllätin siskon ja mukana oli vaan yksi laukku, jossa oli mun ja tytön tavarat.

 • salamatkustaja

  Sari, kiitos kehuista 🙂
  Annukka, kiitos sinullekin!
  Veera, ilmeisesti ulkoilma nukuttaa. Islanti on ihan must – täällä on todella kaunista. Jos on kiinnostunut ulkoilmassa liikkumisesta, tämä on täydellinen kohde kesäaikaan (ellei tuo viileä lämpötila ala liikaa ketuttaa…). Ehditkö paljon reissata täällä ollessasi?
  Mikko, ja maito on "mjoulk". Mulla on myös kaksi kaveria, joista toisen lempinimi on Palli ja toisen Gulli. Se on hauskaa 😀
  Suvi, oi kyllä. Teltassa juokseminen ja kahisevien seinien raapiminen oli erityisen kivaa. Parasta oli kai se, että sängystä noustuaan ei tarvinnut kuin kengät jalkaan ja pääsi nurmikolle juoksemaan. Oispa aina tällainen kesä 🙂
  Pirpana, se oli varmaankin jotain kuivattua kalaa – en ihmettelisi. Kuivattu turska on tosi hyvää, mutta kun pussin kerran avaa, se on syötävä kerralla loppuun. Muuten koko kämppä haisee vanhalle kalalle, ugh.
  Heidi, absolutely jees; pakkaaminen ja organisointi on tärkeää. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin auton takatilassa pyörivät 15 muovipussia, joista yrittää etsiä sitä sytkäriä 🙂

 • Myrkytär

  Meillä ei edes haaveilla telttaretkistä, kun pelkkä kahden yön hotellireissu etelänaapuriin kahden lapsen ja yhden miehen kanssa aiheuttaa minulle harmaita hiuksia.. Todennäköisesti ylisuunnittelen reissun, pakkaan mukaan liikaa tavaraa ja puolet kohteista jää käymättä ja meillä on hirveen hauskaa kun olemme rannalla heittelemässä kiviä mereen 🙂

 • salamatkustaja

  Skidin kanssa matkaillessa matka tosiaan taittuu aika hitaasti. Yritimme tällä reissulla olla suunnittelematta mitään isoja reittisuunnitelmia etukäteen, koska jotenkin arvasin, että jotain voi tapahtua (kuten autosta hajota jarrut – heh). Ja hei – jos matkassa on KAKSI lasta, niin kyse on jo jonkinasteisesta seitsenottelusta yhdistettynä 52 kilometrin juoksulenkkiin. 🙂

 • Anonyymi

  Miksiköhän blogin kuvat ei näy mun koneella 🙁 Aivan sama mitä selainta käyttää… *i'm sad*

  • Satu Rämö

   Moi! Se johtuu siitä, että mulla oli blogi aikaisemmin wordpess-alustalla. Vaihdoin sieltä bloggeriin ja siinä kohtaa osa kuvista jätti siirtymättä syystä jota tunne en… Olen myöhemmin käsipelillä lisännyt puuttuvia kuvia vanhempiin postauksiin, mutta en ole ehtinyt vielä kaikkiin. Mut pikkuhiljaa 🙂

   Näkyykö uusimpien postausten kuvat?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *