Täydellinen lapsiperheiden retkikohde Reykjavíkissa

Tein tänään emämokan. Koitin keksiä jotain tekemistä 3-vuotiaalle mieheni siskon lapselle (joka oli mummollaan yökylässä)  ja anopilleni. Ehdotin, että mennään yhdessä saaga-aiheiseen vahanukkemuseoon katsomaan nukkeja!

Noh. Siellä museossa oli vahanukkeja, mutta eivät ne kyllä ihan puuroa keitelleet. Viikinkimies hakkasi papilta päätä irti kirveellä. Noidaksi epäiltyä poltettiin roviolla. Yksi viikinkiukko makasi maassa miekka rinnan läpi pistettynä. (Se on näköjään vähän kipeä, mummo yritti selittää silminnähden kauhistuneelle lapsenlapselleen.) Yksi naispuolisista viikinkihahmoista leikkasi itseltään rintaa irti veitsellä. En tiedä miksi, enkä jäänyt ottamaan selvää. Ehkä siinä museon sisäänkäynnillä olisi voinut olla joku ikärajasuositus. Mielenkiintoista, että myös Reykjavíkin kaupunki suosittelee museota lapsiperheille.

4 Comments

 • höh

  Tampereella oli pari vuotta sitten 1918 kansalaissodasta kertova näyttely.
  Se oli paikassa,jonka nimeä en muista (Vapriikki?) mutta olisko siellä ollut se intiaaninäyttely samaan aikaan. Lähinnä intiaaneja mentiin katsomaan mutta samalla tuli katsottua ja koettua se toinenkin näyttely. YHDESSÄ ovensuussa oli ikärajasuositus mutta valitettavasti näyttelytilaan pääsi muutakin kautta. Ei ollut (meidän) lapsiperheen näyttely sekään, ei. Eikä ainakaan minun, olkoonkin se inho kuinka nykyaikuiselta todellisuuspakoa tahi ei.

 • Heli-Maarit

  Been there, done that. Gironassa lapsemme halusi taidemuseoon (sinällään omituinen toive…) ja lupasimme mennä. Nooh, taidemuseohan löytyi ja maksoimme pääsymaksut ja lähdimme kiertelemään. Ensimmäisessä salissa oli vanhoista kirkoista kiven kappaleita ja vääntyneitä kattokruunuja yms. seuraavissa saleissa olikin sitten mestauskuvia, nelipäisiä koiria, piruja, kidutusta jne. Lapsi kulki kädet lappuina silmillään ja me yritimme edetä nopeasti; viiden salin jälkeen luovutimme ja marssimme ulos. Ehkä olisi pitänyt tajuta jotain siitä, että museo mainosti keskiaikaista ja kirkkotaidetta….

  Kiitos muuten erinomaisesta blogista. Ilo lukea!

 • salamatkustaja

  höh, ymmärrän hyvin.
  Heli-Maarit, kiitos kiitoksista!
  Hauwerine, samaa mieltä. Lipunmyynnissä voisivat olla vähän aktiivisempia ja kertoa, mistä näyttelyssä on kysymys, ja että se ei ehkä sovi 3-vuotiaille 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *