Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kontallaan

Montakohan kertaa päivän aikana olen kontallaan?

 • Kerään lattialta cheerios-muroja.
 • Siivoan leluja sohvan alta.
 • Etsin lapsen kenkiä sängyn takaa.
 • Koitan rauhoittaa nurkassa kyykyssä kiljuvaa ipanaa.
 • Kerään pölykoiria levysoittimen takaa.
 • Etsin kaukosäätimen paristoja olohuoneen lattialta.
 • Jne.

Suosittelen kaikille jälkikasvua suunnitteleville polvisuojia.

Kirjavinkki

Lukemiseksi suosittelen tietysti Kaarina Hazardin vuonna 2006 ilmestynyttä Kontallaan. Muistiinpanoja mediasta –teosta. (Kirjan nimi kuulemma perustuu äidin asentoon tämän haroessa leluja sohvan alta.) Reilu 200 sivua särmikästä feminististä mediakriitiikkiä. Mitä muutakaan voisi kesähelteillä lukea? Ei mitään, tietenkään. Pidän Hazardin verbaalisesta vasarasta. Haluaisin sellaisen työkalun myös itselleni. Olisinpa Kaarinan aviomies. Voisimme harjoittaa mediakritiikkiä yhdessä joka aamu lehden ääressä.

14 Comments

 • höh

  Mielenkiintoista.
  Mitä feminismi sinulle tarkoittaa?

  Kaarina vaikuttaa kaikkeen v…… naiselta. Äkäinen ja takakireä.
  Hyvin pienen kokemukseni mukaan hän ei siedä kommentteja.

  Itse luokittelen itseni feministiksi. Muuta en uskalla tästä arasta aiheesta nyt sanoa.

  Minulle tulee Tulva ja joskus olen ihmetellyt sen kaikkeen kielteistä ja negatiivista asennetta. Anne Moilasta esim. en oikein ymmärrä yhtään.
  Feminismi ja tasa-arvo ovat semmoisia asioita( aivan kuten psykologien koulutuspäivät), jotka eivät tunnu yltävän sinne, missä niitä oikesti tarvitaan. Koulutetut psykologit miettivät laumassa mielenterveyspotilaita mutta kun tulee oikea tilanne, se, että pitäisi kohdata masentunut tai hullu, niin kuinka moni heistä käyttää oppimaansa hyödyksi ja oikeasti yrittää auttaa?

 • tata

  Olen niin K. Hazard fani! Haluaisin olla yhtä älykkäällä tavalla äkäinen ja takakireä. Se on yleensä nerokas jopa ollessaan väärässä.

  Koira vähentää konttauskertoja mitä tulee ruoanjätteiden keräilyyn lattialta, ja sitähän lapsiperheessä riittää…

 • salamatkustaja

  höh, minulle feminismi tarkoittaa naisten ja miesten välistä tasa-arvoa. Tässä asiassa on aika monta ulottuvuutta, mutta esimerkiksi:
  – Sukupuoli ei määritä sitä, mitä ollaan, mihin pystytään ja mitä on sopivaa tehdä.
  – Ihmisiä ei luokitella sukupuolen mukaan tietynlaisiksi. Nainen tai mies ei ensisijaisesti biologisen sukupuolensa takia ole jotain tiettyä – esim. vahva, iloinen, huolehtiva, kunnianhimoinen, sosiaalinen jne.
  – Naiset ja miehet (including tytöt ja pojat) ovat samalla viivalla.

  Mitä Hazardiin tulee, niin totta kai hän on feministi, mutta ensisijaisesti mulle hän on mediakriitikko ja taitava päänaukoja, joita tarvitaan. Miehet avautuvat monilla areenoilla äänekkäästi – tarvitaan myös vaahtoavia naisia, jotka eivät aristele sanoa mielipidettään. Ihailen hänen tapaansa argumentoida ja yhdistellä asioita. En silti ole hänen kanssaan samaa mieltä ihan kaikesta. Hazard saattaa olla herkkä kommmenteille (en tiedä, ei ole henk.koht. kokemusta – mutta en haluaisi joutua hänen kanssa samaan nyrkkeilykehään, se on varmaa 🙂 ), mutta ei se tee hänestä minun silmissä v-maista. Mä pidän myös Moilasen jutuista.

  Tuo vertaus psykologeihin on minusta oikein osuva, ja varmasti pitää paikkansa joissakin tilanteissa. Olen kuitenkin sitä mieltä, että äänekkäitä feministejä tarvitaan herättämään hälyä asioista. Jos kukaan ei nosta kissaa pöydälle esim. mediassa, saattaa asia vaientua kuoliaaksi. Yhden tai kahden ihmisen ei kuulukaan tehdä kaikkea, pääasia että Moilanen ja Hazard mölisevät tärkeiksi katsomistaan aiheista – näin asiat ylipäätään edes nousevat keskusteluun. Se, mitä keskustelusta seuraa, on sitten kokonaan toinen juttu…

  tata, samaa mieltä – nerokas takakierä on ehkäpä juurikin oikea määrittely rouvasta. Koira olisi mainio. Hankkisin, jos sen kanssa ei tarvitsisi käydä lenkillä 🙂

 • höh

  Feminismi on mielestäni juuri noita mainitsemiasi asioita. Minusta Moilanen ei kuitenkaan edusta tasa-arvoa. En osaa arvostaa ihmistä,joka sukupuolen perusteella automaattisesti määrittää miehet alimpaan manalaan.

  Hazardista olen myös samaa mieltä kanssasi. Arvostan häntä ja nautin hänen tavastaan keskustella esim. Pressiklubissa. Ehkä otan hänet liian henkilökohtaisesti ja ehkä liian tarkkaan mietin hänen puheitaan ja kirjoituksiaan. Se on vaan niin, että jos puheet ja persoona/käytös ovat ristiriidassa, se herättää minussa epäilyksen henkilöstä puheiden takana.

  Mutta nämä negaatiot ovat vaan tämmöisiä minun pikku mielipiteitäni,eikä näillä ole varmaan mitään tekemistä sen paremmin Moilasen kuin Hazardinkaan oikean persoonan tai ajatusten kanssa.

  Oletko nähnyt Pressiklubia? Näkyi Yle Areenassa mutta en tiedä näkyykö se sitten siellä kaukana maailmalla.

 • salamatkustaja

  Höh, mä en ole huomannut, että Moilanen määrittelisi miehet alimpaan manalaan… Ehkä multa on mennyt ohi joku juttu/blogipostaus. Noh, onneksi en ole Moilasen mies 😉 Pressiklubi on hyvä, siinä on välillä juuri sellaista hurttia huumoria ja purevia mielipiteitä, joista omat ajatukset saavat bensaa. Katsoin sitä aina Suomessa ollessa, Areenassa tosin en ole yrittänyt. Pitäisi joskus kokeilla!

 • Sandra

  Olen itsekin miettinyt tuota tulevaa polvisuojientarvetta kontatessani imurin töpseliä seinään! Terveisin nimim. Raskaana ja huonopolvinen 😀

  Minäkin arvostan Kaarina Hazardin terävää älyä ja sanansäilää. Pressiklubin lisäksi häntä on päässyt kuulemaan Yle Radio Suomen viikottaisessa Pyöreä pöytä -ohjelmassa, jossa vuorottelevat vakiovieraat (kerrallaan kolme vierasta plus "puheenjohtaja") keskustelevat puolen tunnin ajan kunkin esiin nostamasta aiheesta. Muita vakiovieraita ovat ainakin tähän mennessä olleet mm. Rakel Liekki, Ruben Stiller, Pekka Seppänen ja Sirkka Hämäläinen. Suosittelen (ohjelma jatkuu taas syksyllä)! Eikä kannata säikähtää, vaikka ohjelmaa nykyään juontaa Pauli "Top Model -lehti Suomeen" Aalto-Setälä – vieraiden käymä keskustelu on ohjelmassa pääosassa. http://yle.fi/radiosuomi/ohjelmat/2011/04/taustapeili_1594982.html

  Niin ja kyllähän Kaarina Hazard kirjoittaa edelleen Iltalehteen (http://blogit.iltalehti.fi/kaarina-hazard/). Nykyisin lehdessä vain nimitetään kolumnia jostain syystä blogiksi.

 • Riitta

  Minä aloin esikoisen ollessa vuoden pari ihmetellä, miksi minulla kuluvat housunpolvet samaan tahtiin kuin lapsena. Varsinkin liikennematto on karheudessaan tuhoisa housuille…

 • salamatkustaja

  Joo, on se vähän kummallista kun mulla on polvet isommilla mustelmilla kuin skidillä…

 • Sandra

  Tuossa Pyöreä pöytä -linkissä näköjään mainostetaankin Taustapeiliä, joka tulee jossakin muodossa joka päivä, mutta siihen kuuluva Pyöreän pöydän keskustelu tulee siis vain kerran viikossa. Jos aikataulu on sama kuin viime kaudella, se tulee keskiviikkoisin klo 17.30, ja luonnollisesti löytyy Areenasta (toivottavasti sitä pääsee kuuntelemaan myös Islannissa) 🙂

 • Kahdessa kulttuurissa

  Hih, mäkin tulin tänne mainostamaan Pyöreä pöytä- ohjelmaa, mutta näköjään (onneksi) moni muu oli sen jo ehtinyt tehdä. Nyt tosin ohjelma on kesätauolla!

 • salamatkustaja

  Joo pitää palata heti syksyllä tähän. Kiitos siis vinkistä Sandra (ja Kahdessa kulttuurissa)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *