Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Välillä on parempi antaa periksi

Vannoin, että minusta ei tule sellaista äitiä, jonka joka toinen suusta ulos tuleva sanaliitto on ”ei saa” tai ”älä nyt”. Älä nyt avaa maustekaappia ja pyöri paprikajauheessa. Ei saa hakata lasisia astioita lattiaan. Sirpaleista saa vittumaisia haavoja jalkapohjiin. Soodajauhetta ei kannata imeä pillillä nenään.

Koko kevään armas jälkikasvumme halusi aukoa keittiökaappimme ovia ja heitellä siellä säilytettäviä tyhjiä pulloja ja kierrätykseen menevää paperia ympäri asuntoa. En enää jaksanut sanoa ei. Siirsin kierrätystavarat muualle ja rakensin kaapin alimpaan osioon majan. Sinne voi päivän päätteeksi laittaa kaikki lapsen roinat. Päivällä sinne voi  laittaa myös lapsen.

Kippis vaan tälle hyvälle keksinnölle. Ja kippis sille, että tänään on kolmen alle 10-vuotiaan lapsen syntymäpäivät, jonne on pakko osallistua. Olen ollut ”vähän tukkoinen”  jo epäilyttävän monta kertaa.

8 Comments

 • etl

  Aivan mahtavaa ongelmanratkaisua!! 🙂

  Meillä pikkujätkä on jo puoli vuotta levittänyt keittiössä olevan kierrätyspahvikassin sisällön lattialle joka päivä ja yleensä useammin kuin kerran. Jännä juttu, ei se juurikaan haittaa, vaikka olen tosi siisti ihminen muuten. Se kassi kun tulee tyhjennettyä joka viikko, niin vaihtuva näyttely ei ole sitten kuitenkaan niin suuri, etteikö jääkaapilta pääsisi pöydän ääreen ongelmitta. Ja pysyypähän lapsi pois MUUSTA pahan teosta. Meillä on puolet talosta sillä kuuluisalla "pienellä pintaremontilla" paranneltu ja toinen puoli on ihan oikeasti remontoitu. Vanhalla puolella poika repii ja syö irvistelevät tapetit ja listoista lohkeilevat maalit. Ihan kuin aiemmin kissan kanssa 😉

  Tsemppiä synttäreille. Yleensä kesto on rajattu ja sokerihumala taattu.

 • auRa

  Haluaisin tässä yhteydessä pahoitella sitä, että opetin lapsellesi, miten soitetaan rumpua kapuloilla, jotta siitä lähtee kovempi ääni. Saatatte joutua rakentamaan toisen, äänieristetyn majan itsellenne. 😀

 • salamatkustaja

  Mariainen, täytyy nyökkäillä. Sen verran hyvin on toiminut. Varsinkin, kun majan ovet voi sulkea ipanan mentyä nukkumaan 🙂

 • salamatkustaja

  Ei se mitään, se itse asiassa hakkasi rumpuja melko pitkään saatuaan rumpusetin lahjaksi. Viime aikoina kääpiön rumpalinura on mennyt vähän alavireessä, mutta nyt taas löytyy uutta puhtia. Että kiitos 😀

 • salamatkustaja

  etl, kiitos! Ja oikeassa olet: kesto oli onneksi rajattu kahteen tuntiin. Ei kai kenenkään pää voi kestää 30 alle 5-vuotiaan ipanan huutoa ja kiljumista tai sitä, että puolet talosta on kuorrutettu (sekä ulkoa että sisällä) suklaakakulla. Oh. Onneksi nuo kemut on vaan kerran vuodessa. Ja joka toinen vuosi voi olla flunssassa, hehehhee.

 • sampsa

  Mun on pakko sanoa etta taa sun blogi on mun arjen piristys. Ja majat ovat parasta mita lapset tietavat, kai siina on joku emansipaatio yhdistyy turvallisuuteen tyyppinen kokonaisuus.
  Mull aon ikava islantiin, mutta kun toinen puolikas on hiukan jahmea lahtemaan islantiin… silla painaa se etta olin siella viimeksi exan kanssa.
  onko jarkevia lentoja silla tavoin etta voi lahtea (helsingista) pe ilta ja palata sunnunataina?
  ootteko kesalla kuinka hyvin maisemissa?

 • salamatkustaja

  Sampsa, kiitos! Ihanaa kuulla. Kyllä, majat, poterot ja muut kolot ovat suosittuja paikkoja. Kun jossain on kolo, sinne on tungettava. Ehkäpä se on kaipuuta kohtuun.

  Pe on lento Helsingistä tänne ja kone on tällä noin neljältä ip. Sunnuntaina on palulento Helsinkiin, mutta ne lähtee jo aamukasilta (kuten kaikki suorat lennot täältä Suomeen päin) ja aikaeron takia lento on Suomessa iltapäivällä. Eli noilla lennoilla aikaa täällä jää vain 1,5 päivää. Minusta minimi on 3 yötä… Kesällä me ollaan täällä aika tiiviisti – welcome! Käyn kesäkuun puolella Suomessa, ja syyskuussa on pari työmatkaa. Muutoin istun täällä ikkunassa ja katselen kun paju heiluu tuulessa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *