Kaikkea ei aina ehdi tehdä itse

Niinpä hankin itselleni kirjanpitäjän! Olen koulutukseltani ekonomi ja mulla on oma yritys, jonka kautta teen kaikenlaisia työprojekteja. Ajattelin, että kyllä tällä koulutuksella yhden pienen firman kirjanpidon ja tilinpäätöksen pitäisi syntyä vaikka vasemmalla kädellä. Näin ajattelin kuusi vuotta putkeen. Kuusi vuotta joka ikisen kuukauden 15. päivä (jolloin pitää jättää jotain papereita verotoimistoon) hakkasin päätä seinään ja kirosin, että ei koskaan enää.

Kaikkea ei vaan ehdi tehdä itse. Ensin ajattelin hankkia aikapulaan siivoojan, koska siivoaminen on yksi hermojaraastavimpia asioita, joka vie ihan helvetisti aikaa. Miehen mielestä se nyt ainakaan ei käy, että joku muu tulee meidän lattioita kuuraamaan.

Koska jotain oli ulkoistettava, soitin tilitoimistoon. Se oli yksi elämäni parhaimpia päätöksiä. Minun ei tarvitse enää koskaan tehdä kirjanpitoa, hankkia mappeja, skannata laskuja ja kääntää islantilaista kirjanpitolakia sanakirjan kanssa.

Nyt minulla on hieman ylimääräistä aikaa. Koska eihän se nyt käy, että rentouduttaisiin, niin päätin keksiä jotain lisäpuuhaa. Aloin rakentaa saunaa meidän takapihalle. Nappulakin alkaa olla jo naulanojentamisiässä.

Jaan tätä rakentamisen tuskaa sauna-aiheisella nettisivustolla (Visitauna.fi). Saunanrakennusblogiin pääsee tästä linkistä.

9 Comments

 • tata

  "Miehen mielestä se nyt ainakaan ei käy, että joku muu tulee meidän lattioita kuuraamaan." 😀 Joku muu kuin sinä? Vai hän?

  Onnea saunaprojektiin!

 • salamatkustaja

  Peikko, kiitos! Nyt vaan toivomme, että se valmistuisi ennen syksyä… 🙂

  Tata, mun mies on niin pikkutarkka, että hän siivoaa meillän nykyään. Jos mä siivoan, hän kävelee perässä toisen pölyrätin kanssa ja huomauttelee, että "tuoltakin pitäisi ottaa", "älä unohda tuota kulmaa" ja "ei sitä moppia noin kuulu pitää kädessä, roskat leviää"… Ottaa aika vähän pannuun ü
  Koska siivoojan hankkiminen on hänelle jotenkin hankala asia, niin päätimme sitten yhdessä että hän siivoaa. Mä taas tykkään kokata ja leipoa, eli hikoilen mielelläni hellan ääressä ja käyn kaupassa.

 • st

  Koira on kuulemma ihmisen paras ystävä, ja kirjanpitäjä yrittäjän. Kuulemma. Onnea delegoinnista! Ja menestystä saunaprojektiin!!

 • Heidi

  Vaikuttaa olevan hyvä ratkaisu, varsinkin jos on joutunut yksinään tulkkaamaan vieraskielistä lakia!

  Meillä on kotona toimistoapulainen (toiselta ammatiltaan putkimies), joka on mm. repiny muovitaskuja rikki ja syöny palasia mun tärkeistä papereista. Toivottavasti sun kirjanpitäjä hoitaa asiat paremmin! heh.

  Jee, pääset kohta löylyihin!

 • salamatkustaja

  Meillä on vessatarkastaja (pönttötarkastuksia tehdään heti, jos vessan ovin jää auki). Toisinaan hän työskentelee myös sähkömiehenä. (Hänen erityistaitonsa on vainuta piilotettuja sähköjohtoja.) Voi meidän moniosaajia.

 • salamatkustaja

  Kiitos! Tuo pitää niin paikkaansa.
  Vaikka kirjanpitäjä ei ole mitään ilmaista hupia, sen tuoma mielihyvä maksaa kyllä itsensä takaisin 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *