Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Neljän vaimon dilemma

Toinen lapsi on dilemma (lisää täällä). Mutta kelatkaa, jos kotona hengailisi  kolme muuta vaimoa – JA NIIDEN KAIKKIEN LAPSET.

Olen parhaillaan työmatkalla Dubaissa ja Abu Dhabissa ja seurannut tätä menoa ja kuunnellut paikallisten tuttujen juttuja. Osalla emiraattimiehistä on useampi kuin yksi vaimo. Tuttavani kertoi eräästäkin perheestä, jossa on neljä vaimoa ja jokaisella ”perheyksiköllä” viisi tyttölasta. Himassa siis pyörii jaloissa 20 ipanaa! Siihen päälle isovanhemmat, tädit ja sedät. Voi jeesus mikä päiväkerho.

En ole nähnyt missään yhtä paljoa luksuskäsilaukkuja kuin täällä. Tai hienoja autoja. Tai jalokiviä. Tai muskeliveneitä. Tai luksushotelleja. Luksusravintoloita. Pankkiautomaattia, josta voi nosta kultaa. Enkä ihmettele. Johonkin tuo suurperheahdistus täytyy päästä purkamaan.

Juorut kertovat, että kallein dubailainen kustomoitu rekisterikilpi maksoi autonomistajalle 800 000 euroa. Nääh, pikkurahoja.

11 Comments

 • Sari

  Tiukkaa on silläkin miehellä, kun ei edes poikalasta saa aikaiseksi vaikka vaimojakin on noin paljon. Ehkä hänelle ei ole kukaan kertonut, että sukupuolen määrää mies!!!
  Eikö tuollaisessa porukassa tule kateutta asioista ja muita suuria konflikteja? Ei ehkä toimisi täällä Suomessa.

 • st

  Mikä muistaminen hääpäivissä!!
  Mitenköhän vaimoilla sujuu keskenään? Tai onko ne edes tekemissä toistensa kanssa, koko vaimokaarti? Luotsaako ne jälkikasvukatrastaan lomittain, vai ovatko meille tuttuun tapaan 'älä-puutu-mun-kasvatustapaan'?

 • Henna

  Minä taas epäilisin, että tuolla katraalla täytyy jo pakostakin olla huippuunsa hiottu "koko kylä kasvattaa" -mentaliteetti. Muutoin olisi vaimoväki jatkuvasti tukkanuottasilla keskenään. Siinähän on kuitenkin keskikokoisen kylän tarpeiksi porukkaa yhdessä huushollissa.

  Mutta onkos tässä ratkaisu tähän "äiti on nyt vähän väsynyt" -ongelmaan? Monta vaimoa antaa suuremman todennäköisyyden, että edes joku EI ole aivan niin väsynyt 😀

  No joo, mitäs minä näistä tiedän, eihän mulla ole edes lapsia.

 • Ina

  Oon aina ihmetellyt tota! Miehen ja vaimon suhteen pitäisi varmaan tossa kuviossa mieluummin perustua kaveruuteen kuin intohimoon, vai kestääkö ne mustasukkasuutta jotenkin eri tavalla kuin me, ihan kasvatuksellisista syistä..? Jos tietää joutuvansa jakamaan miehensä ennemmin tai myöhemmin, niin ehkä asennoituisi toisin. Mutta vaikea ymmärtää miten se toimii, tästä kulttuurista käsin.

  Toisaalta yhteisössä on etunsa. Ne varmaan ihmettelee, miten meillä äidit ja naiset pärjäävät yksin – eikä kaikki kyllä niin hyvin pärjääkään, ainakin jos kuuntelee oman ystäväpiirin huokailua ja väsymysvalitusta. 😉 Mies ei selvästikään korvaa kanssavaimoja kodin- ja lastenhoidossa! ;D

  Ps. Hauskaa, että tykkäsit Mielensäpahoittajasta! Puhun välillä vieläkin kuin se.

 • Elina

  Ei kai niillä miehillä ja naisilla tollasissa perheissä ees oo mitään muuta suhdetta kuin se, että mies illalla päättää kenen muijan sänkyyn menee tänä yönä. Hekottelin muuten itsekin tuolle, että eipä oo vaimon vaihtaminen (eikun siis uuden ottaminen) auttanut perillisen saamisessa.

 • salamatkustaja

  Sari & st, mietin ihan samaa. Kyselyjen jälkeen tulin siihen lopputulokseen, että kyllä kateutta riittää, ja välillä ollaan kiinni toisten hiuksissa. Joissakin talouksissa vaimot ovat kuulemma enemmän frendejä, jotka kokkavat yhdessä ja vahtivat toistensa lapsia. Jos mies sanoo jollekin vaimoista pahasti, kaikki suuttuvat yhdessä. Ja lähtevät kuulemma vinguttamaan visaa läheiseen ostoskeskukseen. Ostosterapiaa. Tiedä sitten, miten tosia nuo jutut todellisuudessa ovat…

  Henna, mä mietin noita lakanansoitteluhommia ja yritin vähän kysellä. Onhan siinä kai pakko tulla jotain skismaa, kun mies voi valita yöseuran mielihalujensa mukaan, eikä vaimoilla kuitenkaan ole valinnanvaraa. Kuulin myös, että naimisissa olevilla miehillä on usein myös tyttöystäviä, ja se on suht hyväksyttävää. Vaimoilla taas ei ole poikaystäviä julkisesti; jos sellainen on, se on pidettävä salaisuutena.

  Ina, Mielensäpahoittaja oli ihan huippu 🙂 Toi mustasukkaisuusaspekti on kiinnostava. Siis liittyen juuri tähän ajan ja huomion jakamiseen. Jos miehellä on monta vaimoa, niitä no kuulemma kohdeltava tasavertaisesti. Mutta mieheen nähden naiset ovat matalammassa asemassa. Emiraatit on arabimaihin verrattuna melko tasa-arvoinen, naiset ajaa autoilla, käy töissä, puhuu julkisesti jne. Mutta nämä vaimonpitosysteemit ja muut kyllä ärsyttää. Ja erityisesti mieleni pahoitin, kun menin lastenvaatekauppaan, ja löysin vain vaaleanpunaisia vaatteita tytöille. Olisin ostanut muuten niitä sinisiä, mutta niissä luki tekstejä "Daddy's cool boy", "Daddy's naughty boy" ja "I'm the man". Että jäi sitten tuliaiset ostamatta, hehe.

  Elina, joo niin muakin nauratti, myönnetään 🙂

 • salamatkustaja

  Ai niin, yksi herkullinen yksityiskohta vielä. Oltiin tekemässä ruokajuttua yhdessä Dubain luksushotellissa. Huomasin hotellin edessä auton Saudeista, jossa oli rekkari 1. Aloin tietysti heti kysellä, että kukas täällä on kylässä. (Mitä pienempi rekkarinumero, sitä enemmän rahaa – spessurekkari saattaa maksaa miljoonia.) Kyseessä oli kuulemma saudien ykkösperheen poika, joka on tullut Dubaihin juhlimaan viikonloppua. Hän vuokraa usein hotellin isoimman sviitin (reilu 1000 neliötä eli ei mikään ihan 2h+kk), lennättää sinne mallityttöjä Marokosta yksityislentokoneellaan ja bailaa siellä eliittiystäviensä kanssa. Ei ole vaikea kuvitella, mitä niiden ovien takana tapahtuu. Kotimaassa Saudi-Arabiassa naiset ei edes aja autoa ja esiaviollisista suhteista rankaistaan rankimman kautta. Että mua vituttaa tuollainen kaksinaamaisuus. Argh. Mutta täytyy kyllä sanoa, että Dubai on kokemisen arvoinen paikka. Se on niin kreisi ja niin superlatiivejakin enemmän, että sitä ei voi käsittää käymättä paikan päällä. Melkoinen kokemus.

 • Elina

  Tekis mieli kommentoida tuota ykköspojan bailaamista mutten taida pystyä jäsentelemään ajatuksiani kun vituttaa niin paljon. Oma käsitykseni on, että koko systeemi perustuu tuolle samalle kaksinaamaisuudelle. Ei kai niistä esiaviollisista tai avioliiton ulkopuolisista suhteista rankaista yleensä kuin naista? Alistamisestahan siinä vaan on kyse, oli se nainen sitten hunnun takana oleva kauppatavara tai nakuilemaan kuskattu malli.

 • Salamatkustaja

  Elina, naulan kantaan. Muakin ketuttaa tämä niin paljon että taju lähtee. Ja ihan oikeassa oot munkin käsityksen mukaan: useammin rankaistaan naisia, jopa raiskaustapauksissa myös naista rankaistaan "esiaviollisesta seksistä". Tai mitä lie. Vituttaa kyllä ylenmäärin. Uskontoon tuo käytös ei liity, vaan mun mielestä kyse on rahasta. Kun on rahaa niin paljon, että se ei ikinä lopu kesken, pitää keksiä koko ajan hullumpia juttuja vain koska se on mahdollista. Ja koska oman yhteisön perinteet ovat konservatiivisia, täytyy sikailu tehdä muualla – koska siihen on varaa. Kyllä se vaan on reilumpi vetää perseet olalle lähikorttelin baarissa ja lähteä sieltä meille tai teille yhteistuumin 🙂

 • Myrkytär

  Kyllä miehen tarvii olla HULLU jos haluaa monta vaimoa. Sori vaan. Minä en ainakaan ottais toista aviomiestä. Yhdessäkin on riittämiin.

  Aamulehti uutisoi männäviikonloppuna Asiat-liitteessään Iranista. Siellä on käytössä määräaikaiset avioliitot, jotka kestävät parisen tuntia. Esiaviollinen seksi kun on sielläkin suurinta syntiä. Kun "hommat" on hoidettu, otetaan ero.

 • salamatkustaja

  Myrkytär, joo, aina sitä keinot keksitään välttää näitä "uskonnollisia sääntöjä". Ja muitakin sääntöjä. Siksi kai verokonsulteilla riittää asiakkaita 😀
  Yksi riittää tännekin kerrallaan – miten aikakaan voi riittää kaikkeen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *