Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Vauvanistuimen asentaminen ja sitä seurannut hermoromahdus

Lähetin tämän kuvan Facebook-sivustolleni. Yksi tuttavaäiti kyseli huolestuneena, että eiköhän meidän kannattaisi hankkia lapselle uusi tuoli. (Ja minulla kun oli mielessä sahata takapenkin selkänojaan reiät, minne voisi upottaa ipanan tuolin reunojen yli roikkuvat jalat.)

Ettei nyt jää kenellekään epäselväksi, niin kävimme sahan sijasta ostamassa uuden lastenistuimen. Sen mukana tuli  2 sentin paksuinen käyttö- ja asennusohje. (Kun ostin viimeksi tietokoneen, sen käyttöohje oli sentin paksuinen.) Tuolin sivuun on teipattu nk. havainnollistavaa kuvamateriaalia. Olemme nyt tunnin yrittäneet saada tuolia kiinni penkkiin. Turhaan.

Siis pitäisikö tässä hankkia insinöörin loppututkinto, että osaa asentaa tuolin autoon?

Kaipaan selkeitä, lyhyitä ja helposti silmäiltäviä käyttöoppaita: Näin kiinnität lastenistuimen autoosi. Kymmenen kohdan ohje. Samalla esitän myös toiveen Rehellisestä Autokorjaamosta, Selkeästä Puheluhinnoittelusta ja Printteristä Joka Toimii Iskemällä Johdon Toisen Pään Tietokoneeseen Ja Toisen Pään Virtalähteeseen.

Tämä havainnekuva muuten helpotti ihan helvetisti. Olisi sittenkin pitänyt hankkia se saha.

11 Comments

 • Elina

  😀 Onnea matkaan, vittumaiselta näyttää! 😀

  Suosittelen seuraavaksi asuinpaikaksi muiden Pohjoismaiden pääkaupunkeja, niin ei tarvii kiinnittää kuin rattaat bussiin/metroon/ratikkaan..!

 • Riitta

  Ei kyllä naurata yhtään. Kyllä asentamisen pitäisi tavallisen normaalin ihmisen järjellä mennä helposti, tai sitten on ohjeissa tai istuimessa vikaa. On todella vaarallista, jos turvaistuimen asennus menee väärin.

  Meidän turvaistuimemme hintaan sisältyi myös asennus autoon juurikin tästä syystä. Mitähän sikäläinen kuluttajansuoja sanoo?

 • salamatkustaja

  Kiitos. Mä tosin luovutin jo ja annoin miehen hoitaa homman loppuun. Se ehkä osaa ne islanninkieliset käyttöohjeet paremmin kuin minä…

 • salamatkustaja

  Hehe, hyvä idea. Täällä pääsee oikeastaan kävellen joka paikkaan paitsi anopille – ja siellähän me käydään aika usein 🙂
  Bussiyhteydet ovat aivan naurettavat – kaksi bussia tunnissa ja hinnat kuin Helsingissä. Onnetonta. Kohta pitää hankkia sellainen polkupyörään kiinnitettävä kärry. Voidaan laittaa ipana sinne maisemia katsella ja pyöräillä lyhyemmät matkat.

 • salamatkustaja

  No niin minustakin pitäisi. Se pienten vauvojen turvaistuin oli ääliöhelppo asentaa. Siis minäkin osasin kiinnittää sen 15 sekunnissa turvavöihin. Tuo isommille skideille suunnattu härveli on tosi monimutkainen. Mun mies kävi ostamassa tuolin, eikä tullut kysyneeksi tuota palvelua. Mutta paikallisen asiakaspalvelutason tuntien epäilen, että sellaista luksusta olisi ollut tarjolla 😀 Täkäläisestä kuluttajansuojasta mä en tiedä mitään, pitäisi kyllä ottaa selvää…

 • mimmi

  Muistan juuri lukeneeni, että suurin osa (oliskohan ollut jopa noin 80%) turvavöillä kiinnitettävistä istuimista on väärin kiinnitetty. IHME! Meille päätettiin hankkia (vuokrataan) 2 istuinta ja 2 alustaa, johon ne voi iskeä kiinni – nämä on kuulemma hankalampi asentaa väärin.

  Ja se insinöörin tutkintohan ei auta yhtään mitään. Mun mies on inssi muttei saanut edes vaimonsa fillarista ohjaustankoa nostettua….

 • Riitta

  On kyllä aika iso luku tuo 80 prosenttia. Minä joskus ihmettelin, että miten joku voi esimerkiksi meidän kaukalon pistää vöihin väärin tai jättää vyöt kokonaan pois. Sitten huomasin erään automatkan jälkeen, että olin pysähdyksen jälkeen kyllä pistän lapsen takaisin kaukaloon, mutten enää kaukaloa takaisin vöihin.

  Nykyään isompi osaa jo itse ilmoittaa, jos unohdan vyöt ja se on oikein hyvä se.

 • salamatkustaja

  80 % ohhoh, se on jo hämmentävää…

  muuten, yritin käydä etsimässä ohjeita netistä. kun googlaa vauvanistuimen asentaminen – päätyy tänne. onnea vaan 🙂

 • EmmaA

  Asennusohjeita löytyy joihinkin malleihin youtube-videoina. Meitä se helpotti hurjasti.

  En olisi ikinä uskonut kuinka vaikeaa tuo istuimen asentaminen voi olla. Vaikka luulee asentaneensa sen oikein, silti saattaa tehdä jotain virhettä. Ihmeellistä, että ohjeista ei saada selkeitä.

 • salamatkustaja

  Kiitos EmmaA vinkistä, ensi kerralla kun pääsen säätämään tuolin kanssa, pitää tietysti muistaa katsoa juutuubbari. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *