Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Murovallankumous

Maailmalla tapahtunutta. Libyassa verilöylyjä, Uudessa-Seelannissa maanjäristys, Suomessa Persujen kansansuosio kasvaa ja Vanhanen tiesi ”koko ajan että syytettä ei nosteta”. Ja meidän ipana on alkanut syödä muroja!

Aina kun näen Cheerios-paketin kaupassa, minulle tulee mieleen Talouselämä-lehden entisen päätoimittajan Pekka Seppäsen maino Murot, nuo pienet perkeleet -kolumni, jossa vitsailtiin muun muassa muroilla murhaajista eli cereal killereistä. Kolumni löytyy täältä.

Joka muroihin tarttuu, se muroihin hukkuu. Mutta mitä väliä. Kun ipanalle antaa keittiössä kymmenen cheerios-rinkulaa, se pysyy 30 sekuntia hiljaa. Muutama kymmenen murorinkulaa on kuulkaa pieni hinta siitä, että ehdin tehdä ruuan valmiiksi, ladata astiat tiskikoneeseen ja pelata yhden levelin Angry Birdsiä.

Muroviihdykeen vaihtoehtona on, että ipana kiipeää aikaa tappaakseen astianpesukoneeseen. Ja sitä mä en kestäisi, että se tuhoaisi sohvan lisäksi vielä astianpesukoneenkin. Käsin tiskaamista pahempaa ei ole (paitsi imurointi).

8 Comments

 • Kiki

  Meillä samanlainen hitti on ihan perus riisimurot ( taatusti terveellistä joojoo). Nyt Peipposen sairastaessa sen pääasiallinen ruokavalio koostuu niistä ja maidosta…

 • Riitta

  Meillä ollaan jo niin isoja, että kun tullaan päiväkodista, niin työnnän täyskokoiset rinkelit käteen, jotta lapset jaksavat odottaa ruoan valmistumista.

  On kuulemma lapsia, joiden ruokahalu menee tosi herkästi jostain tuollaisesta pienestä. Ne lapset eivät asu meillä.

 • Eija

  Luin aikanaan samaisen jutun Talouselämästä ja siihen päivään loppui murojen syöminen aamupalalla ja voi sanoa että paino alkoi tippumaan hyvin nopeasti ja maha taas pelaa. Kyllä sen jälkeen olen usein tuuminut että murot, nuo pienet perkeleet!! Se tulee lauseena aina mieleen kun kävelen kaupan murohyllyn ohi.

 • Esikko

  Meillä ei syödä muroja. Meillä syödään maissinaksuja. Tänäänkin jäi banaani puoleen väliin, kun äiti fiksuna (ent.) tyttönä vilautti naksupussia naksukaapin tienoilla naksutteluun valmistauduttaessa. Ainakaan ne ei hei vielä vedä nappeja ja kuperkeikkalimua…

 • salamatkustaja

  Kiki, murot maistuu tosiaan myös sairaana, väsyneenä ja vittuuntuneessa olotilassa. Mitäköhän vauvanhoukutinta niihin laitetaan tehtaalla?

  Riitta, hyvä meininki, thumbs up!

  Eija, jännää muuten miten monet muistaa tuon muro-kolumnin. Se oli hitti. Suurin osa Seppäsen jutuista oli kyllä hyviä, mutta tuo on jotenkin jäänyt elämään.

  Esikko, maissinaksuja pitäisi kokeilla; en ole vielä löytänyt niitä täältä kaupasta…

 • Riitta

  Tutkin muuten taannoin murojen ja keksien ravintosisältöjä. Päädyin sitten siihen, että aamupalaksi voi esimerkiksi mökillä antaa ihan yhtä hyvin välipalakeksin kuin muroja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *