Sea Horsen vessassa

Asiat eivät muutu, ainoastaan näkökulmat. Hyvin sanottu.

Muistatte kai ”Mikä on oudoin paikka, jossa olet harrastanut seksiä” -tyyppiset kysymykset? Kun miehellä on jalka poikki, anoppi nukkuu samassa hotellihuoneessa, kun on itse nukkunut kuluneella viikolla keskimäärin viisi tuntia yössä ja kun viisi senttiä venyneet kädet ovat laukkujen kantamisesta kipeät, tekee ihan vain mieli keksiä kiitos. Ja pikkuisen lisää unta.  Nykyään kysyjä saa mielenkiinnostavimpia vastauksia, jos kysyy oudointa vaipanvaihtopaikkaa.

Kaikki alkoi siitä, että ipanaa ei huvittanut kakata päivään ennen perjantaista lentomatkaa.

Perjantai-iltana vein anopin ja miehen ja nääpiön suosikkiravintolaani Sea Horseen syömään. Tämä ei mene pieleen, ajattelin. Niinpä soitin hevoseen etukäteen ja kysyin, voiko teille tulla vauvan kanssa ja onko teillä syöttötuoleja. Järjestyi syöttötuoli, kuvakirjoja katseltavaksi ja pieni snapsilasi vedenjuontia varten. Mahtava palvelu – ja mahtavaa ruokaa, kuten aina. Sea Horse -faniksi tunnustautunut mieheni sai osakseen hyväksyviä katseita ovimikolta kun talvitakin alta pajastui tämä paita:
Makian SeaHorse-paita hankittiin aikanaan täältä.
Nääpiö veteli naama virneessä perunamuusia ja paistettuja silakoita ja pannukakkuja. Jälkkäripannarien jälkeen 70-senttinen alkoi naama punaisena punnertaa tuolissa tuotosta. Vienot pieruäänet sekoittuivat keskittyneeseen ähkintään. Ennen kuin haju ehti levitä koko ravintolaan, kaappasin ipanan kainaloon ja karkasin ravintolan neliön kokoiseen naistenvessaan. Vaihdoin vaipat lapsi vessanpytyn kannen päällä. Seisoin jalat haarallaan pyntyn molemmin puolin, jotta vauva pysyy paikallaan. Vaihdoin vaipat vasemmalla kädellä, oikealla yritin estää tuotosta leviämästä käytetystä vaipasta pitkin vessan lattiaa. Kävi sääliksi meidän jälkeen vessaan jonottanutta hienoa naishenkilöä. Paska paperikorissa haisee pahalle.

Sitä oli niin paljon, että vaippa ei taittunut kiinni. Niinpä katsoin fiksuimmaksi tunkea sen sellaisenaan paperikoriin ja peitellä parilla paperikäsipyyhkeellä. Anteeksi Sea Horsen siivooja.

*Kirjavinkki*

Koska mies meni ja katkaisi jalkansa (ja oli vähällä pilata minun loman), koska minä ja 70-vuotias anoppi raahasimme viittä suurta matkalaukkua ja yhtä lasta vaunuissa pitkin lentokenttiä ja taksitolppia (lisää uusimmasta matkustamiskokemuksesta hieman myöhemmin), koska olen tehnyt niin vitusti töitä viime aikoina, tehnyt kaiken viime aikoina kotona, ja *lisää tähän satatuhatta muuta syytä*, menin ja ostin itse itselleni joululahjan. Se oli hävyttömän kallis ja seteleitä tiskiin latoessa meinasi tulla oksennus. Mutta kannatti.

Minulla Meillä on nyt uusi ja kiiltävä perheenjäsen. Se on coolimpi kuin minä ja mun mies yhteensä. iPad. Rakastan sitä. Sillä voi lukea lehtiä ja kirjoja, se on ihana. Säästän sen avulla tulevaisuudessa paljon rahaa, kun vältän julkaisujen postituskuluissa. (No niinpä niin.) Minulla on sellainen tunne, että minun ja hänen ystävyys tulee kestämään pitkään.
Kuva: Humac.


Siis jos ihan rehellisiä ollaan, niin veikkaan, että enemmän minulla kuluu aikaa tämän kuin The Economistin parissa:

9 Comments

 • Hups

  Haa, ihan kuin mä ja ipana oslolaisen intialaisravintolan vessassa syyskuussa! Jokseenkin epäilyttävää jättää intialaisen vessaan aromi, jonka alkuperästä ei voi erehtyä… Hyvää ruokahalua vaan seuraavalle kävijälle. Mut ku ei ollu muuta paikkaa, ja oli just siinä rajoilla, että ehdittiin pelastaa tilanne ajoissa, ennen ku oli menny vaihtoon muutakin kuin vaippa. (Eli siis sekä lapsen vaatteet että ravintola.)
  Tervetuloa Suomeen!

 • Verona

  Hihhihh, repesin ihan tätä lukiessa! Näin ne lapsiperheen "tilanteet" vaan pikku hiljaa alkaa tulla tutummaksi 🙂 Toivottavasti teidän loma jalkapuolen miehen kanssa sujuu kaikesta huolimatta hyvin, tsemppiä.

 • Lupiini

  LOL 😀 Sikala on yksi meidänkin perheen suosikkiravintoloista, ne silakat ja muussi (jonka maun salaisuus on kuulemma Aromat), mm. Käytiin syömässä siellä kihlajaispäivänä jolloin Lipsi oli varmaan suunnilleen saman ikäinen kuin teidän Nääpiö. Viihtyi hyvin syöttötuolissa ja flirttasi niin antaumuksella naapuripöydän kännisen seurueen kanssa, että lopulta koko porukka tuli vuoron perään sylittelemään sitä. Ja tarjoilijakin sylitteli! Onneks vaipanvaihtohommiin ei jouduttu, ne naistenvessat on meinaa todella PIENIÄ.

 • salamatkustaja

  Hups, kiitos! Täällä on mahtavaa. Ja aivan sairaasti lunta; ihana talvisää.

  Verona, joo, askel kerrallaan 🙂 Loma on sujunut tähän asti hyvin. Olen jättänyt välillä lapsen ja miehen hotelliin ja käynyt teatterissa, kirjakaupoissa ja kaupungilla kävelemässä. Superrentouttavaa.

  Lupiini, kyllä, Sikala on ihan ykkösmesta. Ruoka on siellä aina hyvää, ja palvelu aivan mahtavaa. Erityisen mukavaa on se, että vaikka paikka on hieno, siellä ei tarvitse hienostella, tarjoilijat osaavat hommansa ja ovat mukavia. Vai että Aromat, hehe – aivan mahtavaa. Silakkapihvit on minunkin suosikki. Nuo ulkomaanihmettelevät söivät poroa; oli sekin kuulemma aivan taivaallista.

 • Heidi

  hahahaha 😀 ja tervetuloa lumiseen Suomeen!

  Vahingon leviämisen estäminen on kyllä kamalinta puuhaa!

 • sampsa

  Juu, elama muistuttaa ympyraa…

  Muistan kun vietiin hyvaa hyvyyttamme kaverin dementti mummo sen lempparikiinalaiseen syomaan Pariisissa aikoja sitten. En tieda keta olisi kaynyt eniten saaliksi, kun mummeli paatti pissata lorottaa siina ruokapoydassa istuessaan. Sitakin oli niin paljon etta lapi meni, lattialle. Ja kun tiedustelimme hienostorouvalta miksi han ei halunnut menna vessaan, niin vastaus oli kadenheilautus ja tuhahdus, "ooh, en mina jaksa". Ja nain palattiin vaippa-aikaan siina taloudessa. Surullista mutta totta.

 • susanna

  aaah. nyt muistan miksen halua mennä suomi-lomalla sikalaan ennen kuin toverimme on päässyt vaipoista. vaihdoin syksyllä kaksi (2!) kertaa vaipat 3-kuukautiselle, koska se päätti paskoa kaksi (2) kertaa just siinä raflassa. onneksi se toinen minivessa on n. 5 cm isompi kun siinä pienemmässäei saa yksinkään ovea kiinni.. pisteet sulle ja hyvää lomaaaa!!!!

 • salamatkustaja

  apua…melkoinen ruljanssi. pitäisiköhän laittaa sikalaan toive vaipanvaihtotasosta? siellä on kuitenkin syöttötuoleja, eli ravintola on lapsiystävällinen 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *