Joulun satoa – hehkuva pehmolelu

Meille ei haluta leluja, joissa on patterit, jotka pitävät ääntä ja vilkkuvat. Noh. Ipana sai tietysti juuri sellaisen joululahjaksi.

Nimeltä mainitsematon sukulainen ilmeisesti unohti kieltosanan ja kääri papereihin vilkkuvan, ääntelevän ja vaaleanpunaisen karvanaaman.

Tämä pinkki myyrä on nielaissut muutaman hehkulampun, jotka syttyvät kun nukkea ravistelee. Valopallot vaihtavat väriä punaisesta siniseen, vihreään ja oranssiin muutaman sekunnin välein. Kaiken lisäksi unilelu pärähtää soittamaan ”rauhoittavaa unimusiikkkia”, jos vauva itkee ”enemmän kuin puoli sekuntia”, lupaa tuoteseloste. Siis unilelu, joka alkaa soittaa hihhulimusaa, jos vauva pitää ääntä 0,5 sekuntia?

Mitä tälle metelöivälle diskopallolle pitäisi tehdä? Sen kuonokin näyttää paleltuneelta pippeliltä.

 

21 Comments

 • Silvia

  Alyton! Taalla on sellainen white elephant perinne mihin tuodaan juuri noita lahjoja. Eli kaikki tuo max esim 5 taalan lahjan tai valkoisen elefantin eli jonkin karmaisevan lahjan minka on saanut. Sitten kaikille annetaan numero ja ykkosen saanut saa valkata ekan paketin. Kakkosnumeron saaja saa joko ryostaa ekan lahjan tai valita toisen jne. Kaikki saavat ainakin hyvat naurut ja sen jalkeen lahjan voi heittaa roskiin tai vieda kirpparille hyvalla omalla tunnolla.

 • Äni

  Erittäin osuva kuvaus tuon otuksen kuonosta! 😀

  Ja aivan hervoton tuo edellinen postauksesi. Sattuuhan näitä. Mulla unohdukset on nykyään jokapäiväisiä (olen diagnosoinut raskausdementian itselleni) mutta onneksi hieman pienemmässä mittakaavassa.

 • Sari

  Miten, jos vain "unohtaisitte" sen jonnekin? On se kyllä oikeasti aika kaamea! Mutta kun eilen löysin blogisi jonkun toisen blogin kautta, jäin heti koukkuun….

 • st

  Melkoinen …..löytö tuo joululahja. Mitäs ipana tykkää lelusta? :-p

  Meillä on lelukamera, joka nappia painamalla tokaisee mm. 'Olen iloinen!'. Natiainen oli ihan hulluna vehkeeseen kun se oli vielä uusi. Muutoin meillä ei ole patterileluja, lapsiparka on ihan tohkeissaan kun käydään kyläilemässä talouksissa joissa on ääntä pitäviä leluja 😀

 • Katjusha

  Äkkiä lelu takasi laatikkoon, takasi lahjapaperiin ja jonku muun perheen arkea sulostuttamaan! Mieluiten jonku kaukaisen tuttavan tai sitten jonku josta et pidä kamalasti.

 • Henna

  Hyvä luoja, tuo leluhan pitää sitten meteliä tauotta?! Puoli sekuntia on kuitenkin melko lyhyt aika.

  Puhumattakaan siitä, miksi se ääni muuttuu kun patteri alkaa olla loppunsa edellä 😀 Ei se mökä mikä noista lähtee nyt uutenakaan ole mitenkään korvia hivelevää ole, mutta sitten se vasta järkyttäväksi menee kun patterit vähenee ja ääni käy säriseväksi ja vielä sata kertaa epävireisemmäksi (ja saattaa se mölinänmuodostuskoneistokin mennä epäkuntoon ja alkaa jollottaa mitä ihmeellisimmistä syistä…).

  Onnea ja pitkiä hermoja vain. Jos ette sitten tosiaan vaan unohda sitä taktisesti jonnekin 😀

 • Eileithyia

  Kaamea örrinkäinen! Kippaa se geysiriin. 😉

  White elephant -idea on ollut käytössä myös kotimaisissa firman pikkujouluissa, mutta sillä eroavaisuudella, että kukaan ei ole ostanut ohjelmanumeroa varten mitään uutta, vaan kotoa on tuotu duunipikkujouluihin ne kaikkein kauheimmat romut, joista on haluttu päästä eroon. Ihan loistava ohjelmanumero! Ainoa ongelma on se, että jos oikeasti tykästyy johonkin kollegan tuomaan rumilusesineeseen, ei sitä meinaa kehdata ääneen sanoa, koska kaikki muut pöydän ympärillä nauravat silmät kyynelissä mokoman romun karmeudelle.

 • salamatkustaja

  Joo mäkin ajattelin, että tämä ehkä unohtuu jonnekin; kaikkea ei voi muistaa.
  Otuksesta voi tosiaan poistaa patterit, mutta niitä "hehkulamppuja" ei saa irti kuin avaamalla koko nukke. Ehkäpä tämä sopisi puutarhatontuksi takapihalle. Katsotaan, mitä keksitään…

 • elli

  Heippa! Kiitos ihan huippublogista! Lelu on järisyttävän kaamea… En tajua, kuka antaa tuollaisia lahjaksi…

  Mulla oli itse asiassa ihan toista asiaa. Ystäväni on tulossa keväällä pikamatkalle Islantiin, ja suosittelin tietysti heti Mondon Islanti -kirjaa 🙂 Muistelin, että Sinulla oli blogissakin jotain Islanti-vinkkejä, mutta en tageista ainakaan löytänyt sopivaa, joten jos miehen passaamiselta, vauvanunohtelulta ja ah niin ihanan jäätynyt penis, vilkkuvat pallit -lelun leikkimiseltä ehdit vinkata/linkata Islanti-vinkkeihin olisin ääreiskiitollinen 🙂

 • Heidi

  😀 Taitaa lelu unohtua jonnekkin, ellei ipana ole jo kerenny kiintyä apinaan..

  Inhottavia nuo äänilelut, joissa ei ole on/off nappeja! Vahingossa kun illalla jalka osuu maton reunaan > lekukori liikahtaa > joku etana pärähtää soimaan > monia kirosanoja "musiikin" loppumista odottaessa.

  st, meilläkin samainen kamera, eikä parempaa lelua beben mielestä olekkaan! "joskus ehkä kiukuttaa mutta kanssasi on aina mukavaa!" heh

 • salamatkustaja

  Hei kiitos teille kaikille hyvistä ideoista ja henkisestä tuesta 😀

  Jo nyt hampaani kalisevat ajatellessani sitä hetkeä, kun ipana avaa lahjansa itse. Toisaalta haluan pysyä tiukkana. Mutta toisaalta, jos läheinen sukulainen ostaa jonkun rakkaudella valitun lahjan, onko mulla pokkaa heittää se kierrätykseen – varsinkin jos lahjan saaja itse ihastuu siihen. Huhhuijaa, onpa ongelmat.

  elli, kiitokset kiitoksista 🙂 Mukavaa, jos suosittelit kirjaani. Mä olen menossa Matkamessuille Helsingin messukeskukseen tammikuun lopussa antamaan matkavinkkejä Islantiin, olen siellä koko viikonlopun perjantaista sunnuntaihin. Eli jos kaverisi on kiinnostunut matkamessuista, sieltä saa myös annoksen Islantia ja henk.koht. matkavinkkejä.

  Tähän blogiin en ole tehnyt (ainakaan vielä toistaiseksi) Islanti-osiota, joten täältä ei valitettavasti löydy käytännön vinkkejä. Mutta näin lyhyesti voisin kuitenkin ohjeistaa, että jos kyseessä on pikaloma, ja jos kyseessä olisi oma lomani, tekisin ainakin nämä:

  1. Uimaan Reykjavikin uimahalliin (siis joihinkin niistä monista, esim. Sundhöll ihan keskustassa on hyvä)
  2. Kahville Kaffismidjaniin (suosikkikahvilani, keskustassa, Kárastigurilla).
  3. Fiinimpi ravintolakokemus Dill-ravintolassa. Noin kilsa keskustasta, Pohjolan Talossa.
  4. Ratsastamaan issikoilla (esim. Laxnesin talli), tallin omistajat hakevat keskustan hotelleista ja hostelleista autolla. Tai sitten vaellus jäätiköllä. (Esim. Icelandic Mountainguides – mun mies on siellä töissä, mutta en saa komissiota 🙂 )
  5. Jos design kiinnostaa, kannattaa mennä hipelöimään esineitä, vaatteita ja huonekaluja Kraum-liikkeeseen keskustassa.
  6. Hodarit nakkikiskalla satamassa. Satamassa on myös la ja su auki Kolaportidin markkina-alue. Sieltä saa hyviä leivonnaistuotteita suoraan valmistajilta. Samoin kalaa tuoreena, pakasteena, mädätettynä ja kuivattuna.
  7. Keskustan baareihin (kello 01 eteenpäin pe ja la) ja krapulamätöksi keitetty lampaanpää BSI-bussiaseman matkailijabaarista (auki 24/7).
  8. Ja tietysti kirjakauppaan 🙂 Islannissa julkaistaan eniten kirjoja per pää maailmassa. Keskustan kirjakaupoista löytyy mukavasti myös enkuksi käännettyä islantilaiskirjallisuutta.

 • elli

  Kiitos pikavinkeistä, ja hyvä tietää kirjamessuvierailustasi! Vinkkaan ystävälleni, että tietää tulla kyselemään ihan henkilökohtaisesti 🙂

 • auRa

  Pidätte diskon tietenkin. Valot pois olohuoneesta, rampa mies voi heiluttaa myyrää ja sä hypit ympäriinsä ysärihittien tahdissa. Mikä mainio tapa viettää lauantai-iltaa.

  Mitä mieltä muuten toukokuusta Islanti-ajankohtana? Noin niinku yleisellä tasolla plus ootko ite paikalla?

 • salamatkustaja

  elli, ole hyvä, toivottavasti noista on apua 🙂
  auRa, hei nyt keksin, mitä teemme seuraavana lauantai-iltana, wu-hoo!
  toukokuu on aika jees, koska ei ole vielä isoa turistiruuhkaa (= edullisemmat hotellihinnat), mutta on jo valoisaa. Ja Islannissa voi sataa myös keskellä heinäkuuta, eli säänkään puolesta toukokuu ei välttämättä ole se sataisin. Palataan tähän vielä!

 • Myrkytär

  Okei, tuo lelu on kyllä aivan kamala. Kamaluudessaan tuon ehkä ylittää serkkutyttöni jokunen vuosi sitten saama puhuva My Little Pony. Oli suorastaan pelottava. Sillain tää poikien äitinä oli on helppoo, kun meille ei kerry pehmoleluja, mutta toisaalta pikkuautot on jalan alla aika veemäisiä..

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *