Tämä ravintola menee kohta kiinni

Niin kiire että pää hajoaa. Ja lapsi huutaa yötä päivää. Miten 8 kk ikäinen lapsi voi haluta ruokaa kahdesti yössä? Jos ei tule ruokaa, huuto jatkuu. Yksi ilta viime viikolla tungin sen niin täyteen puuroa, että pelkäsin koko vauvan räjähtävän kappaleiksi. Terveydenhoitaja sanoi, että vauva lopettaa kyllä syömisen sitten kun sillä ei ole enää nälkä. Siinä vaiheessa kun kääpiön maha on pingottunut täyteen kuin jalkapallo ja se alkaa nojata taaksepäin syöttötuolissa mahtuakseen siihen paremmin totean, että nyt on kyllä lopetettava. Mutta ei sekään auttanut. Viideltä pärähti taas nahkaherätyskello soimaan. Luuleko se ihan tosissaan, että meillä on ravintola auki 24/7? Ei tämä nyt sentään mikään ABC ole.

Kaverini muisti hauskalla videopätkällä – kannattaa katsoa. Välillä menee pieleen.

*Kirjavinkki*

Hyvä kirja, parempi mieli. Menin väsymysärtymyksessä nettikirjakauppaan ja tilasin seuraavat kirjat kotiin. Tai siis äidille Suomeen, joka saa postittaa ne minulle ”lahjana”. (Välttää tullin…)

Riikka Pulkkinen, Totta.

Tuomas Kyrö, Mielensäpahoittaja

Taavi Soininvaara, Pakonopeus

Anja Snellman, Parvekejumalat

Aravind Adiga, Valkoinen tiikeri

Chimamanda Ngozi Adichie, Puolikas keltaista aurinkoa

Laura Honkasalo, Eropaperit

12 Comments

 • Tassu

  Heh! Minä juuri oon iloinnut, kun kolme yötä on mennyt VAIN kahdella imetyksellä, niiden n. viiden sijaan… ja poika on 9 kk. Lapset on yksilöllisiä, kyllä 05 aikaan voi olla jo nälkä. Ei me kaikki aikuisetkaan 12 tuntia jakseta olla syömättä, minä ainakaan 😉 Ei tuo kaksi yösyöttöä paha ole…

 • Kiki

  Meillä suoritettiin vierotus siinä melkein 9kkn iässä noiden yötankkausten osalta. Ja meni kivuttomammin kun kuvittelin. Eli voin lämpimästi kannustaa siihen. Mustakin tuntui, että ei se voi vielä pärjätä koko yötä puurolla, sillähän on raukalla nälkä, mut ei sit ollutkaan.
  Otettiin periaate, että "aamu alkaa puurolla", vaikka se aamu ois sit 04.18, tai jotain muita yhtä ikäviä kellotaulun vilkkuvia numeroita. Ekana aamuna puurot taidettiin laittaa ennen viittä, toisena viiden jälkeen ja kolmantena vähän ennen kuutta ja sen jälkeen ollaankin syöty aina kuuden jälkeen. 😉 Ja silleen vähän loivasti tiputettiin yötissitkin, ensin eka syöttö pois, ja muutaman yön jälkeen toinenkin. Aika vähillä huudoilla meni, ainoa isompi protesti tais kestää 1,5h (eka yö, kun ekaa yösyöttöä ei tippunutkaan), muuten pikkutirinöillä. Suosittelen, napakka asenne (nyt tää tehdään, eikä lipsuta!) jos hommaan ryhdytte. On meinaan aika kiva nukkua täysiä yöunia itsekin. 😉

  ps. "aika kiva" oli siis lievä ilmaisu, piti sanomani että aivan jumalaista on nukkua. tässähän voi alkaa vaikka ilmaantumaan järkeviä ajatuksia pollaankin kaiken valvomisen ja nukkuneen rukouksena hillumisen jälkeen.

 • Peikko

  Voit ainakin ilolla odottaa Adichien saapumista. Luin juuri Puolikkaan keltaista aurinkoa, ja se oli paras pitkiin aikoihin lukemani kirja. Toivottavasti bloggaat kirjasta sitten kun olet lukenut, tykkäsitpä tai et.

 • Aureus

  Hauska video! Mitäpä sitä ei vanhemmat tekis että mukulalla olis hyvät oltavat.

  Yösyömiseen en oikein osaa neuvoa, omalla nuppusella kun syömingit lopahti vähän vajaa kasikuisena kerta heitolla, yhtäkkiä, ihan itsekseen… Ehkä se sapuskointi on vain tapa? Kivahan sitä huikkaa on ottaa herätessään, vaikkei nyt niin nälkä olisikaan… Mutta kuten sanottu, mitäs minä siitä tiedän…

 • tata

  Kokeile joo, jatkaisko pikkunen uniaan pelkällä paijauksella tms? Me ollaan saatu silleen yks syöttö veke. Mutta koska herään mieluummin vähän myöhemmin kuin aiemmin, niin napero pääsee kyllä aamuyöstä kertaalleen maitobaariin ja jatkaa uniaan baaritiskillä… Ei luultavasti nälän takia, koska aamupala uppoaa heikosti, mutta äidin unisuuden takia käytäntö jatkukoon.

  Parvekejumalat luettu. Noista muista odotan mielenkiinnolla kommentteja!

 • tata

  Musta 2 yösyöttöä olisi liikaa, kun mukeloni on 10kk ja syö jo kunnon satsit päiväsaikaan. Mun mielestä äitien (ja isienkin) vähiä yöunia pidetään vähän liian itsestäänselvyyksinä. Muistuttaisin, että unien keskeyttäminen syvän unen vaiheessa on käypä kidutuskeino. Ei pienten lasten vanhemmat ole mitenkään poikkeus tässä suhteessa (en ainakaan minä). Toiset jaksaa paremmin, mutta itsekin opiskelevana äitinä nukun mieluusti öisin…

 • salamatkustaja

  Kiitos ajatuksista! Helpottavaa huomata, että aika yksilöllisesti ruokailurutiinit näyttäisivät menevän. Meidän terskatäti nimittäin oli sitä mieltä, että 6 kk ikäinen vauva "ei missään nimessä" tarvitse yöllä ruokaa tai juomaa, että lopettaakaa sen antaminen. Kuulosti vähän oudolta, koska ainakin silloin pari kuukautta sitten sillä vaikutti olevan yöllä ihan kunnon nälkä ja ainakin jano.

  Hmm. ehkä ongelma on se, että neidin yöunet toisaalta alkaa jo kello 20. Saattaisi jeesata, jos mentäisiin nukkumaan vasta vaikka kympiltä. Mutta kun iltakitinä alkaa jo ennen seitsemää…korvat säästyy, jos laittaa ipanan sänkyyn viimeistään kasilta.

  Yöheräämiset ovat kyllä kidutusta, ei epäilystäkään. Aah, en tiedä mitä pitäis tehdä. Ja kun jatkuvasti väsyttää, ei pysty luomaan mitään organisoitua projektia tästä… Mies taas on niin vauvan pikkusormen ympärillä, että pieni inahdus sängystä niin hän on jo kärppänä tuttipullo kourassa 🙂

  Ehkä joku yö pitäisi vain laittaa metsurinkuulokkeet korville, sitoa mies sänkyyn ja koittaa saada vauva nukahtamaan uudelleen ilman tankkausta eli kantaa sitä sylissä ympäri asuntoa. Ei se (kai) kovin montaa tuntia voi putkeen karjua maitoa..?

  En malta odottaa, että saan nuo kirjat!! Puolikas keltaista aurinkoa kiehtoo valtavasti, joku toinenkin kehui sitä vähän aikaa sitten. Kirjailija oli mulle ihan uusi tuttavuus. Pidin paljon Honkasalon Sinun lapsesi eivät ole sinun -kirjasta muutama vuosi sitten; mutta en niinkään sen jälkeisistiä. Kiinnostavaa saada käsiinsä Eropaperit-teos; sitä lukiessaan pääsee varmasti samalla käsittelemään omien vanhempien 90-luvun alun avioeroa…
  Pulkkistakin odotan kuin kuuta nousevaa. Mutta on myönnettävä, että mua on alkanut riipiä se, että kustantaja luonnehtii Pulkkista "vetovoimaiseksi kirjailijaksi" (minusta kirja voi olla vetovoimainen, ei kirjailija – varsinakan kun häntä ei henkilökohtaiseti tunne). No, jotain starakulttia kustantantajallahan on tarkoituksensa rakentaa. Aivan sama mainostekstit voi ohittaa, kirja puhuu puolestaan. Raportti seuraa jokaisesta kirjasta, lupaan ja vannon 🙂

 • Elina

  Aika erikoinen terkkari teillä! Jotenkin oon tottunut ajattelemaan, että kaikki vauvat on yksilöitä… Kyllähän itsellekin voi tulla joskus yöllä nälkä, eikä sit saa enää unta ellei saa ruokaa. Ymmärrän kyllä tuon väsymyksen, meidän vauva on puolivuotissynttäreidensä kunniaksi ruvennut syömään tuhat kertaa yössä, joten mun yöunien saldo on keskimäärin viisi tuntia. Tänään menen ostamaan korvatulpat ja muutan toiseen huoneeseen… Joku sanoi, että päälle puolivuotiaat lapset alkaa näkemään painajaisia, ja nukkuu siksi huonosti. Kylllähän se maito on varmasti paras lohduke, milläpä sen korvaisi?

  Huippuja kirjoja sulle tulossa! Voi kun jaksais itekin lukee…

 • salamatkustaja

  Terkkarin mielipiteet olivat tosiaan vähän hämmästyttäviä… Sama tyyppi oli "huolissaan" kun napero ei kääntynyt vatsalleen X kuukauden ikäisenä (X = em muista milloin sen ois pitänyt kääntyä, mutta kyllä se nyt 8 kuukauden ikäisenä ja pyörähtelee ympyrää matolla ü). Terkkistäti ilmeisesti elää kurvilla…

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *