Sanattomaksi vetää

Homopareihin, sukupuolineutraaliin avioliittoon ja sateenkaariperheiden asemaan liittyen. Olen haukkonut koko illan henkeä katoessani Areenasta Ylen Homoilta-ohjelmaa. Apua, siis missä pimennossa mä olen elänyt! Voiko tuollaisia mielipiteitä vielä olla 2000-luvun Pohjoismaissa? Koulutettu jengi puhuu otsa kirkkaana  läpiä päähänsä esim. siitä, kuinka homot voisivat  yrittää  hillitä halujaan ja pidättäytyä toiminnasta. Ohjelmaa katsoessani mä luulin ensin, että kyse on pilasta. Että kohta keskusteluohjelma vedetään poikki ja ruutuun lävähtää teksti ”Näit juuri pilottijakson uutta, huonoimmasta huumorista kilpailevaa ohjelmauututtaamme!”

Siis nyt en kyllä kestä – pamahdan kohta kappaleiksi. ARgghhhhh… Koska etenkin KD loisti keskustelussa uskomattomilla argumenteillaan, on pakko tarkentaa   tätä postausta. Oikaisen siis, että en ole myöskään koskaan äänestänyt kristillisdemokraatteja. (Mä olin vaan kokonaan unohtanut, että sellainenkin puolue on edes olemassa. Ja muistijälki olisi kyllä saanut hävitäkin jonnekin pimeään.) Ja kun oikein tarkkaan mietin, niin olen tainnut joskus äänestää myös kokoomusta. Mutta vinoilu sikseen. Puoluepolitiikalla tai ylipäätään millään muullakaan ulkoa määrittävällä tekijällä ei tässä asiassa ole mitään merkitystä – kun joku on ilkeä, ahdasmielinen, fanaattinen ja tekopyhä, niin se on. Ihan yrjöttää.

7 Comments

 • lapseton

  Kyllä, sanattomaksi vetää Jari Tervo on blogissaan kommentoinut homoiltaa mielestäni hyvin:

  http://jaritervo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/49006-ihmisoikeudet

  Tanskalaisessa lehdessä oli eilen iso artikkeli Afganistanin homoseksuaalisuudesta (koraani kieltää jyrkästi) ja pedofiileista. Siellä miehillä on tapana pitää tai "omistaa" alle partaikäisiä poikia, jotka pukeutuvat korkokenkiin, tanssivat ja meikkaavat ja ovat kaikin tavoin omistajiensa seksileluja. Tämä on täysin hyväksyttyä ja tavanomaista. Naisia kun pidetään epäpuhtaina ja seksi heidän kanssaan onnistuu vain avioliitossa ja silloinkin sen tarkoitus on lasten teko. Raportin tilanteesta on tehnyt joukko amerikkalaisia sosiologeja, jotka oli komennettu paikalle, kun sotilaat olivat aikansa kauhistelleet vallalla olevaa hyväksyttyä pedofiliaa. Artikkelissa kyseenalaistettiin se, ettei raportista ole tehty isompaa haloota. Missä on ihmisoikeusjärjestöt ja lasten oikeuksien ajajat? Ja tietysti ihmeteltiin sitä, mitä asiaa länsimaiset sotilaat siellä oikein ajaa – ja onko kulttuurierot niin suuria, että sotiminen on turhaa.

 • tata

  Mielenkiintoista (ja toisaalta itsestään selvää) oli että koko vastapuoli koostui tavalla tai toisella (kristin)uskon edustajista. Tavallaan se mun mielestä luo toivoa, koska homokammoisuutta ei voi enää perustella millään muulla kuin uskonnolla. Elän ehkä kuplassa, mutta jotenkin varsinkaan institutionaalisen kirkon edustajien mielipiteet ei hirveästi jaksa heilauttaa. Mutta kurja tietenkin niille monille, jotka ko. instituution kanssa haluavat olla tekemisissä, eivätkä tule hyväksytyiksi omina itseinään.

  Olet muuten Salamatkustaja lähtenyt oma-aloitteisesti Elinkeinoelämän toivetta toteuttamaan 😀 http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Apunen+pyyt%C3%A4%C3%A4+Journalistiliitolta+apua+toimittajien+puoluekannan+selvitt%C3%A4misess%C3%A4/1135260782991

 • salamatkustaja

  Lapseton, kiitos valtavasti tuosta linkistä artikkeliin. Nyt muistui mieleeni, että Leijapoika-kirjaa lukeissani mietin, oliko kirjan poikalasten hyväksikäyttökuvauksilla millainen pohja todellisuudessa. Ilmeisesti siis on. Enpä ole minäkään nähnyt tästä aiheesta juttuja aikaisemmin, raportista puhumattakaan. Täytyy todellakin tutustua lähemmin.

  tata, oon samaa mieltä. Itsekään kun en ole kuulunut kirkkoon pitkään aikaan; eli ei liikuta omaa elämää. Mutta se ahdistaa, että puhutaan suvaitsevaisuudesta ja välittämisestä ja samaan aikaan ollaan epäsuvaitsevia ja jopa ilkeitä. Raamatun on kirjoittanut tietty joukko tiettynä aikana asuneita ihmisiä – tuntuu käsittämättömältä että sinne kirjattujen satujen perusteella voidaan perustella lähes mitä tahansa. Pitäkööt uskontonsa.

  Mahdollisuus päästä mukaan adoptioprosessiin pitäisi olla tasavertainen, samoin mahdollisuus solmia avioliitto. Toivotaan, että nämä lakimuutokset tehdään pian!

  Ja joo, olen tosian Apusta askeleen edellä 🙂 Mutta en kuitenkaan toisaalta osaa vastata tuohon pyyntöön. En ole koskaan kuulunut mihinkään puolueeseen, ne ovat kaikki pettäneet jotankin lupauksensa tai sitten yhteen puolueeseen on kuulunut niin päinvastaisia mielipiteitä, että on mahdoton kannattaa puoluetta, vaikka sen edustajista muutama olisikin omasta mielestäni tosi fiksuja ja älykkäitä. No, onneksi en maksa verojani enää Suomeen, joten ei tavallaan edes tarvitse äänestää tai käydä jättämässä tyhjää lippua… 🙂

  Fanny, joo tuo juttu on ihan uskomaton! Mies on toiminut opettajana – se vasta onkin pelottavaa…

  Jaiks, nyt on mentävä vaihtamaan ipanan vaippa, vaikka kirjoitettavaa olisi vielä vaikka kuinka paljon.

 • lapseton

  Jos googlaat Afganistan + dancing boys niin löytyy parempiakin artikkeleja tuosta aiheesta. Minulle tuli leijapoika-kirja myös heti mieleen, kun luin jutun.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *