Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Reykjavíkissa 50 000 osoitti mieltä sukupuolten välisen tasa-arvon puolesta

Reykjavíkissa oli eilen mahtava päivä. Täällä vietettiin Kvennafrí-päivää. Naiset marssivat ulos työpaikoiltaan kello 14:25. Silloin he olivat tehneet osansa työpäivästä: naiset tienaavat noin 66 prosenttia siitä mitä miehet. Palkkaeron lisäksi mieltä osoitettiin myös naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan niin Islannissa kuin maailmallakin. Puheissa ja banderolleissa painotettiin, että raiskauksen uhri on uhri – häntä ei saa syyllistää. Kansainvälisellä tasolla puhuttiin ihmiskaupasta ja sen eri muodoista. Siis 50 000 ihmistä  puhumassa feminismistä ja vaatimassa sukupuolten välistä tasa-arvoa! Se on kuulkaa noin joka seitsemäs islantilainen. Myös kylissä ja kunnissa ympäri maata kokoonnuttiin osoittamaan mieltä. Juuri tällaiset asiat saavat minut rakastamaan tätä maata.

Minulla olisi NIIN paljon kerrottavaa tästä mielenosoituksesta ja sitä edeltäneistä seminaareista. Feministiminäni on taas puhallettu täyteen kuin ilmapallo. Lupaan palata asiasisältöön vielä myöhemmin! Sillä välin voitte ihailla  näitä syysmyrskyssä otettuja kuvia. Ulkona ei tosiaan ollut mikään kaunis kirpakka syyspäivä…

 

 

 

50 000 ihmisen kulkuetta johti islanninhevonen.
Mielenosoitus alkoi kirkonmäeltä.

 

Täyttä on!

 

Áfram stelpur! - Eteenpäin tytöt!

 

Miekkarissa oli mukana myös lapsia. Ja vanhuksia. Naisten lisäksi myös monia miehiä. Liikuntaesteisiä naisia. Vammaisia naisia. Maahanmuuttajia. Perusblondeja.

 

Gudrun Jonsdottir on yksi Islannin feministisen liikkeen kivijalkoja. Melkoinen rautatäti.

 

Gudrun Jonsdottir on myös islantilaisen feministiliikkeen peruspilari. (Kyllä siellä on myös muun nimisiä, hehe.) Gudrun pitää aina parhaimmat puheet. Hänen kansainväliset kontaktinsa ovat aivan omaa luokkaa. Gudrun taitaa tuntea maailman kaikki elossa olevat "suuret feministit". I think I love her.

 

Islannin piispa käytti Sigrun Palina Ingvarsdottiria seksuaalisesti hyväksi 1970-luvulla. 1990-luvulla hän päätti kertoa kokemuksistaan julkisesti. Häntä ei uskottu - syytettä ei nostettu. Myöhemmin piispan jäljiltä löytyi muitakin vastaavan kokeneita uhreja (mm. piispan tytär, joka toi asian esille tänä vuonna, minkä vuoksi totuus lopulta tuli julki). Sigrun oli Kvennafríssä puhumassa seksuaalisesta väkivallasta uhrin näkökulmasta. Siis vain noin 50 000 ihmiselle. Mieletöntä. Ja niin tärkeää.

 

Pojat ovat tosissaan. Eivätkä muuten olleet joukon ainoita miehiä.

 

9 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *