Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kaikki muu kiinnostaa

Mikähän siinä on, että kaikki muu paitsi nk. tavalliset lelut kiinnostaa? Kasa pehmoleluja lattialla on yhdentekevää. Tyhjä talouspaperirulla, vanha hammasharja ja miehen kiipeilyvälineet saavat aikaan hurmoksen päivä toisensa jälkeen. Taas yksi hyvä syy olla ostamatta leluja. Ehkäpä leluiksi suunnitellut lelut ovat liian helppoja. Jotenkin mielikuvituksettomia. Mene ja tiedä.

10 Comments

 • niksipirkka

  Mulla on parivuotias ja vauva, ja voin sanoa että suurin osa leluista on vanhempia, ei lapsia varten. Siis lelua ostaessaan vanhempi hankkii itselleen jotain, hyvää mieltä tai vapaata hetkeä lapsesta. Ainoa vauvan lelu joka toimi esikoisella oli baby gym (siis sellainen teline jossa heiluu härpäkkeitä) – sillä olikin käyttöä noin 4 kk iästä kävelemään oppimiseen asti. Rauhallisempi kuopus innostuu myös ihan perushelistimestä, mutta nytkin juuri ihan yhtä paljon kosteuspyyhepaketista.

  Itse olen pyrkinyt hankkimaan leluja, joilla voi leikkiä monella tavalla. Mulla leluvalikoima painottuu ulkoleluihin (lapsen mielestä muuten viilipurkit ovat melkein kivempia hiekkaleluja kuin Hello Kitty -ämpäri) ja kulkupeleihin. Meillä investointi lastenkirjoihin on ylipäänsä osoittautunut paremmaksi kuin lelujen ostaminen. Kirjoissakin kannattaa valita sellaisia, jotka kiinnostavat aikuista. Hyvä lastenkirja on monitasoinen ja siinä on joku koukku vanhemmille, jotta niitä jaksaa lukea kerrasta toiseen – huonot lastenkirjat ovat sanastoltaan, kieleltään ja visuaalisuudeltaan pöyristyttävän tylsiä ja heikkoja. Pahvikirja- ja pureskeluvaiheesta selviää musta ihan parilla kirjalla, noin vuoden iästä eteenpäin kannattaa panostaa kunnon kuvakirjoihin. Mun lapsi innostuu esim. Richard Scarryn kirjoista, Mauri Kunnaksen kirjoista ja Tatuista ja Patuista (viimeisiä minä en voi sietää, mutta mies lukee niitä mielellään). Itse luen lapselle mielelläni esimerkiksi luonto- ja eläinkirjoja ja yksinkertaistan mielelläni vähän mutkikkaampaa teosta lapselle – siten opimme kirjasta molemmat.

 • tata

  Meillä lasta eniten kiinnostavat lelut top 10:

  1. kengät
  2. koiran lelut
  3. koiran raksut ja vesikippo (kielletyjä)
  4. sähköjohdot, kaiuttimet, kaukosäätimet, puhelimet, läppärit (tähän mikä tahansa kielletty objekti)
  5. narut (kaikki mahdolliset)
  6. kauhat ja vispilät
  7. sanomalehdet
  8. hammasharja
  9. piltti- tms purkkien kannet
  10. äitiyspakkauksen lorukirja yhdessä luettuna

  Ja lapsella on kyllä omiakin leluja 😀

 • Heidi

  Mekin käytiin kotona tämä keskustelu ihan vasta (mukana myös anoppi). Tultiin siihen tulokseen että Bebe on "yksinkertainen kaunistaa" tyyppi. Hyvät lastenkirjat kirjattiin toivomuksiin tulevaisuutta varten.

  Beben top kolme: Narut, kaukosäädin ja salibandypallo.

  Myös leikkimatolla roikkuvat lelut kiinnostaa aina hetken, mutta kovaa (ja aikaa vievää) keskittymistä saa top kolmoilla 😀

 • salamatkustaja

  niksipirkka, propsit kirjoille. Niitä kannattaa minustakin haalia 🙂 Muumikirjoja on jo (siis niitä Toven kirjoittamia stooreja), samoin Tiitiäisen satupuut ja muut klassikot. Yksi hienoimmista on kirja, jossa opetellaan käymään vessassa. Se on meidän talossa ainut lelu, josta lähtee painamalla ääntä. Kirjassa on siis sellainen kätevä ääninapi.

  tata, joo voin uskoa että kivasti kupissa rahisevat pedigreet kiinnostavat. ja sinne vesikippoon on kiva upottaa jalka ja pärskiä. ja kyllä: tuo lista kuulostaa uskomattoman tutulta!

  samoin kuin Heidilläkin, meilläkin on nuo narut kovassa käytössä. etenkin kiipeilyköydet. niitä on hyvä pureksia… tosin ulkokäytössä olleissa köysissä on aika paljon kaikkia pöpöjä. noh, eipä se ainakaan vielä ole sairastunut.

  Rämänen, ou yees. eikä golf-pallot ainakaan vielä mahdu sen suuhun…

 • tata

  pöpöt on hyviä, niitä tarttee pitämään elimistö ja puolustuskyky hereillä niin ei tartte allergioita kehitellä. Jos nyt siis puhutaan peruspöpöistä, eikä mistään sairaala- tms pöpöistä!

 • niksipirkka

  Vauva innovoi itselleen just uuden köyhän miehen baby gymin. Meidän IKEAn halpissyöttötuolin pohjasta roikkuu naruja (se syöttiksen turvavyöhärdelli). Niitä vöitä on äärimmäisen kiva tavoitella alta käsin. Lapsi voi siis viettää koko päivän joko syöttötuolissa tai sen alla…

 • salamatkustaja

  tata, juu olen ehdottomasti samaa mieltä. välillä menee vähän pölyä suuhun lattialla kiereskellessä, mutta se on elämää…
  niksipirkka, sellainen valkoinen syöttötuoli? onko se ollut hyvä ostos? meidän pitäisi kohta hankkia neidille syöttötuoli, ja se ikean valkoinen muovikippo neljällä irrotettavalla jalalla vaikuttaa aika hyvältä – menee tarvittaessa pieneen tilaan, siinä on tilaa pitää käsiä ja pyöritellä tavaroita käsissä ja turvavyökin löytyy.

 • niksipirkka

  Ikean Antilop, OVH 13,90 EUR, on *paras* syöttötuoli. Siinä on hyvä, tasainen laidallinen pöytätaso joka mahdollistaa sosesekoilut ja sormiruokailut. Pysyy siistinä helposti pyyhkimällä, saa paloiksi ja sopii jopa meidän sisustukseen. Meillä on myös hieno mahonkinen, mutta taidan myydä sen pois tarpeettomana. Suosittu Stokken Tripp Trapp taas on mun mielestä niin ruma, etten kestäisi sitä kotonani edes vuotta, saati sitten lapsen kouluikään saakka. Ja mun 2,5-vuotias esikoinen on jo pitkään syönyt ihan normituolilla meidän aikuisten parissa, eli syöttötuolia ei kyllä tarvita kovin pitkään jos yhtään panostaa lapsensa syömään opetteluun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *