Paskaessu pelastaa päivän

Onkohan muille käynyt samalla tavalla? Vauva on hoitopöydällä ilman housuja. Puhelin soi. Shiit. Pakko vastata, näyttää tutulta työnumerolta. Joku kysyy parin lehteen menevän valokuvan korkearesoluutioversioita – ja niillä on kiire (”nyt”). Kaappaan vauvan vasempaan kainaloon ja oikealla kädellä avaan tietokoneen, etsin kuvat ja puhun kuvatoimittajan kanssa puhelimessa. Yhtäkkiä omat housuni kastuvat ulkopuolelta. Pissaa tippuu myös printterimme päälle. Vauvaa naurattaa. Koitan jotenkin sivistyneesti lopettaa puhelun, laitan vauvan lattialle ja alan pelastaa printteriä nestevahingolta. Pesaisen lattian ja vaihdan vaatteet. Vaihdan vaipan loppuun jne jne jne jne. Tulee kuuma. Eniten korpeaa vaatteiden vaihtaminen. Pyykkikori pursuaa jo nyt!

Tähän on löydyttävä ratkaisu. En halua laahustaa kotona rumassa t-paidassa, enkä vaihtaa omia vaatteita kahden tunnin välein. Sitten keksin sen. Paskaessu!

Enpä olisi arvannut että esiliinaa tarvitaan joskus muuallakin kuin keittiössä ja roolileikeissä.

Kakkavaippojen vaihtaminen on likaista hommaa. Yleensä vauvan alapää on tyhjennyksen jälkeen sellaisessa sotkussa (olemme aloittaneet soseruokailun), että ainut tapa päästä kokkareisesta liisteristä eroon on pestä takapuoli vesihanan alla. Jotta jatkuvassa liikkeessä olevan ipanan saa ujutettua vesihanan alle, se täytyy ensin nostaa syliin. Sitten on sinappia omallakin kauluksella.  Ja kuten välillä käy,  vauva on joskus kaapattava kainaloon kesken vaipanvaihdon, ja silloin on hyvä suojata omat vaatteet.

Muovisekotteinen kokovarataloesiliina on ratkaisu pulmaan. Essu kannattaa vetäistä päälle joka kerta ennen kakkavaippaan tai ylipäätään alastomaan vauvaan koskemista. Näin ei tarvitse vaihtaa omia vaatteita montaa kertaa päivässä,  ja vauva saa hieroa kakkapyllyään rinnuksiini niin paljon haluaa. Operaation lopuksi kotirouva kostuttaa palan talouspaperia Ajax-suihkeella ja pyyhkii essun puhtaaksi. Hirmu kätevää!

PS. Hanhiepisodista ei ole puhuttu täällä tänään MITÄÄN. Ehkä koko maa on vielä kesämökillä?

*Kirjatärppi*

Tästä on kyllä aikaa; luin Riikka Pulkkisen Raja-romaanin sen ilmestyttyä vuonna 2006. Raja käsittelee hienosti kuoleman, rakkauden ja kiusauksen teemoja. Kirjassa kulkevat rinnakkain Alzheimer-potilaan professori-puolison, teinitytön, pienen lapsen ja hetkittäin sekoilevan varhaiskeski-ikäisen miehen tarinat. Minusta tuntui uskomattomalta, että kirjoittaja oli tuolloin vasta 26-vuotias. Siis minun ikäinen! Meinasi tulla alemmuuskompleksi.

Olen odotellut kieli pitkällä Pulkkisen uutuutta. Sen piti tulla ulos syksyllä 2009. Wikipedia kertoo kirjan ilmestyvän syksyllä 2010. Toivottavasti! On nastaa tsekata, tuliko siitä yhtä hyvä.

8 Comments

 • nellen

  Kiitos päivityksestä, kerro jos jotain kuuluu hanhijutusta. 😉 Vieläkin korpeaa, tulee mieleen kaikki ne ulkomaalaisten lapset (mitenkään olematta rasisti, mutta kun ne aina on), jotka omalla tavallaan kiusaa meidän koiraa huutelemalla ja kirkumalla ja juoksemalla karkuun kun lähestytään. Aina tekee mieli potkasta. 😀 Että lapset on ihania, ei mun lapset sitte ainakaan….

 • Heidi

  Hahah, paskaessu, eipä ole tullu edes mieleen! Uskoisin, että meillä mies ottaa tämän idean avosylin vastaan! 😀

  Anoppi toi kasan kirjoja ja muutamassa päivässä luin Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa. Kirja oli tosiaan niin karmaiseva ja ajatuksia herättävä, että olen nähnyt muslimiunia koko viikon.

 • Nia

  "..tai ylipäätään alastomaan vauvaan koskemista." :DD

  Sun blogi on ihan mahtava! Luin parissa päivässä alusta loppuun, ja ehdottomasti jään kyllä seuraamaan. Oon saanut niin monet hyvät naurut tästä, jatka samaan malliin! 🙂

 • niksipirkka

  Mä olin – tai yritin olla – taannoin puhelinkokouksessa Amerikkaan. Alkuun yritin suhisten ohjeistaa lapsia, mutta siinä kohtaa kun pienempi oksensi meidän kaikkien päälle isomman simultaanisti kakatessa terassin lattialle pieniä papanoita painoin itseni hiljaa pois linjoilta. On tosiaan mahtavaa tämä joustava työelämän ja perhevapaiden yhdistely.

 • Samppa

  Kukas sitä nyt jaksaisi jauhaa kun muksut kiusaa, tais saada muksut kiusaa kotona. Eihän nyt siitä eneää, jos vaikka huomenna käyttäytyisitte paremmin.

  Ainakin toivossa on hyvä elää, vaikka paskaessussa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *