Huomio keskiyöltä

Kääpiöllä on ripuli. Do I need to say more.

Huomio aamupäivältä:

Keksin pyykkiä pestessä arvoituksen.

Mikä on pesukoneen maailmanennätys?

Kestovaipat ja (vauvan) ripuli.

7 Comments

 • niksipirkka

  Voimia! Mä hylkäsin kestovaipat 2 vuoden jälkeen tänä kesänä kun tuli ensin vesivahinko ja sitten elimme pari viikkoa uudessa asunnossa ilman pesukonetta. Maailma ehkä tuhoutuu, mutta mulla on nyt päivittäin uskomattoman paljon enemmän vapaa-aikaa, johon ei sisälly liottamista, läträämistä, narulle asettelua, viikkausta tai falskaavan pissarätin aiheuttaman vahingon korjailua. Kertikset tarvitsee vaihtaa ehkä vain kahdesti tai kolmesti vuorokaudessa!!! Ystäväni puolestaan hylkäsi kestot pysyvästi kun hänen lapseensa iski giardiaasi – siis samankuuloinen skenaario kuin teillä.

 • etl

  Tsemppiä!
  Meillä on yöllä kertikset käytössä. Ne imaisee sen märän pierun ihan kätevästi, jos sattuu olemaan tautia liikkeellä. Teillä on mennyt kivasti, jos jälkikasvu on vasta nyt ensi kerran sairaana! Täällä "herra 6,2 kg ja 6,2kg pyykkiä päivässä" on ollut jo kolmesti vatsataudissa. Viimeisin johtui kyllä rotarokotuksesta.
  Muista pestä käsiäsi aivan raivoisasti, ankeutta lisää huomattavasti se jos sattuu itse saamaan saman taudin…
  Pidä myös hyvää huolta pesukoneesta 😀

 • salamatkustaja

  niksipirkka, ymmärrän hyvin. Mutta onko tosiaan niin, että riittää jos kertiksen vaihtaa 2-3 krt päivässä? Vaihdan kestovaipat noin 8 krt vuorokaudessa, ja ipana on jo 7 kk. Onko teidän nääpiön pylly punottanut? Tää on kiinostavaa, oikeasti! Olen kokeillut kertiksiä vai reissuilla sillion tällöin…

  tata, kiitos! kyllä tästä selvitään, tavara lentää edelleen, mutta nyt vähän kiinteämmässä muodossa. sitä vaan ihmettelen, että miten sitä voi päivä toisensa jälkeen tulla NIIN paljon. huh.

  etl, märän pierun, hihi. Tälläinen huumori uppoaa hyvin. Joo, pyöräytin vaippapyykit tänään 90 asteessa. Ja on tosiaan onni ja ihanuus, että ipana ei ole sairastanut ennen tätä. Hänkin tosiaan sai jonkun rokotuksen viime viikolla terkkarilla; ehkä tämä johtuu siitä… En vaan muista, mikä rokotus se oli. Kamalaa, olenpa huono mutsi 🙂

 • tata

  Normaalioloissa vaihdan kertisvaipan 5-6 kertaa päivässä, ja silloin on kyllä jo aina selkeesti märkä. Joskus jos vaihto venyy saattaa vaipasta tulla jopa läpi. Yöllä vaippa pysyy lähes kuivana.

  Kauheeta roskaamista, voi apua! Harkitsen joka päivä kestoihin siirtymistä, mutta oon paskamutsi.

 • tata

  mut tulipa mieleen, että niksipirkan muksu taitaa olla jo isompi, joka joskus tekee tarpeensa pottaankin tms?

 • etl

  Iho-ongelmista vielä, vaikkei edes kysytä: jos on useamman kertavaipan mittainen reissu, vaippa-alueen iholle tulee melkein joka kerta näppylöitä, sitä vaippaihottumaa varmaankin. Häviää, kun kotioloissa kestoillaan. Kertiksiä menee vähemmän, mutta monta silti vuorokaudessa, ehkä 8. Silloin lapsi ei ala kitistä jokaisen pikkulirahduksen jälkeen 🙂 Laiskana olen joskus ajatellut nukuttaa tyypin päiväunillekin kertavaipassa, niin jatkuis ne unet ehkä pidempään…

  Kummasti alkaa pissa-kakka-huumori kukoistaa kun ryhtyy vanhemmaksi 😉

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *