Mä en siivoa enää koskaan

Voi jumalauta. Mä en kyllä siivoa enää koskaan. Palasimme Suomen-lomalta kotiin Islantiin ja asunnossa odotti tuhkapölykerros joka ikisen pinnan päällä. Vittulainen sentään, oli jäänyt mieheltä ikkuna auki! Avonainen ikkuna, tuhkalaskeuma. Do I need to say more?

Olin jo talvella sitä mieltä, että mä en sitten vauvan jälkeen siivoa enää ikinä. Yhdenlainen kotityö on mulle tarpeeksi, kiitos vaan. Miehen mukaan meille ei kuulemma palkata siivoojaa, koska ”onhan se nyt älytöntä maksaa jollekin siitä, minkä voi tehdä itse.” Niinpä meillä nykyään mies siivoaa. Tänään tartuin imuriin talkoohngessä. Mutta tästä eteenpäin mies saa hoitaa myös nämä luonnonmullistusten aiheuttamat epäpuhtaudet.

Mikään ei voita sitä vitutuksen tunnetta, kun pölynimuri tarttuu kiinni sängynkulmaan, selkää särkee ja kaikki vitun pölykoirat juoksee imurimensuutinta karkuun. Ja sitten lyön polven siihen samaan sängynkulmaan. Voi helvetti sentään! Paiskasin imurimen äsken eteisen lattialle, se voi siinä yksinään jatkaa ujellusta, minä en siihen enää koske. En enää ikinä.

Nämä lomaltapaluun jälkeiset päivät pitäisi lailla kieltää. Vauva kiljuu matkastressiä. Anoppi kinuaa kylään, koska se haluaa nähdä vauvan. Parisänky on täynnä tuhkanmuruja. Tuhkan jämiä löytyi jopa kestovaippalaatikoista. Sängystä löytyy tuhkan lisäksi vanhalle maidolle haisevia kuolarättejä ja ryhmä pehmoeläimiä. Erittäin seksikästä. Lisäksi me on miehen kanssa vittuiltu toisellemme koko päivä. Lopulta lähdimme  hakemaan pikaruokaa kaupungilta, koska kaapissa ei ole mitään syötävää, ja sunnuntaisin vain sikakalliit kaupat ovat auki. (Ja mä aion säästää nyt kaikki ylimääräiset rahat siihen siivojaan siltä varalta, että mies sairastuu eikä kykene siivoamaan.) Kotiin kävellessämme mietimme, että mikä helvetti meitä oikein vaivaa. Mies arveli, että ehkä me vaan aletaan kyllästyä toisimme. Minä siihen, että vastahan me mentiin naimisiin. Alkoi hihityttää.

Lisäsin tämän postauksen avainsanaksi seksi sen takia, kun sitä ei nyt ole. Tai kyllähän me yritettiin, mutta se viimeisin yritys, villi hotelliyö, kääntyikin navettatöiksi. Nyt kun mietinkin seksiä, mulle tulee ammuva lehmä mieleen.

Kuulin muuten juuri tutuilta, että ne saa lapsen syksyllä. En voinut olla tuntematta pientä vahingoniloa. Onnea vaan, tää on ihan vitun siistiä välillä.

11 Comments

 • Miia

  Hahaa.. mä mietin just samalla tavoin nykyään joka kerta kun kuulen jonkun olevan raskaana. 😀

  Ja joo.. seksiä.. se on ihan hemmetin seksikästä nähdä 1,5v kävelevän yöpöydän laatikosta löytämänsä kortsu kädessä keittiöön juuri silloin kun äitini on hörppäämässä ensimmäistä kaffikuppostaan. Täytyy vain toivoa, että 50v synttärit saivat äitini muistin tuhoutumaan noilta elämän osilta, eikä hän tiennyt mitä se kiltti pikku tyttärenpoika kädessään piti.

  Ja toinen on noi lelut.. ne vasta saakin innostumaan kun niitä löytää sängyssä selkänsä alta.

  Ja siivoaminen.. Oman mieheni mielestä sitä ei ole pakko tehdä koskaan. Joten joko siivoan itse tai elän navetassa. Siivoan sitten itse.. ja kiukuttelen.

  Ja mekin ihmetellään mikä meitä vaivaa.. 😀

 • etl

  Voi ei… tuhka kuulostaa pahalta! Me saatiin iso remppa valmiiksi (mitä nyt vaatekaapit ja pari muuta pikkujuttua puuttuu, mutta kesävaatteethan on niin pieniä että niitä voi säilyttää tuolilla kotioloihin riittävän arsenaalin) 2 tuntia ennen sairaalaan lähtöä, ja viimeiset viikot sitä hommaa mä imuroin joka aamu sahanpuruja vähintään kolmesta huoneesta. Joten nyt, kun vain eletään, tuntuu ettei koti tule viikossakaan likaiseksi! Vieraat voi tietysti olla toista mieltä 🙂

  Ehkä siivoojaa parempi ratkaisu on uusi imuri, jos rahat on tiukalla. Sellainen, jonka johto riittää koko asuntoon ilman pistorasian vaihtoa. Sellainen, jossa on niin pitkä letku, että varren saa oikeasti suoraksi eikä tarvi kumarrella kuin sängyn alle. Meidän imurissa on niin pitkä letku, että itse laite jää välillä edelliseen huoneeseen… Vaimentaa sitä ääntä kummasti. Ja äänikin on tärkeä, ehdottomasti kannattaa koekäyttää imuri kaupassa. Jos desibelit särkee korvia tai ääni on muuten vain ikävä, ei kannata ostaa semmosta kotiinsa vonkumaan. Tämä meidän ihmelaitos tuli talon mukana, vanha Hako Supervac teollisuusimuri… näyttää ihan StarWarsin R2:lta (se pönttörobotti), eli ei varsinaisesti kaunis, mutta on kyllä hetkittäin oikea parisuhteen ja mielenrauhan pelastus! Jos imurisi on muuten hyvä mutta ääni saa sut raivon partaalle, kunnolliset kuppimallin kuulosuojaimet vois auttaa 🙂 Ne lienee lapsiperheessä muutenkin aika rok…

  Täällä ei myöskään anneta patjalle kyytiä. Mieli tekis, mutta peliväline ei vielä ole tarpeeksi kunnossa. Ja milloin sitä ihan oikeasti olisi sen verran hereillä sängyssä? Kai tämä tästä joskus iloksi muuttuu. Villi keski-ikä odottaa 😉

 • st

  Auts, toivottavasti tuhka ei ole sukua joulukuusen neulasille. Että sitä löytyis vielä puolen vuoden kulututtua jostain nurkasta vaikka kuinka olisi siinä välillä siivoiltu…

  Meillä siivoamista avustaa nykyään robotti-imuri. Siinäkin on huonot puolensa (mm. vielä täytyy siivota itse kerran viikossa), mutta pirusti se auttaa kahden kissan ja kahden epäsiistin aikuisen taloudessa (vauva on vasta lähtökuopissa tän sotkemisen suhteen).

  Eikös tämä samainen hormoni, joka saa maidon erittymään, ole syyllinen siihen ettei tuoreilla äideillä niin kovasti tee mieli? Ei täälläkään lakanoita kovin ahkerasti pöllytellä, mies ei ymmärrä miksi haluan käyttää kaiken liikenevän luppoajan nukkumiseen tai vain siihen että makaan lahnana paikoillani. Olen ehdottanut roolien vaihtoa; miehelle kevyttä kotona olemista vauvan kera ja minä voisin lähteä viikoksi päiviksi konttoriin istuskelemaan ja yöt nukkuisin hotellissa kuten mies. Tosin minä söisin hotelliaamiaisen, toisin kun mies.

 • Elina

  Perhana, rakkine poisti kommenttini. Vaikka hihittelin koko tekstin ajan, ajattelin kyllä että voi teitä reppanoita. 🙂

  Oma vaatimustasoni siivoamisen suhteen on kyllä laskenut vauvan myötä. Ilmeisesti jonkun pesänrakennusvietin takia nyt pitäisi siivota ihan hulluna koko ajan, mutta ei tosiaankaan huvita. Mut eikös vauvoille tule sitä parempi vastustuskyky, mitä enemmän hiekkaa ja koirankarvoja ne syö? Paras olis, koska meidän koiralla on nyt karvanlähtöaika, enkä tod. rupea imuroimaan joka päivä. Enkä edes joka toinen.

  Mulla teki seksiä silloin aluksi ihan kovastikin mieli. Innostus vähän latistui, kun kipu oli suorastaan tajunnan räjäyttävä viiden, kuuden ja vielä seitsemänkin viikon jälkeen. Lääkärisetä hekotteli (12. viikko synnytyksestä), ettei juuri synnyttäneiden ole tarkoituskaan haluta. Minäpä halusin, mutta on vaan helvetin hankalaa, kun liukkari kirvelee niin että tavara pitäis saada kostumaan ihan omin voimin, mikä näillä hormoneilla on ihan hiukkasen hankalaa. Ja ihan mahdottoman pitkiin sessioihin kun ei tunnu olevan mahdollisuutta. Plääh. Keski-ikää odotellessa.

 • MsRixx

  Voi elämä.. tää on ihan oikeesti maailman paras blogi! Mä oon lukenu tätä vedet silmissä ja pissit lähes housussa… sulla on kyllä aivan mahtavasti sana hallussa.

  Olen itsekin aina ihmetellyt sitä, että miksi heti kun joku on raskaana, alkavat kaikki kauhiasteen hössöttämään ja lepertelemään ja kaikki on niin pinkkiä niin pinkkiä että… kun itse ei koskaan ole ymmärtänyt mikä se autuaaksitekevä asia raskaudessa on. No, nytpähän tiedän etten ole mitenkään poikkeava tässä suhteessa =)

  Tsemppiä, ja pidä se imuri loitolla itsestäsi!

 • niksipirkka

  Investoi siivoojaan – säästät jatkossa parisuhdeterapiakuluissa eikä omaisuuttakaan ehkä tarvitse osittaa. Itse käytän kotiapuja jo kolmatta vuotta, ja säästäisin varmaan mieluummin ruoasta kuin niistä. Multa kerta kaikkiaan menee hermot sekä siivottomassa kämpässä että itse lattioita imurin varressa nylkyttäessä. Lasten kanssa on jo ihan riittävän raastavaa muutenkin.

 • salamatkustaja

  Miia, hahaa, utelias lapsokainen teillä. Olisit voinut puhaltaa sille löydöksestä vaikka ilmapallon 😉

  Etl. Joo mä katsoin kanssa kaupasta sellaista pönttöimuria, vaikutti toimivalta. Mutta puhuin mieheni ympäri ostamaan mahdollisimman halvan pölynimurin, koska rahaa ei kannata käyttää mihinkään mistä ei nauti. Hehe. Seuraavana päivänä anoppi haki sen muovilaatikon meiltä kauhistuneena pois ja kävi vaihtamassa sen parempaan malliin ja maksoi itse erotuksen. Pitää meillä kuulemma kunnon imuri olla. Mun mies onneksi imuroi lähes aina; se tietää että multa palaa käämit saman tien. Teen vaikka mieluummin kotitöistä ruokaa tai pesen pyykkiä. Ja joo, villiä keski-ikää odotellessa. Luin just jostain kotiäitien raamatusta (eli oisko ollut joku vauva-lehti tai vastaava), että villein seksiaika naisilla koittaa 35-vuoden paikkeilla…

  St, hotelliaamiainen kelpais tännekin! Joo jotain hormooneja kai mellastaa kehossa kun on vielä maitoruokinta päällä. Ilmeisesti kyse on sellaisista pienistä punaisista palloista, joilla on päällä "I say no" -t-paita (mieleeni tuli heti se ranskalainen animaatiosarja jossa valkosolut painii bakteerien kanssa)

  Elina, liukkarit joo… meille kävin niiden kanssa vähän hassusti. Ostettiin kortsuja kaupasta ja siinä mukana tuli joku liukastusneste-testipakkaus. Ja se oli nimetty pina coladaksi. Mua alkoi sängyssä hillittömästi naurattaa; ehkä nuo koktailsekoitukset toimii teineillä paremmin…? Sen aineen jälkeen värkki haisi viikon ananakselta ja kookokselta. Hyi yök.

  MsRixx, kiitos kiitos! Se imuri tosiaan pysyy minusta kaukana, emme mahdu samaan huoneeseen enää koskaan… Jos mies on sairaana, lapsen vastustuskyky pölyn myötä kasvaa.

  niksipirkka, saako kysyä paljon Suomessa maksaa tuollainen kotisiivousapu? Käytin kerran Suomessa ollessani 4H:n lastenvahtipalvelua, se oli reilu 8 egeä tunti. Irtoaako siivous samalla hinnalla? En ole täällä Islannissa vielä kysellyt hintoja…

 • niksipirkka

  Salamatkustajan mutsi: mä olen tehnyt elämäntyylivalinnan olla asumatta Suomessa kun lapset ovat ihan pieniä. Asumme maissa, joissa meillä on varaa täysiin kotiapuihin – siis ns. kehittyvän talouden maat. Niissä ihan tavallinen ei-hyväpalkkainen akateeminen voi kustantaa kotiapua kahdenkin riuskan aikuisen naisen verran, vaikka maksaa paikallisittain erittäin reilua palkkaa. Suomeen muutto häämöttää horisontissa sitten joskus esikoisen lähestyessä kouluikää, ja silloin pitää katsoa saisiko eurot jonoon pistämällä edelleen vaikka vain osa-aikaisen lastenhoitajan ja viikkosiivoojan.

 • dink

  Siivousapu maksaa Helsingissä reilut 30e/h ja jaksoon siivoamiseen kuluu noin 2h. Jos saisin valita, siivooja kävisi joka viikko tai suorastaan muuttaisi vieraspatjalle keittiön lattialle. Näillä taksoilla on varaa ammattilaiseen kahdesti kuussa ja joka toisella viikolla siivoaa sitten mies.

  Syksyllä aloitan opiskelut, mutta taidan tinkiä mieluummin muusta ja ulkoistaa tämän jatkossakin. Mahtavasti kommentoitu yllä, että siivous säästää terapiakuluissa ja parhaimmillaan välttää osituksen. Suurimmat parisuhdekiistat kun revitään meilläkin imurin kanssa pelleilystä. Melko typerää.

 • Annukka

  Hih, itse olen jättänyt synnytyksen jälkeen siivoamisen kokonaan ja keskittynyt seksiin. Olin kuullut kauhujuttuja siitä, kuinka kaverin ei vuoteen tehnyt esikoisen syntymän jälkeen mieli, ja päätin jo ennen synnytystä, että meillähän hiivatti sentään pannaan vaikka taivas tippuisi niskaan.

  No, ensimmäisen kerran yritettiin 9 päivää synnytyksen jälkeen. Olin varautunut siihen, että sattuu ns. helvetisti, mutta ei oikeasti sattunut lainkaan. Tikit vähän kiristivät. Mies innostui tästä sepittämään oodeja karjalaisille römpsille, jotka kuulemma kestävät kuin Suomi talvisodassa. 😀

  Mua ei siis pahemmin leikelty eikä mikään paikka revennyt synnytyksessä mitenkään dramaattisesti. Kuulemma miehen kannalta hommassa on toistaiseksi jonkinlainen "makkara metrotunnelissa" -fiilis, mutta ehkä tämä tästä.

  Imuroineet emme ole kumpikaan n. kuukauteen. You win some, you lose some…

 • salamatkustaja

  Niksipirkka, hyvin olette järkeilleet homman!
  dink, kuten Annukkakin sen hyvin sanoi, välillä voi tinkiä muusta, hehe 🙂 kuten siivouksesta. Karjalainen römpsä, hihi. Erittäin hyvä meinkinki teillä. Kuulin muuten toisen aika osuvan ilmauksen "makkara metrotunnelissa" -heittoon liittyen: "Kuin heittäisi nakkeja sumuun".

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *