Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Hyvää juhannusta!

Salamatkustaja viettää vanhempiensa kanssa juhannusviikonloppua Scandic-hotellissa Helsingissä. Tänään aamiaisella se veti mehukeitot syliin. Juhannusaatto kului Kaivarissa ja Kampissa baarissa. Nääpiö ihastui kuppilaan baarimikkoon ja loi tähän flirttailevia silmäyksiä ja hampaattomia hymyjä koko illan ajan. Tapasimme miehen kanssa joukon suomalaisia ystäviämme, nääpiö oli pääosin hyvällä tuulella ja meillä kaikilla oli oikein hauskaa. Juhannus sateisessa Helsingissä oli siis erittäin onnistunut!

Eilen istuimme iltapäivää mbarin terassilla Helsingin keskustassa. Vauva nukkui rattaissa ja hengasi sylissä sillä välin kun vanhemmat kavereineen tyhjensivät tuoppeja. Tulin kolmen tunnin aikana nautitusta 1,5 siiderituopista melkein pieneen huppeliin. Terassi oli viimeistä paikkaa myöten täynnä, mutta vauvoja ei näkynyt missään. Iltapäivisin käydään yhdellä tai kahdella tai juodaan limua. Missä ovat kaikki keskustassa asuvat perheet? Eivät ainakaan terassilla.

Tämä on hieman ristiriitaista. Henk. koht. en halua lapsia pyörimään jalkoihin ihan joka paikkaan kuten ahtaisiin, hiljaisiin ravintoloihin, koulutuksiin tai äänekkäisiin juhliin, joissa on tarkoitus päihtyä ja pitää aikuisen kesken hauskaa. Mutta miksi perheelliset eivät nauti esim. terasseista, kahviloista tai puistoista? Tapasin läjän suomalaisia ystäviäni ja pohdimme tätä kysymystä. Espanjan-lomalta palanneet olivat innoissaan sikäläisestä lapsiystävällisyydestä – Suomessa kun lastenrattailla ravintolaan yrittävä ohjataan ravintolan huonoimpaan ja kaukaisimpaan pöytään.

Vaikka minulla on nyt vauva, aion silti tehdä edes suurimman osan niistä asioista, joista nautin ennen lapsen tuloakin. Myönnetään, että mbarin terassilla nälkää karjuva vauva alkoi jännittää. Kehtaanko kaivaa tissin esiin?  Mutta jos yhtenä vaihtoehtona on ruokkia vauva ja nauttia terassilla auringosta ja toisena vaihtoehtona paeta Kampin keskuksen lastenhoitohuoneeseen ja sen jälkeen suorinta tietä kotiin, valitsen ensimmäisen. Tissin tuulettaminen julkisella paikalla ei enää juurikaan ällötä, vaikka alussa suhtauduin siihen asenteella ”ehdottomasti ei”. Alan pehmetä.

Päivitys laihdutusprojektiin:

Yksi tänään tapaamistani ystävistä pääsi eroon raskauskiloistaan yhden kuukauden jälkeen synnytyksestä. Perkele! Itse olen taistellut näiden jäljelle jämähtäneiden makkaroiden kanssa kuukausia. Mutta nyt alkaa lenkkipolku tuottaa tulosta! Paino on laskenut kuukaudessa 2,5 kiloa, ja jaksan juosta jo 5 kilometriä putkeen. Tämä lenkkiohjelma todella toimii.

8 Comments

 • Regret

  Tyttö täytti kesäkuun alussa vuoden ja miula on edelleen kaikki raskauskilot tallella. Muutama lisäkilokin on tainnut tulla. Elättelen haavetta, että kunhan päästän täältä anopin jaloksista muuttamaan omaan kotiin niin aloitan hirmuisen sporttailun ja ensi kesään mennessä oon edes lähellä normaaleja mittojani. Jotenkin vaan täällä en saa itseäni liikkeelle samalla tavalla kuin kotona, en sitten tiedä johtuuko tuo laiskuudesta vai siitä että ollaan iiiiiihan landella vai kenties molemmista. Kotiin päästessä alan taas käydä uimassa muutaman kerran viikossa ja lenkkeiltyäkin tulee ihan eri tavalla, kun pääsee käymään lähikaupassa jaloin. Saa nähdä miten käy miun ja miun "suurien suunnitelmien". Seurata voi blogista ;D

  Ps. Hyvää ja auringon täyteistä Juhannusta!

 • Hups

  No tää Helsingin keskustassa asuva lapsiperhe oli reissussa, ja kohta lähdetään saaristoon, ehkä muutkin lapsiperheet oli vaan suomalaiskansalliseen tapaan lähteneet jussina maalle? Vaikka Helsinki on kyllä kiva juhannuksena, oon viettänyt muutamat elämäni hauskimmista juhannuksista kaupungissa!
  Mun kokemus on, että päiväsaikaan vauvoja kyllä näkee terasseilla jne, eikä sitä katsota mitenkään pitkään (tai sit mä en vaan huomaa…), mutta mua ihmetyttää, että mihin täällä voi mennä syömään illalla lapsen/lasten kanssa? Rosso ei vaan ole vaihtoehto.

 • salamatkustaja

  Regret, tsemppiä hikipolulle! Aloittaminen on ihan vitun hirveetä, mutta jotenkin siitä alkaa muutaman viikon piiskauksen jälkeen nauttia…

  Hups, totta, Rosso ei ole vaihtoehto, muistin sen taas viime käynnin jälkeen. Kävimme nimittäin Suomen-reissulla syömässä Forssan Rossossa. Voiko olla ankeampaa paikkaa? Voi miksi voi miksi me ei menty snägärille.

 • hkblues

  Rosso on todella ankeuksien ankeus. Huh!

  Oon myös vähän eri mieltä tuosta lasten / vauvojen kanssa terassilla oleilusta. Käyn itse aika usein, ainakin kerran viikossa. Bebe on lähes poikkeuksetta mukana. Harvoin ollaan ainut liikkeellä oleva äiti-lapsi -yhdistelmä.
  Itsekin olen pyrkinyt viettämään mahdollisimman samanlaista elämää kuin ennen tenavaa. Mielestäni olen onnistunut suhteellisen hyvin.

  Syömässä on käyty mm. Santa Féssa, Coloradossa, Soul Kitchenissä.

 • salamatkustaja

  hkblues, hyvä jos näin on, hieno homma. ehkä juhannus oli vaan houkutellut suurimman osan lapsiperheistä maalle.

  soul kitchen on minustakin tosi kiva paikka. asuin aikaisemmin siinä a.k.:n kadulla s-marketin yläkerrassa ja söin soul kitchenissä ainakin kerran viikossa 🙂 vieläkö siellä on yhtä hyvä sama meno kuin ennenkin?

 • hkblues

  Asuin itse Soul kitchenin viereisessä talossa, samanlaisessa kerrostalohirviössä.
  Meno oli mukava. Tiedustelin portsarilta menessä, josko alle 18 v. vauva voi osallistua ruokailuun, kello oli kuitenkin jo klo 20 paikkeilla. Toivottivat kaikki tervetulleiksi ja varmistivat onko ukkelista tulossa jääkiekkoilija vai jalkapalloilija.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *