Eriparitissit

Tajuin tänään olevani eriparitissinen nainen.  Sovittelin uusia alusvaatteita  ja huomasin, että keskinäinen kuppikokoni heittää kahdella. Toinen puoli roikkuu tyhjänä kangaspussina, toinen muistuttaa pientä sukkaa, jonne on työnnetty munakoiso. Tajusin samalla, että koko korreloi tässä tapauksessa ruoan määrään: vasen on ollut jatkuvasti suurmeijeri, oikea taas pientuottaja. Koitin googlettaa ”yhden rinnan imettäjiä”, ja löysin muutamia aiheeseen liittyviä keskusteluja vauva-lehtien sivustoilta. Mutta ennen tätä tämänpäiväistä ahaa-elämystä en ole aiheeseen törmännyt.

Mies on kuulemma huomannut kokoeron jo aikaa sitten, mutta ei hienotunteisuuteensa vedoten halunnut huomauttaa ”ohimenevästä asiasta”. En ole itse huomannut mitään. Mikä taitaa tarkoittaa sitä, että olen jatkuvasti aika helvetin väsynyt. Jos toinen käteni venähtää huomenna kolmimetriseksi, en varmaan huomaisi sitäkään.

Toivottavasti tilanne rauhoittuu, kun rintaruokinta aikanaan loppuu. Sellaisia ”kahden kupin erikoisia” kun ei taideta myydä ainakaan normaalihintaisissa alusvaateliikkeissä. Enkä nyt viitsisi mitään tennissukkaakaan sinne tyhjään kuppiin tunkea.

8 Comments

 • SiNi

  Jipii, muitakin eriparisia. Ja vasuri on täälläkin aktiivisempi puolikas, raskausaikana jo valskasi jatkuvasti… Kokoeroa oli ennen maitobaarin aukeamistakin, mutta nyt se vain korostuu. Prkl…

 • milla-emeliina

  Kävin papa-seulonnassa, mikä sinänsä on aika paha; eikös noita syöpäseulontoja järjestetä vain vanhoille naisille? No, siellä terkka/sairaanhoitaja/mikälie opasti rintojen tutkimista ja siinä ohessa mainitsi, että kannattaa aina imettää molemmista rinnoista. Jotenkin liittyi siihen, ettei jää rinnat imetyksen jälkeen erikokoisiksi. En jäänyt aiheesta enempää kyselemään, koska näin olen tehnytkin. Mutta ihan kiva olisi, jos joku kertoisi asian ajoissa kaikille, jos voi tuollaisia (pysyviä) vaikutuksiakin olla. Tiedä häntä.

  Tässä nyt sitten odotellaan, jääkö ennestäänkin pienistä rinnoista mitään jäljelle, kun imetys hiipuu lopullisesti.

 • etl

  Moi, sama juttu täällä. Jossain äitiyspakkauksen ohjeläpyskässä tai sairaalasta saadussa paperissa oli ohje vaihdella aloitusrintaa. Olen yrittänyt muistaa noudattaa tätä neuvoa, mutta en tiedä onko tepsinyt, mun tissit oli jo lähdöstä eriparia. On muuten tosi vaikeaa jäädä miettimään, kummasta tissistä antoi viimeksi kun lapsi karjuu nälkäänsä! Mies avuliaasti ehdotti post-it-lappua viimeksi käytetylle…

  Aiemmin hoidin eriparisuuden ongelman halvalla niin, että ostin topattuja liivejä ja otin toisesta toppauksen pois. Näyttää vähän normaalimmalta kuin tennissukka 😉 Nyt olen ostanut vain imetysliivejä, ja nehän venyy…

  Milla-emeliina: kyllä mä oon käynyt papassa joka toinen vuosi saadakseni e-pillerireseptin uusittua, enkä koe itseäni kovin mummoksi 😉

  Olen muuten nyt 6-viikkoisen lapsen äiti, ja olen seurannut tätä blogia alusta asti, alussa kommentoin muutamaa juttua ja olin erittäin helpottunut vertaistuesta! Ihanaa ettei tarvinnut olla ainoa vähemmän vaaleanpunaista näkevä odottaja. Hetkittäin näin ihan oikeaa punaista, kun muut lässytti.

  Lapsen kanssa on mennyt aika hyvin, laitoksella oli vaikeampaa. Seurasin kauhuissani, kuinka helposti muut äidit ottivat lapsen omakseen, mä olin lähinnä hämmästynyt ensimmäiset päivät. Kotona on helpompaa, ja kyllä sitä lastansa tosiaan alkaa rakastaa. Huojennuin, kun tajusin että ei tällä lapsella ole muita äitejä kuin minä, joten se ei osaa vertailla, vaikka olinkin hoitajana ihan tunari aluksi! Nykyään meillä jopa käytetään ja ommellaan kestovaippoja!!

 • salamatkustaja

  SiNi, juu et ole ainoa. Kokoero on paisunut käsittämättömäksi lapsen syntymän jälkeen. Mun vartalon vasen puoli on jatkuvasti rinnan mitan edellä oikeaa puolta.

  Milla-emeliina, joo ois ollut kivaa jos tästä olisi kerrottu jossain aikaisemmin. Ehkä jossain äityspakkauksen äitiysaineistoissa oli aiheesta juttua, mutta mulla meni niihin esitteisiin niin käämit, että heitin ne suoraan paperinkierrätykseen. Oma vika… Jähtäväksi siis jää täälläkin!

  Eti, aika samoja fiiliksiä mullakin. Kivaa että oot tykännyt lukea blogiani. Tässähän ihan punastuu 🙂
  Mun mies ihmettelee, että ainako sä sille sitä vasenta rintaa annat. Mutta kun siitä tulee enemmän ruokaa. Enkä mä tässä väsymyksessä keskellä yötä (tai edes keskellä päivää) erota oikeaa vasemmasta. Mutta toi post-it-lappu kuulostaa hyvältä idealta. Välillähän tissin päälle liimattavaan lappuun voisi myös kirjoittaa, että "ruokala on nyt suljettu, äiti palaa taas pian". (Vanhana jäätelökioskin myyjänä opin, että tuollaisiin lappuihin ei kannata laittaa lähtöaikaa näkyville.)

 • Fanny

  Milla-Emeliina; papa-seulonnat aloitetaan paikkakunnista riippuen 25-30 vuotiaille, ja kutsu käy viiden vuoden välein. Muutoksia voi tulla kuitenkin jo paljon aiemmin, joten minusta jokaisen naisen pitäisi käydä testeissä jo parikymppisestä lähtien parin vuoden välein. Seulonnan tarkoitushan on löytää solumuutokset mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, seurata niitä ja tarpeen mukaan hoitaa, jotteivät ne muuttuisi pahanlaatuisiksi.

  Ja höpöhöpö, ei toisen rinnan suosiminen rintojen eriparisuuteen vaikuta. Suurimmalla osalla naisista rinnat ovat eri paria ja snadisti eri korkeudella (kuten miehillä kivekset). Ihan normaalia, laittakaa paperipussit pois. 😀 Kokoero voi raskauden ja imetyksen aikana korostua, mutta ei se lopullista ole.

 • milla-emeliina

  Korjaan nyt vielä, koska aiempi kommenttini ymmärrettiin väärin. Olen käynyt kiltisti ja säännöllisesti papassa jo toistakymmentä vuotta, se ei ollut pointtini. Nyt kuitenkin osallistuin ensimmäistä kertaa IKÄkausiseulontaan, se tuntui hurjalta. Ehkä joku kolmenkympin kriisi orastaa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *