Miksi lomailu ilman lasta on mukavampaa?

Kun lomailee ilman lasta, voi herätä silloin kuin huvittaa. Eli voi mennä nukkuumankin silloin kun huvittaa. Nyt herään joka aamu seitsemältä.

Kun lomailee ilman lasta, voi lukea kirjan alusta loppuun kahdella vessatauolla. Vaikka vauva nukkuisikin / olisi mummon vahdittavana, vessassa pitää käydä puolen tunnin välein. Multa meinaa tulla kuset housuun 30 minuutin hölkkälenkilläkin. Ilmeisesti joku ”paikka” on vielä edelleen VÄHÄN löysä. Jotain tarttis kai tehdä.

Kun lomailee ilman lasta, voi vetää vaikka kolme olutta putkeen, eikä tarvitse käydä tyhjentämässä rintoja vessan lavuaariin. Tai vessanpönttöön, jos yleisessä vessassa ei ole privaattia käsienpesuallasta.

Kun lomailee ilman lasta, ei tarvitse keksiä kuinka väliaikainen retkisänky – joka painaa noin 20 kiloa – saataisiin liikkeeseen, nääpiötä kun ei huvita nukahtaa mihinkään, mikä ei liiku.

Kun lomailee ilman lasta, voi lähteä minne vaan milloin vaan. Siis jos on rahaa ja puhtaita vaatteita ja ehjä passi. Ennen lasta oli rahaa kun kävi töissä ja puhtaita vaatteita koska kukaan harvemmin oksensi niiden päälle. Nyt kaikkialle lähteminen kestää sata vuotta. Oikein huvittaa lukea joitain muotiblogeja, joiden kirjoittajat (yleensä poikaystävä, ei lapsia ja molemmat tykkää shopata ja laittaa rahaa ulkonäköön) valittelevat ”kiirettä ja nopeita, viiden minuutin hätävaatetusratkaisuja”. Kuvissa poseeraa kuitenkin aina viimeisen päälle puunattuja suhmusilmiä – ööh anteeksi mikä paniikki? Itse näytän edelleen suurimman osan aikaa jalkapallomutsilta. Mutta eipä se Filippa Koon nahkahame tai virttynyt kasmirhuivi kyllä yksinään pelastaisi tilannetta. Huoh. Tarvitsen unta, uuden vyötärön ja rusketuksen. Jos joku muotiblogisti nyt veti tästä herneet nenään, niin kannattaa muistaa että  oikeastihan olen vain kateellinen, katkera ämmä, jonka perse kasvaa nopeammin kuin Suomen valtion velka.

Kun lomailee ilman lasta, ei tarvitsisi käyttää ihmeellisiä jämävuorokaudenaikoja omiin harrastuksiin kuten lenkkeilyyn ja blogin kirjoittamiseen. Nytkin vois alkaa nukkua ilman epämiellyttävää tunnetta siitä, että kohta pitää taas herätä ja kaivaa tissi esiin.

Onneksi mies liittyy lomaremmiimme  kolmen viikon kuluttua, alan olla jo aika äärirajoilla 😀

PS.

Jos jonkun kivan firman edustaja lukee tätä blogia, niin tässä on tilaisuutesi auttaa hädänalaista äitiä! Mulle voi alkaa lähetellä kesävaatteita (tällä hetkellä varminta laittaa kokoa 42 niin ainakin mahtuu) ja väsyneen ihon keväiseen kukoistukseen kutittavia ihorasvoja. Laita myös sellainen hieno käsilaukku, johon mahtuu kestovaippojen lisäksi muutkin romppeet. Sykemittari ois kans kiva, voisi seurata sitä optimaalista rasvanpolttosyketasoa paremmin kun revittelen tuolla Etelä-Karjalan lenkkipoluilla. Lupaan sitten kirjoittaa siitä kaikesta roinasta jonkun mukavan ja mukahauskan tuote-esittelyn. Kiitti paljon!

8 Comments

 • Lotta

  Terve pitkästä aikaa! Täällä seuraillaan säännöllisesti blogiasi, mutta tuo oma lomanpilaajani vaatii jatkuvaa huomiota (kääntämistä, leikittämistä, lohduttamista, puruleluna olemista jne jne), että on jäänyt kommentointi vähiin.

  Nyt kuitenkin huomasin tekstissäsi asian, josta tällaisen alkoholin ystävän on pakko heti huomauttaa: Jos pumppaat tissejäsi kolmen oluen jälkeen sen takia, että alkoholia ei imettäessä kulkeutuisi lapseen, niin voit lopettaa touhun: Vaikka joisit itsesi viiden promillen humalaan on maitosi alkoholimäärä pienempi, kuin esimerkiksi vauvoille joka päivä annettavien d-vitamiinitippojen ja siis vauvan terveyden kannalta merkityksetön. Tämä on ihan lääketieteellinen fakta, jota tosin alkoholisoituneiden Pohjoismaiden terveyshuollossa ei hirveästi mainosteta. Eri kysymys sitten on, että kuinka paljon on turvallista juoda ja vielä hoitaa vauvaa, siihen en tässä puutu.

  Lisää loistokirjoituksiasi odotellen,

  Lotta

 • salamatkustaja

  Kiitos Lotta! Hyvä tietää, eipä sitä täällä Islannissakaan ole juuri mainostettu. Sanotaan vaan, että no kyllä sä sen viinilasin voit ottaa… Tuo olutläppä liittyy nemmänkin siihen että kun juo paljon (oikeastaan mitä tahansa, mutta erityisesti olutta) tissit räjähtää muutaman pullon jälkeen. Tuntuu että ensin tulen känniin siitä kahdesta olutpullosta, sen jälkeen neste valahtaa rintoihin. Jo on ajat muuttuneet 😀

 • st

  Jestas, onneksi muillakin menee viinakset suoraan tisseihin! Join viikko takaperin ensimmäisen alkoholillisen siiderin (0,5 litraa ja vieläpä vahvaa sellaista) sitten sen jälkeen kun kaksi viivaa ilmestyi raskaustestiin. Ipanaa en imettänyt tuntiin siiderin nauttimisen jälkeen, ihan vaan varoiks. Yöllä kadutti niin maan penteleesti koko siiderin juominen; tissit meinasi räjähtää, paita oli märkä, peitto oli märkä ja oli pakko maata selällään kun tissit pullottivat kainaloita myöten.
  Tällä viikolla join lasillisen kuohuviiniä, jota olen myös kuolannut (siiderin lisäksi) koko raskausajan. Maistui ihan alkoholille, yök. Makuaisti tottuu, tällä hetkellä alkoholittomat oluet maistuu parhaimmalta. Onhan niitä jo lähes vuoden lipittänytkin.

 • Elina

  Varmaan alkoholin suhteen ollaan niin varovaisia juuri siksi, ettei vaimokkeet ihan kamalassa kännissä hoitaisi jälkikasvuaan. Ja vaikkei niin kamalassa kännissä olisikaan, niin vauvat ja pienet lapsetkin huomaavat tosi pienetkin muutokset vanhemmissaan.

  Ja jotta ei ihan saarnaamiseksi menisi, niin juon kyllä itsekin silloin tällöin lasin viiniä ruuan kanssa. Kerran jopa kaksi, ja oon kyllä imettänyt ihan huoletta. Seuran suhteen vaan pitää olla tarkka, joidenkin kavereiden tai esim. anopin paheksuntaa ei oikeen kestä.

  Tisseihin pitäis keksiä semmoinen katetri; joku huomaamaton piuha menis tisseistä käsilaukkuun. nimim. tissinsä juuri oopperassa räjäyttänyt

 • salamatkustaja

  st, tuttu ongelma! makuuhuoneessamme haisee meijeriltä. huh.
  Elina, tuo kannattais laittaa tuotekehitykseen! Oiskohan joku lukijoista insinööri, tai onko jonkun kotona koti-insinööriä – tuommoinen vehje voisi olla tarpeen.

 • niksipirkka

  Mä olen ihan surutta käyttänyt alkoholia imetyksen aikana, vaikka raskaana olin tarkempi kieltäytyjä. Tosiaan mistä tahansa lääketipasta tai yskänlääkkeestä irtoaa lapseen isommat voltit kuin rintamaidosta.

  Oon nyt pari vuotta reissanut ensin yhden, sitten kahden lapsen kanssa. Ihan tässä viime päivinä Etelä-Amerikasta Suomeen. Jotenkin täytyy sanoa, että olen jo täysin tottunut tähän uuteen matkustustyyliin. Kahdeksan matkalaukkua ja alle tilataksi, poikkeaa kovasti entisestä elämäntavastani, mutta ei maailmaa tarvitse jättää näkemättä sen vuoksi että on pari pientä kersaa. Mummolalomilla mulla on lisäksi vielä se hyvä puoli, että lastenhoitajatarjokkaita on jonoksi asti, joten voin hyvin tehdä myös omia juttujani. Ja lennotkin ovat taiteenlaji joihin oppii ja tottuu.

  Ratkaisuehdotus hajuongelmaan: pidä sängyssäsi isoa, paksua froteepyyhettä, ja imetä ja nuku vain sen päällä. Vaihda aina tarvittaessa (frekvenssi riippuu rintojesi suihkuavuudesta ja lapsen pulauttelutaajuudesta). Ja vaihda lakanat kerran viikossa. Meillä ei haise meijeriltä. Kannattaa myös testata ProjectMaman Katjan ehdottamaa huonetuoksua – viiden tähden hotelli tuoksuu useimpien mielestä paremmalle kuin meijeri: http://www.projectmama.info/2008/11/talvimets-tuli-taloon.html

 • salamatkustaja

  kiitos niksipirkka. heti kun palaamme lomalta himbeen, käyn katsastamassa lähiostoskeskuksen huonetuoksumarkkinat.

  mun mies on ollut kans aina sitä mieltä, että lapsen ei tarvii kokonaan muuttaa elämää, lapsi vaan vähän hidastaa sitä ja vaatii välillä erityisjärjestelyä. kuten esim. tuota mainitsemaasi tilataksia…

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *