Idioottivarmoja vauvaohjeita kokemattomille

Vappu oli ja meni. Onneksi. Juhlapyhinä korpeaa olla himassa yksin. Mutta onneksi mies tuli takaisin työreissuiltaan kotiin. Sain hartijahieronnan! Mistä tuli mieleeni, että blogissani on avainsanan ”seksi” alla kai tasan kaksi postausta. Postausia on blogin aikana kertynyt tähän mennessä 80. Hmm, tätä on varmaan syytä tarkentaa.

Ensinnäkin, ekan kuukauden aikana ei pysty tikkien takia edes istumaan. Silloin sen työntäminen sinne tuntuu erittäin epämielyttävältä ajatukselta. Toisen kuukauden jälkeen ompeleet pitää, mutta vauva herää noin viisi kertaa yössä ja olo on 24/7 zombie. Nyt vauva on alkanut nukkua pidempiä öitä, joten lakanat on viritelty soittokuntoon.  Mutta sitten lähtee mies! Se työskentelee vuoristo-oppaana, ja toukokuusta syyskuuhun oppaat karkaa vuorille ja jäätiköille. Aika epäreilua.

Mutta miksi ajatella seksiä, kun voi ajatella vauvaa ja sen hoitamista. Jos on ensimmäisiä kertoja nahkaradion parissa eikä tiedä miten se toimii, näillä ohjeilla pääsee alkuun.

– Vauva ei oikeasti mene kovin herkästi rikki. Sitä ei saa missään miessä ravistaa eikä sillä saa pelata koripalloa, mutta se kestää normaalit reilut otteet. Pimperosta ulos pusketut vauvat ovat tulleet aikamoisen puristuksen läpi maailmaan. Joten älä panikoi, kun otat vauvaa ekaa kertaa syliin. Kunhan muistat tukea päätä ja niskaa, vauvaa voi ihan reilusti sylissä käännellä. Katsokaa vaikka niitä synnäreillä työskenteleviä lastenlääkäreitä, nehän käsittelee vauvoja samoilla otteilla kuin talouskyljyksiä.

– Vauvan kakka haisee pahalle, myös maitokakka. Vaippaa vaihtaessa kannattaa hengittää suun kautta ja keskittyä katsomaan vauvan kasvoja. Mutta ole silti valppaana; sieltä voi turahtaa vaipassa olevan lisäksi vielä yksi yllätys syliisi. (Tapasin muuten eilen parin, joka oli antanut vastasyntyneelle vauvalleen nimeksi Katla. Siis sen islantilaisen tulivuoren nimen; tulivuoren jonka possahtaessaan on väitetty tuhoavan puoli maapalloa. Kiva heittää läppää himassa, että nyt tää vauva purkautui, voitko siivota laavat housusta. Haha.)

– Vaipan oppii kyllä vaihtamaan. Kokeneepmi (= vanhempi) vauva nauraa päin naamaa aloittelevalle vaipanvaihtajalle. Meidän nääpiö ainakin naureskelee ihan antaumuksella hoitopöydällä, jos siellä alapäässä häärää joku, joka ei tiedä mitä hän on tekemässä. Vauvat haistavat pelkosi – älä siis näytä sitä!

– Vauvat rakastaa olla liikkeessä. Jos vauva alkaa huutaa, istu joogapallon päälle pomppimaan lapsi sylissä tai ala tanssia. Jostain syystä kaikenlainen hytkyminen tuntuu hyvältä.

– Monet vauvat vetää maitoa henkeen ruokaillessaan. Älä pelästy. Nosta bebe pystyasentoon ja taputtele selkää, yleensä ne tokenevat ihan muutamassa sekunnissa.

– Vauvan nauru on aika siisti juttu. Tuhahtelin tälle kyllä vielä helmikuussakin – hourupäisten isukkien ja äitylien hommaa lässytellä lapselleen ja ihmetellä sen naamanvääntelyjä. Mutta on se aika upeeta katsella, kun jollain on niin hauskaa. Eikä niille tarviste edes kertoa vitsejä; niitä naurattaa jo se että on kakat housussa. Viimeksi sain röhönaurut, kun nääpiö joi maitoa ja samalla oksensi rintani päälle. Olihan se aika suoritus.

*Lukuvinkki*

Rajaa Alsanean Riadin tytöt on Sinkkuelämää Saudi-Arabiassa. Noin kolmesataa sivua mieletöntä chick littiä.  Tärkeimmät 20-vuotiaiden puheenaiheet,  ”kuka on ja kumman kaa” ja ”kaikki miehet ovat sikoja”, ovat universaaleja, mutta variaatiot kulttuurieroista johtuen hurjia. Kevyttä lukemista, joka kuitenkin jää naputtamaan takaraivoon ja saa muistelemaan kirjaa vielä seuraavanakin vuonna. Kevyen vihteen nälkään lukisin kyllä mieluummin tämän kuin katsoisin Sinkkuelämää-elokuvaa dvd:ltä.

Sinkkunaisen ongelmia Riadissa: Miten päästä treffeille, kun a) nainen ei saa ajaa autoa, b) nainen ei saa kulkea kaupungilla yksin, c) vanhemmat ovat jo hankkineet sulhasen ja d) ei ole mitään päälle laitettavaa?

3 Comments

 • Idabella

  Että mä pääsin nauramaan tätä lukiessa. 😀 Kiva piristys tälle aamukoomalle, kun kohta pitäisi kyetä jo suhailla autolla neuvolaan kuolettavan väsyttävää, suoraa tietä, jonka tukkeena palloilevat venäläiset rekat. Ja räntäsateessa. Ihanaa, kun Suomessakin kesä lähestyy. 🙂

 • Elina

  Hyvä tuo "miksi ajatella seksiä, kun voi ajatella vauvaa ja sen hoitamista." Niinpä… Minä kyllä taidan ajatella seksiä useammankin kerran päivässä. 🙂 Siis lähinnä voivottelen sitä kun ei vieläkään pysty, ja mitäs jos se oli nyt sit siinä ja loppuikäni saan vaan harrastaa jotain tyhmää korvikeseksiä ja hellyyttä. Onkohan minussa joku vika, kun äitiyspakkauksen oppaissakin vaan käskettiin miestä ymmärtämään naisen haluttomuutta?

  On muuten aika jännää, miten alun paniikin jälkeen oppii kumminkin aika nopeesti pyörittelemään tuota vauvaa! Tai sitten vaavi on vaan jäntevöitynyt niin paljon, että sen käsittely on helpompaa. Ja kakka muuten haisee tuhat kertaa pahemmalta kertis- kuin kestovaipoissa. En olis uskonu.

  Sun miehellä on muuten tosi hieno ammatti!

 • salamatkustaja

  Idabella, toivottavasti neuvolareissu meni hyvin!

  Elina, joo todella tuttuja ajatuksia. En ole varmaan koskaan eläessäni teini-iän jälkeen harrastanut yhtä vähän seksiä kuin viimeisten kuukausien aikana. Eiköhän se siitä, kun vauva muuttaa omaan huoneeseen ja tää koomailu loppuu kun saa enemmän unta.

  Vauvan käsittelyyn tottui yllättävä nopeasti, se ei enää pelota. Nyt on hauskaa katsoa kun sisko vaihtaa ekoja kertoja vaippoja ja nostelee vauvaa, hän käsittelee vauvaa kuin ohutta lasipulloa…

  Joo, munkin mielestä mun miehellä on kiva työ. Pysyy ainakin takalisto hyvässä kunnossa kun se laukkailee tuolla pitkin vuorenrinteitä 😉 Tosin kuin eräillä jotka istuu työkseen koneen ääressä ja kerää vuosirenkaita, hihih.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *