Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Taittelin kestovaipan

Koskakohan ne lapsivedet alkaa lorista? Sopii tulla, täällä on kaikki valmista. No okei, lastenhuone muistuttaa vielä varastoa, mutta äkkiäkös sieltä ne laatikot kantaa ulos, kokoaa hoitopöydän ja pesee kaikki lahjaksi saadut vaatteet. Onhan tässä vielä neljä päivää aikaa. Ja neljässä päivässä ehtii kirjoittaa vaikka puolikkaan gradun (olen kokeillut – se onnistui, mutten suosittele kokemusta kyllä kenellekään).

Kaksi asiaa ihmetytti minua eilen. Toinen liittyy vauvoihin, toinen keskenkasvuisiin ”aikuisiin”.

Ensin vauvat. Päätimme miehen kanssa kokeilla kestovaippoja. (Siis sille vauvalle, itse käytämme edelleen ihan viemärivessaa.) Sain yhdeltä mukavalta tutulta lainaan koekappaleet ja äitiyspakkauksenkin mukana tuli jotain härpäkkeitä ja niiden päälle puettavat vaippahousut. Googlailin eilen netistä harson taitto-ohjeita, ja löysin nämä. Voi jumalauta, mulla paloi jo kolmannen kaaviokuvan kohdalla kiinni. Kokeilin joku viiskyt kertaa, mutta liina meni ryttyyn aina vaan. Ehdin jo melkein antaa periksi ja kirjoittaa ostoslistaan isolla PAMPERSEJA. Onneksi käytännön asiat paremmin hanskaava mies oli kotona, se taitteli sitten koko kasan! Sen mielestä noi ohjeet oli ihan helpot. Olen kyllä täysin eri mieltä. Mutta nyt mäkin hanskaan jo tuon vaippakolmion. Saapa nähdä, miten kestävä tästä kestovaippasuhteestamme tulee, mutta ajateltiin nyt ainakin kokeilla.

Sitten ne keskenkasvuiset aikuiset. En nyt pidä itseäni mitenkään poikkeusyksilönä, mutta mielestäni mulla oli jo 22-vuotiaana edes jonkinasteista aivotoimintaa. Meinasin nimittäin eilen tippua tuolilta, kun viestittelin yhden oppilaani kanssa. (Mainitsin täällä mielenkiintoisesta projektista, joka vie vähäsen aikaa tältä keväältä; opetan yhdellä mielenkiintoisella kurssilla suomalaista kirjallisuutta.) Noh. Meillä on tällä kurssilla kaikennäköisä kotitehtäviä, jotka pitää tehdä tiettyyn päivämäärään mennessä. Mä nyt ehkä annan liikaa painoarvoa yksityiskohdille, mutta eilen erään opiskelijan kanssa käyty keskustelu herätti epäilyni siitä, että onko jengi nykyään ihan vitun pihalla vai odotanko mä yli 20-vuotiailta yliopisto-opiskelijoilta liikoja. Tässä käyty keskustelumme pääpiirteittäin:

Oppilas: Jos dead line on keskiviikkona 10.2., tarkoittaako se, että mun pitää palauttaa tehtävä ennen 10.2. vai 10.2. aikana? (No tämä on vielä ihan ymmärrettävä kysymys.)

Minä: Riittää että palautat sen 10.2. aikana. Kellonaikarajoitusta ei ole, kunhan saan sen puoleenyöhön mennessä, eli ennen kuin vuorokausi vaihtuu seuraavaan.

Oppilas: Eli tarkoittaako se, että mun pitää palauttaa se työ puoleen yöhön mennessä tiistaina vai keskiviikkona? (Eilen oli siis maanantai.) Siis onko mulla nyt noin 20 vai noin 40 tuntia aikaa tehdä sitä?

Siis mitä hemmettiä… Ensin mä luulin, että se vittuilee tai koittaa olla hauska. Mutta kyllä kaveri oli ihan tosissaan.

10 Comments

 • Conchita

  Mäkään en osannut vetää tota "vauvakolmiota" kolmiolle vaan se tuli vaan mukana se koko harso. Ärsyttävää. Ehkä se vauva ei sitten huomaa jos se on väärin, kunhan jotenkin pitää suurimmat tulvat sisällä. Laittaa sitten sitä kireämmälle 🙂 Sulla on näköjään laskettu aika melkeen samaan aikaan kun täällä, onnea matkaan!

  …Itseasiassa nyt tuli mieleen, että heti kun mies tulee kirjastosta se saa taitella noi harsot valmiiksi kolmioiksi tänään tai ainakin sunnuntaihin mennessä, kiitos vaan vinkistä!

 • Tarkastaja Rämänen

  Oon kanssa monesti huomannut, että ihmiset eivät osaa kelloa ja erityisesti päivän alkaminen / loppuminen on vaikea käsite. Laita siis jatkossa aina myös tarkka kellonaika ja älä missään nimessä laita tasatuntia. Siis esim. "Tehtävä pitää palauttaa 10.2.2010 kello 23.52 mennessä. Tämän jälkeen palautettuja tehtäviä ei arvostella."

 • Fanny

  Hei muuten, jos harsot tökkii, kokeilkaa jotain muuta, vaikka taskuja. Kaikkein helpoimmalla pääsee hankkimalla AIO eli all-in-one -vaippoja, jotka ovat kuin kertiksiä, mutta ne paiskataan käytön jälkeen pesukoneeseen.
  Eikä tuostakaan mitään ressiä kannata repiä, vaippoja ne vain on. Avoimin mielin testaamaan, muista ommm ja zen. Kyllä se siitä. 😀

 • salamatkustaja

  Conchita, onnea matkaan sinnekin. Mä luulen että tää tyyppi on tulossa ulos any time. Tai ainakin mä toivon niin, mun sisuskalut ei nimittäin kestä tätä nyrkeillä paukuttelua enää kovin pitkään… 🙂

  Tarkastaja Rämänen: naulan kantaan. Toimin ensi kerralla noin.

  Fanny: äitiyspakkauksessa oli pari all-in-one-kokeiluakappaletta, täytyy testaa kuinka ne toimii. Tai mä en ole varma onko ne ihan täydellisiä all-in-one-yksilöitä, kun niiden päälle pitää pukea vielä jotku housut. Mutta sellainen hassu läpyskä niihin on ommeltu sisälle. Kyllä se tästä ü

 • Conchita

  Mä en taas osaa käyttää niitä AIO vaippoja tai ainakaan niitä äitiyspakkauksen vaippoja. Joku viisas (?) äiti opetti, että pikkuvauvalla ne taskuvaipat saattaa falskata, että harson saa tiiviimmäksi suojaksi mutta tiedä näistä. Kai se riippu vauvan pissaussysteemeistäkin eli minkälaisesta elimestä se kosteus tulee…

 • Sis

  Äitiyspakkauksen vaipat on kuulemma aika hankalia ja liian ohuita monelle. Eli kun kokeilette niitä, niin jos ei toimi, kannattaa muistaa että helpompiakin löytyy ja lisäimua voi laittaa sinne läpän alle. Tosin monelle ovat nekin toimineet ihan hyvin… Joku oli teipannut maalarinteipillä sen sisävaipan kiinni ennen kuoren pukemista, oli kuulemma helpompaa niin (siinähän ei ole itsessään tarroja tai mitään). 😉

 • Fanny

  No, kestot on vähän kuin farkut. Hyvässä lykyssä ne ensimmäiset tangolta repäistyt voivat istua täydellisesti, joskus niitä passeleita voi joutua etsimään pitkäänkin.

 • Noora

  Me käytettiin kyllä niitä äitiyspakkauksen imse vimsejä kuorineen, hankittiin niitä vielä kasa lisääkin. Ompelin tarranauhat niihin, toimi loistavasti, mutta ilman tarriksia palo kyllä käämit. Niin ja alkuun käytettiin harsoja. Kun sitä kakkaa on joka vaipassa, ja kakskyt kertaa päivässä ihan eka viikkoina, on harsot tosi käteviä.
  Ja nyt käytetään taskuvaippoja. Niihin kun on helppo lisätä imuja tarpeen mukaan.
  Lykkyä pyttyyn kestoiluun! Jos vaan jaksaa sen opetteluvaiheen ja tarpeeks monta pesukertaa, niin et vaipat saa imua, palkitsee kestoilu taatusti!

 • Elina

  Ihana opiskelija. 🙂 Aika siistiä, että vähän heikommillakin eväillä pääsee yliopistoon…

  Kommentoin nyt tuota uudempaakin blogausta: Saitko käynnistyksen? 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *