Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

"Epiduraali on ihmisoikeus"

Kuten vähän arvelin, kaveri syntyi eilen. Sillä on kaikki raajat tallessa ja vaikuttaa muutenkin aika sopuisalta yksilöltä. Vähän alle puolimetrinen tyttö. Se on ihana, myönnetään 😀

Tarkempi raportti ja muitakin juttuja eilisen kulusta seuraa vähän myöhemmin, kunhan nyt tästä vähän toivutaan. Mutta on tuo uusi rääpäle aika upea ilmestys. Äidinrakkaus ei nyt pakahduta sisintä ainakaan vielä, mutta mukavaa tuohon nääpiöön on tutustua ja se vaikuttaa aika herttaiselta tyypiltä. Lupaan hehkuttaa myöhemmin lisää 🙂

Väänsin sitä siis ulos kaksi ja puoli päivää. Jos olisin tiennyt, että siinä menee NOIN pitkään, olisin ottanut epiduraalin heti. Noh, sitten kun lopulta sai ponnistaa, tursaisin sen ulos 30 minuutissa. Kamalinta on passiivinen kipu, jolloin pitää vain odottaa. Ja mä inhoan odottamista. Kun viimein kuulin ne kätilön maagiset sanat että nyt saa ponnistaa, koitin olla hukkaamatta sekuntiakaan sen helvetin  loppumiseen. Siinä vaiheessa kun tavara on sen verran auki että sattuu niin perkeleesti mutta vielä sieltä ei ulos tule mitään (asiasta enemmän tietävät: puhutaan kai 8 sentistä) ja sitä kestää ja kestää ja kestää noin 4 tuntia, mulla paloi käämit ja huusin kätilöille kaikkien suomenkielisten kirosanojen lomassa että epidural is a human right! Mutta ei ne enää voineet antaa sitä siinä vaiheessa (en tiedä miksi, en jaksanut  kysyä).

Nyt istun täällä kotona (tai anteeksi seison, ei tällä tikatulla perseellä paljoa istuta ainakaan lähipäivinä ü) miehen ja vauvan kanssa ja opetellaan kaikkia uusia juttuja. Ihmeellistä.

16 Comments

 • tel

  Onnea, onnea! Mulla on tuskanhetket vielä edessä, mutta tämä luo uskoa tulevaan. Kun kerran koet, että sieltä tuli ihana tyyppi, eikä pallo jalkaan 🙂

  Toivottavasti toivut nopeasti!

 • Elina

  Hei, jee! Loistavaa! Onnea!

  Harmillista, että raskausajan vertaistuki loppui, mutta ihan kivaa että oot sen verran edellä, että ehdin saada jonkinlaisen kuvan asioista ennen omaa vuoroa. 🙂 Ja huippua, että sieltä tuli ihan mukava yksilö. Tosi yllättävää. 😉

 • Esikko

  Onneksi olkoon kaikille asianosaisille! Tänne kelpais rapot ennen, aikana ja jälkeen -vaiheista, kun on tää oma vielä vahvasti ennen puolella.

 • Lotta

  Onnea koko perheelle!! Hienoa, että olet jo näin pian pystyssä kirjoittamassa – vaikka sitten seisoma-asennossa istumisen sijaan 🙂

 • Conchita

  Raporttia odotellessa; ONNEA terveestä vauvasta!

  Loppuraskauden masokismi voi hyvin, tuo lyhyt synnytyskertomuksentapainen kuulostaa mun korvissa ihan enkelten laululta, kun se kerran päättyy vauvan syntymään! Kovan urakan oot kyllä tehny, harmi ettei ne kätilöt ymmärtäneet suomikirosanoja.

  t- nimim. 3 päivää laskettuun aikaan

 • Jenni

  Onnea! Mulla on tuo edessä about parin viikon kuluttua, tosin toinen tulossa, joten kokemusta synnyttämisestä jo on. Paikat on siis koeponnistettu, esivenytetty ja -reväytetty pari vuotta sitten.

 • salamatkustaja

  Hei superkiitos teille kaikille onnitteluista, ihan mahtavaa 😀
  Täällä kaikki sujuu mainiosti, kohta pystyy jo vähän istumaankin (heh). Ja on niin hassua kun vieläkin yritän liikkua silleen että on metri tilaa joka puolella kääntyä. Ja sitten muistaa, että hei – mahaa ei enää ole (no pussi on), vaan baby on jo ulkona, jeah!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *