Missä asennossa on paras kun on raskaana?

Tämä postaus saattaa mennä vähän hyvän maun yli.  Mutta aika monet raskaana olevat pariskunnathan harrastaa seksiä. (Tai ainakin ne on tehnyt sitä todistetusti sen yhden kerran – no okei, silloin ei vielä oltu raskaana.) Joissain parisuhde- ja perheoppaissa on käsittämättömän näköisiä piirroskuvia, joilla ohjeistetaan mukavaan raskaudenaikaiseen seksiin. Mutta en mä ainakaan jaksa keskittyä niiden piirrosten katsomiseen, jos ollaan ns. toimessa. Kuivaharjoittelu taas tuntuu aerobicin esiasteelta.

Niin. Ne kuusi ensimmäistä kuukautta menee myös kuulemani mukaan melko normimeiningillä, koska maha ei vielä ole järkyttävän kokoinen. Vähän kai pitää varoa – eli kannattaa katsoa, että maha ei puristu esim. kovaa keittiönpöytää vasten. Mutta sitten kun sitä elopainoa alkaa olla vähintään 15 kiloa normaalia enemmän ja vatsa muistuttaa vesimelonin sijasta vesimelonikorillista, mukavaa asentoa on todella hankala löytää.

En minä ainakaan jaksa hyppiä päällä puolta tuntia tällä ruholla. Sitä paitsi siinähän liiskaa jo kumppaninkin. Jos mies on päällä, se on kuitenkin paniikissa, kun maha heiluu puolelta toiselle. Ja jos siinä tilanteessa alkaa kämmenillä pitämään mahaa paikallaan, niin mua alkaa ainakin naurattaa. Ja sitten ukko menettää tasapainon ja meinaa rysähtää päälle. Not good.

Lisäksi se on jotenkin vähän epäilyttävän tuntuista, kun sänkypuuhissa samaan aikaan  joku kolmas potkii sisältä ulospäin. Tyyppi häiriköi!

Kyljellään ja kontallaan vauva ei ole siinä välissä vaan roikkuu omassa tilassaan. Mutta sitten taas kylkiasentokin on jotenkin hanurista – varsinkin nyt hanuri on kasvanut sen verran isoksi ja fleksibiliteetti raajoista on kadonnut jonnekin, että perille löytäminen voi olla hankalaa. Mulla alkaa joogatunnillakin kyljellään ollessa alimmainen perselihas kramppaamaan, ja se on todella epämukavaa.

Takaapäin taitaa siis olla ainut vaihtoehto. Mutta siinäkin maha heiluu ja velloo edes takaisin ja aiheuttaa pahoinvointia.

Eli ei ole helppoa ei… Jos jollain on tähän ongelmaan joku patenttiratkaisu – siis kavereilta kuultuja juttuja, omia ei tarvitse jakaa 😉 –  niin tänne voi kirjoitella!

29 Comments

 • Niina

  Eikä menny hyväm maun yli, kissat pöydälle! 😀 Mutta ajattele, nyt olet vain raskaana! En tietysti tiedö miltö OIKEASTI näytät, mutta mieti jos oma painoindeksi velloisi siinä 35 ja plus, niin olo ja seksi olis aina tollasta! 😀 Hrr…

 • Siipirikko

  Heh-heh-he, ei kai sais nauraa, mutta kun ei alkuun voinut muutakaan 😉 Mutta vastaukseksi annan että kyllä sä sit sen ihan ite huomaat, usko pois. Ja jos et huomaa, niin sehän on vain hyvä juttu.

  No joo, omasta – eiku siis kaverin- kokemuksesta sen verran että ainakin tämä kaverini veti melko normi meiningillä hyvin pitkälle (mikä sit on normi meininkiä kellekin, siihen en ota kantaa ;P) Ihan lähetyssaarnaaminenkin onnistui, vaikka masu ei tod. ollut meloni, vaan rantautunut valas :/ Sit yks kerta tuuppas äijänsä lattialle ja totes et nyt alkaa olla liikaa tavaraa päällä, sen jälkeen sit muita asentoja enemmän ja enemmän mukaan, ei niitä kuivaharjoiteltu sen kummemmin. No, tän kaverin kohdalla kyl sit loppu viimein kävi niin, ettei ihan h-hetkeen asti noita petipuuhia harrastettu varsinaiseen yhtymiseen asti, ei edes pedin ulkopuolella, sillä erään kerran tämä rouva sattui purskahtamaan kikatukseen kesken "sen". Kikatus ei vaan johtunut miehen erinomaisista rakastajantaidoista (vaikkei niissäkään mitään sen kummempaa vikaa ollut -kuulemma ;)) Vauvan liikkeet vain tuntuivat niin selvästi ja se pisti naurattamaan. Naisella oli hauskaa mutta mies paralle se oli aikamoinen "turn of" 😛 No, loppuaika pidettiin sit hauskaa muulla tavoin eikä sekään yhtään hullumpaa ollut.

  Tuohon aiempaan postaukseesi:
  """Ellei…sitten se synnytys ole oikeasti niin vitun hirveää, että vaikka jalka sahattaisiin poikki, sitä ei huomaisi.

  Pakko kysyä: ihanko totta haluat tietää tähän vastauksen? ;P No mutta, kyllä siitä selviää. Ja toipuu. Aikanaan.

 • Sanna

  Mahtavia juttuja, näitä on lystikästä lukea, suoranainen ilo (etenkin, kun ei ole itse raskaana 😉 )!

  Miten toimisi sellainen viritys, että isomahainen makaa selällään jalat tosi leveästi auki ja miehen vartalon päälle asetettuina siten, että mies on kyljellään ja 90 asteen kulmassa naisen kroppaan nähden. Siis yhdessä tästä muodostuu vähän sellainen T-kirjaimen mallinen viritelmä (nainen on toi alatappi ja mies toi vaakaviiva). Daamin sääret (kantapäät/pohkeet asennon leveydestä riippuen) tulee sitten toinen miehen olkapäälle ja toinen johonkin nilkan tietämille. Joskus väsyneenä toukokuisena aamuna keksittiin tämä "vappuasento" (tai siis kavereilta kuultiin 😉 ).

  En kyllä osaa arvioida miten onnistuu mahan kanssa, mutta kaipa siinä voi silloinkin sopivasti hytkyä fiiliksen mukaan. Tai makeat naurut ainakin saatte näissä akrobatiaharjoituksissa. 😀

 • salamatkustaja

  Mahtavia kommentteja, kiitos!

  Niina, painoindeksi on jotain 20 ja 25 välillä, vaihtelee. Mutta ois tosiaan kamalaa olla aina näin kipeä esim. jaloista ja liikkua näin vaivaisesti. Eikä mitkään vaatteetkaan mahtuis päälle. Mä olen helposti lihovaa tyyppiä, joten heti kun urheilu jää, niin tulee viisi kiloa lisää. Ja sen jälkeen taas viisi jne. Eli potentiaalia on 🙂

  Siipirikko, pienen miettimisen jälkeen en ehkä halua tietää vastausta tuohon edelliseen kysymykseen, hehe. Vähän aiheeseen liittyen: multa poistettiin muutama vuosi sitten pala kurkusta (jotain pilaantutta "lihaa", eli siis joku paise joka kasvoi sinne aina uudestaan flunssan jälkeen) ja se tehtiin paikallispuudutuksessa – suihkeella, josta ei ollut mitään hyötyä. Sairaanhoitaja piti päästä kiinni ja lääkäri kaapi veitsellä nielua. Se oli jotain niin hirveetä, että jos vauvan ulostulotuskat menee sen yli, niin voi elämä. Mutta jotenkin senkin kurkkuoperaatiokivun unohti muutamssa päivässä. Eikä sen tuloksena edes syntynyt mitään uutta.

  Sanna, tästä sai mahtavat naurut, iso käsi! Mun täytyy vielä kääntää tää sama englanniksi. Asennon nimi kertoo kuitenkin oleellisen – 1st-of-May-Position. Mahtavaa. Täytyy ottaa tämä jumppaharjoitus harkintaan 😀

 • Elina

  On se kyllä kieltämättä aika vaikeaa hyväksyä, että seksi, joka on aiemmin ollut helppoa ja hauskaa, onkin nyt ihan hirveää säätämistä. Mulla tosin ekat kuukaudet oli vaikeimpia, kun oli niin sairaan paha olo ettei hirveesti panettanut. Viime aikoina on sit ollut niin iso olo, että on hankala käsittää miten toinen pystyy haluamaan. Tämä ruho kun ei näytä ihan siltä mihin on tottunut… Minua ne sikiön liikkeet ei oo kyllä kamalasti häirinnyt. Paitsi melkein aina siinä lämmittelyvaiheessa. Joko se älyää hiljetä kun päästään tositoimiin, tai sitten oon vaan huono äiti enkä huomaa.

  Musta kaikki asennot on muuttuneet enemmän tai vähemmän omituisiksi. Mulla on tuntoaisti muuttunut jotenkin niin, että mikään ei tunnu samalta kuin ennen. Kyljellään ja kontallaan on ihan jees, lähinnä siksi että se on helppoa. Joskus harvoin voin olla myös selällään, yleensä siinä tulee huono olo. Valitettavasti paras on kumminkin olla itse päällä – valitettavasti siksi, että on niin rankkaa joutua töihin. 🙂 Yleensä asentoa tulee vaihdetuksi välillä. Mitään akrobatiajuttuja ei olla oikeen osattu ruveta tekemään. Mut en kyllä tajua sitä, että miksi tuntoaisti on niin muuttunut. Valitin jo lääkärillekin, mutta se oli lähinnä huolissaan, että "kyllä sen miehen pitäis ymmärtää, että vauvan tulo muuttaa asioita, ja seksikin varmasti vähenee, eikä sinun tarvitsekaan haluta aina." Täh?! Olin yhtä suurta kysymysmerkkiä ja yritin selittää, ettei multa mitään säälipillua oo saanut tähänkään asti, vaan harmittaa vaan, jos itse haluan seksiä ja se ei tunnukaan samalta kuin ennen. Kuulemma se tuntoaisti palautuu joskus imetyksen jälkeen… Jee.

 • salamatkustaja

  Aika ihme vastaus lääkäriltä 🙂
  No, hän ajatteli melko tavanomaisesti, ei ehkä ihan osannut astua "out of the box". Tuntuu, että tuota samaa säälilippu-asennetta tursuu joka paikasta – miehille selitetään vanhemmuusoppaissa kuin pikkulapselle, että koita nyt tajuta että sitä piparia ei ehkä irtoa samalla tavalla kun ennen kun siellä masussa on se vauveli, eikä seksi nyt ole tärkeintä vaan läheisyys jne. No shiit…

  Ihan niin kuin raskaana olevan puolison miehet ois jotain panopupuja, ja raskaana olevat naiset täysin haluttomia yhtään mihinkään. Voihan se tietysti olla myös niin (ja se on ihan ookoo, jos se on niin; tai jos se on toisinpäin, ei mieskään aina halua), mutta ongelmana saattaa olla just tuo tuntoaistin katoaminen tai hankalat työasennot – eikä niinkään se että "en halua, päätä särkee". Silloin ois kivaa saada asiallisia vastauksia.

  Eiköhän seksistä vielä tule helppoa ja hauskaa, kun vatsa poistuu ja lapsi imee kaikki perseeseen jumahtaneet kalorit 😀 Sitä mä ainakin odottelen…

 • Kahdessa kulttuurissa

  Asiaa! Itse olin aivan äimän käkenä, kun eräs ystäväni kertoi minulle, että he eivät harrastaneet seksiä lainkaan raskausaikana. Ystäväni ei ollut halunnut, että miehen "peli" osuu lasta niskaan. Tai siis näin hän sen asian ilmaisi. Onneksi, onneksi on myös teitä toisin ajattelijoita 😀

 • Fanny

  Yllättävän paljon muuten näkee myös sitä, että tuoretta äitiä muistutetaan antamaan sitä säälipillua lapsen syntymän jälkeen, että tulisi miehelle hyvä mieli. Yh.

 • salamatkustaja

  Kahdessa kulttuurissa, Lasta niskaan…hihi, tuo oli jo aika hauska heitto. Mutta kamoon, ei kai nyt kovin monella ole niin pitkää että se osuisi lapseen?! Tai no, mä en ole kyllä tunne ihmisen fysiologiaa kovin hyvin. Mutta joka tapauksessa, eikö se lapsi ole aiha hyvin suojattuna siellä kalvopussissa ja kohdunsuu kiinni? Ja kyllä sikiö pienen heilumisen silloin tällöin kestää – jos se ois niin heikkoa tekoa että se tuosta kärsisi, niin miten se pysyisi hengissä synytessään… Syntyminen on kuitenkin aikamoinen puserrus pienen tunnelin läpi, ei varmaan kovin helppo suoritus vauvallekaan.

  Fanny, yh tosiaankin! Tuommoset kommentit on niin säälittäviä ja ärsyttäviä, että ei sihen voi edes sanoa mitään, mun leuka on jämähtänyt polviin.

  (Miehelle hyvä mieli, wtf? Ihan kuin miehet olisi lasten kärsivällisyydellä varustettuja aivokääpiöitä. Tuollaiset kommentit terveydenhuoltolaitosten edustajilta nuijii miehiä päähän… Ja jos joku mies _oikeasti_ ajattelee noin niin ei terve, koittakoon tunkea vesimelonin ulos ahteristaan ja ryhtyä sen jälkeen peppupanopuuhiin..siisus)

 • Anonyymi

  täällä loppupäässä vähän aihe vaihtuu kommenteissa 😀 Sain melkein yhtä hyvät naurut kuin itse postauksesta!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *